親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

打算聖誕去大板, 請問各位有咩酒店直通地鐵站/地下街, 或者各位住過交通方便, (不喜勿插)

禁止訪問

伯爵府

可能我唔識問野, 但都唔需要串串貢, 有無$都唔關你事, 點解D人咁鍾意撩起是非, 已講不喜勿插

珍珠宮

登!登!登! 發表於 18-10-31 09:38
可能我唔識問野, 但都唔需要串串貢, 有無$都唔關你事, 點解D人咁鍾意撩起是非, 已講不喜勿插 ...

呢版有幾個人都不停寸人, 佢哋只係認真答深嘅日本問題, 入門級問題, 佢哋會寸爆人。唔好諗係你的錯, 佢哋對入門級好mean, 唔想提供資料可以唔答, 但佢哋係以寸人為樂。

例如:
想睇有冇遊玩地方推介。答:必去機場、酒店、廁所

想睇有冇飲食推介。答: 必食早餐、午餐及晚餐。

想睇有冇唔貴又幾好的酒店。答: 屈就d住Marriott 同 Four season

東京/大阪機票大概幾錢算平。 答: 幾十蚊加埋送叉燒飯

寫左別字: 大板。 答: 無呢個地方。坂/板.......(寫一堆別字)

其實唔想答可以選擇路過同沈默 , 有乜咁難

伯爵府

回覆 KTKTKT5 的帖子

多謝你, 我都知哩版有人係咁樣, 所以已寫不喜勿插

但睇到都好唔開心, 有時睇咗書都唔明, 亦有時D書資料係錯....我想幾時訂位訂房都有我原因, 我覺得佢地心理有問題....我又無指名道姓要佢地答, 佢地又唔係中介洗咩咁講野?

珍珠宮

登!登!登! 發表於 18-10-31 11:09

多謝你, 我都知哩版有人係咁樣, 所以已寫不喜勿插

用bk search engine 打“大阪酒店”, 有d有好介紹。

我住過心齋Nest、阪神同埋動物園前駅東橫inn, 但我覺得有更好選擇。

我估佢哋真人都唔友善得去邊。

仲有有人問有乜推介好買。 答: 必買機票、車票、同旅遊保。

經常比人block a/c, block左又重新開, 之前就算佢答過d深問題, 但因為a/c 又被block 了, 有心自己用search engine嘅人都唔會睇到答案, 因為答案都被block左。

伯爵府

唔該曬!

珍珠宮

如果價錢唔成問題
誠推以下
有站有mall有景有brand

男爵府

登!登!登! 發表於 18-10-31 08:40
打算聖誕去大板, 請問各位有咩酒店直通地鐵站/地下街, 或者各位住過交通方便, (不喜勿插) ...

日航,cross,mystay等

伯爵府

唔該各位先

男爵府

終極熊貓 發表於 18-10-31 15:50
如果價錢唔成問題
誠推以下
有站有mall有景有brand

真心其實唔明點解咁多人推介呢間? 地點黎講唔係梅田(如會去哂京阪神)/難波心x橋(如主要玩大阪)優先咩

珍珠宮

kelvin1206 發表於 18-10-31 17:40
真心其實唔明點解咁多人推介呢間? 地點黎講唔係梅田(如會去哂京阪神)/難波心x橋(如主要玩大阪)優先咩 :que ...

真心唔明點解一定要梅田難波優先?

男爵府

終極熊貓 發表於 18-10-31 17:44
真心唔明點解一定要梅田難波優先?

梗係唔係一定, 全大阪咁多酒店, 係我自己會咁揀, 睇下大家點揀到間marriott出黎~ 因為梅田去京都神戶都唔駛轉車, 難波/心X橋一帶算係大阪正中間去邊都近D。

珍珠宮

kelvin1206 發表於 18-10-31 18:01
梗係唔係一定, 全大阪咁多酒店, 係我自己會咁揀, 睇下大家點揀到間marriott出黎~ 因為梅田去京都神戶都唔 ...

首先,梅田同難波嘅酒店,並唔係間間喺正樓上「直通」,係有,但唔係多
喺餘下選擇

天王寺,去機場,京都,和歌山以南都唔洗轉車
方唔方便睇行程,其實都係環狀姐~
可能我唔係跑check pt,所以如果酒店質素同轉一下車,根本唔需要取捨

樓下嘅mall young好多

「相對」下,少國內人

最重要,返到酒店,買埋宵夜,望住呢個夜景
先係佢獨特之處,先係(我覺得)旅行至爽嘅點~

其實,係無最好,必住,嘅酒店
百貨應百客姐~

kelvin1206    發表於 18-10-31 20:53

子爵府

梅田我住過多米溫泉丶有免費宵夜拉面丶附近有超市丶近南森町站,早餐ok好味
天王寺我住via inn丶地點方便丶房大丶早餐少選擇但可食飽

大宅

kelvin1206 發表於 18-10-31 18:01
梗係唔係一定, 全大阪咁多酒店, 係我自己會咁揀, 睇下大家點揀到間marriott出黎~ 因為梅田去京都神戶都唔 ...

我舉手!住過osaka marriott 幾次,因為喜歡 (1) 房間大,(2) 地點方便 (3) 我喜歡搭 haruka express 往返機場。

kelvin1206    發表於 18-10-31 20:54

複式洋房

j.wong 發表於 18-10-31 18:26
梅田我住過多米溫泉丶有免費宵夜拉面丶附近有超市丶近南森町站,早餐ok好味
天王寺我住via inn丶地點方便丶 ...

我都住過多米Inn温泉洒店,係正架!好多站都有,自己在地圖睇吓行5~10分钟可接受!我記得價錢唔駛HK$1500晚,ok㗎!

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

大宅

登!登!登! 發表於 18-10-31 09:38
可能我唔識問野, 但都唔需要串串貢, 有無$都唔關你事, 點解D人咁鍾意撩起是非, 已講不喜勿插 ...

有無帶小朋友?我上次住御宿野乃有溫泉係日本橋站3分鐘,係南海行過去拉住行理拖住小朋友都ok, 如果想好近南海可以揀難波東方

首頁

尾頁

跳至