夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

近期好似有好多 夫妻 出軌post.
等我比番 D正能量先。
各位 jm 有無習慣出街或在家同 c6 Goodbye kiss.
我在家時,就算c6落街買吓嘢,出門時,我哋都會kiss 一吓。在街分開活動也會。
今朝同 c6食完早餐未埋單,他趕著搭巴士(巴士站在食肆舖頭門口),見到巴士到,就衝出門口追巴士,我趕出去時,他已上了車。
1分鐘後,他從 WhatsApp send 咗個錫錫公仔比c我。當時真係好窩心。
好想同人分享開心事,但同朋友講好似有曬命 feel.

珍珠宮

smile930 發表於 18-10-27 13:31
等我比番 D正能量先。
各位 jm 有無習慣出街或在家同 c6 Goodbye kiss.

唔怕同我曬喔。
係我先生成日主動同我做 Goodbye kiss。
我從來唔主動擁抱同kiss。
我D女投訴話我同我先生擁抱,唔同佢地擁抱。我先生教佢地,話「你媽咪係唔會主動擁抱人既。你想擁抱你媽咪,你要學我咁做主動。其實唔係你媽咪擁抱我,係我擁抱你媽咪。」
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

最近,我先生公司搬遷,期間佢要留家工作,我陪佢一齊留家工作。
第一日佢翻公司工作,失驚無神,佢text message 我一個
我回:「你發生乜事?!」
佢回:「冇吖,I miss you sitting next to me. 」
我心唸,唔係單思病就得啦。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

WhatsApp 好似拉遠了人與人面對面溝通,但在夫妻關係而言,比我感覺幾好的。有時互相傳信廢噏下情話,反而增進咗感情。年紀大了,反而面對面說出關心和情話就好少。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

等我比番 D正能量先。

Thanks for sharing。多謝你正能量嘅分享。負能量post都應該唔係近期先出現, kiss 、gd bye kiss大家都會少咗, 有手機大家都掛住望住個mon
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 smile930 的帖子

good 咩bye kiss呀我老公好多年每天出門都錫一啖,咪又係行差踏錯。估佢唔到啦

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

因我早返工所以走時就我鍚佢,如果出街時需暫别就佢鍚我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

每日都有goodbye kiss 同goodnight kiss

有時行到門口我又響度做緊野就睇住大家飛吻

男爵府

BB防敏心得分享勳章

其實保持親密都係好事,二寶出世後真係少左,近期都會主動訓前錫一啖先訓,但個C6 hea我激死!

大宅

suetfunglui 發表於 18-10-28 17:55
其實保持親密都係好事,二寶出世後真係少左,近期都會主動訓前錫一啖先訓,但個C6 hea我激死!
...
有時 Goodbye kiss 時, c6 都問我煩唔煩,我通常唔理佢照 kiss 佢。有次我在洗手間,佢出咗門口關咗門,我打開大門睇吓佢走咗未,點知佢企定定等我出來錫佢。
所以唔洗理男人話你煩或 hea 你,隨心想做就做,其實佢哋都有時口不對心,心中不知幾窩心!

大宅

我都想有, 但C9連KISS都唔想, 我依家只有KISS囝囝同迫囝囝KISS我咋...

大宅

venf 發表於 18-10-29 10:46
我都想有, 但C9連KISS都唔想, 我依家只有KISS囝囝同迫囝囝KISS我咋...
kiss 只係咀對對咀輕輕錫一吓,唔係激情果隻喎
或者可以先錫面夾得唔得呢!
我覺得這個動作使夫妻可以維繫互相關愛的關係。
當然這不是代表什麼(之前有 jm講有 gd bye kiss, 老公都有出軌),但最少大家都有會保持愛護的感覺。

大宅

smile930 發表於 18-10-29 11:40
kiss 只係咀對對咀輕輕錫一吓,唔係激情果隻喎
或者可以先錫面夾得唔得呢!
我覺得這個動作使夫妻 ...

鍚面佢都會避開架, 唉~

琥珀宮

別墅

tansyneko 發表於 18-10-29 13:36

你們好幸褔,好羨慕你們,由拍拖到結婚17年,我們親咀10次都唔知有冇,打車輪都唔記有冇2次。早幾日問老公為何唔親我,我問是否我有口臭,佢話佢做臭過我啦,我話人地做愛時會視咀,佢話做戲。好唔開心!到底做的愛女時就的是點?我們看av ,我話佢地不停親咀是真情侶嗎?佢話當然唔係,拍Av,我心想,拍Av都親咀,其實我們是甚麼,想哭

伯爵府

等我比番 D正能量先。

唔覺晒命但又唔覺特別sweet,一對男女關係要變就變,做咩都無用,只可以講一齊時互相珍惜對方就好

男爵府

回覆樓主:

goodbye kiss唔記得幾時開始消失左
每日佢返工出門連bye bye 都唔想講

大宅

Goodbye kiss 同goodnight kiss 咁多年來每日都有, 但咁唔代表唔會出軌?

水晶宮

我會,

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

相愛時,做咩都係sweet
不愛時,做咩都係好反感

首頁

尾頁

跳至