跳至

首頁

尾頁

別墅

頭先睇佐一宗新聞, 有個3歲小朋友誤飲山埃水, 中毒昏迷,送院情況危殆, 睇到我想喊呀!!! 繼昨日個單誤飲火水的小朋友之後, 我知佢地父母而家好擔心, 但我真係想問點解d家長可以咁疏忽ga? 我知意外大家都唔想, 但我地做人父母0既真係要好小心處理屋企的危險物品. 我好擔心個2位小朋友, 真係諗起都心痛, 我真係好希望佢地快d好番, 唔好有咩後遺症, 求主保佑2位小朋友同佢地的家人.

男爵府

我覚得家長要負全部責任...点可以放d危険品係d 小朋友容易lor到既地方??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

別墅

各位家長真係要小心屋企的陷阱, 盡量被免呢d不必要的意外呀!!!

原帖由 jo@pong 於 09-4-15 14:35 發表
我覚得家長要負全部責任...点可以放d危険品係d 小朋友容易lor到既地方??

大宅

細路係無知的. 好無辜. 但大人不能禁無知. 所以BB開始走黎走去要睇住. 上星期先有B 自己爬出街, 好彩輕傷.

原帖由 jo@pong 於 09-4-15 14:35 發表

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 tsl0511 於 09-4-15 14:18 發表
頭先睇佐一宗新聞, 有個3歲小朋友誤飲山埃水, 中毒昏迷,送院情況危殆, 睇到我想喊呀!!! 繼昨日個單誤飲火水的小朋友之後, 我知佢地父母而家好擔心, 但我真係想問點解d家長可以咁疏忽ga? 我知意外大家都唔想, 但我地做 ...

我都覺得好奇怪, 做咩要放d咁既野在床下底同手袋, 仲要用水樽裝, d大人係咪傻o架?

別墅

係呀! 佢地開始識行識走, 真係萬事要小心, 家居真係好多危險, 唔只食得嘅, 四周維嘅物件都要好小心!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀, 睇完d新聞都覺心up, 作為家長, 難辭其疚, 依加d細路又古惑, 真係房厠所唔比入, 櫃桶又要check 清楚, 免得一个唔覺意, 俾佢擺咗d乜入口都唔知...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tsl0511 於 09-4-15 14:44 發表
各位家長真係要小心屋企的陷阱, 盡量被免呢d不必要的意外呀!!!

阿ling, 你好嗎? 很久不見...

別墅

Joyce...好耐冇見啦...我好掛住你同jasmine呀!! 我個nathan仔呢排食少佐粥同奶(夜晚個餐), 唔知佢攪咩呀...而家不時整下d米線, 烏冬, 通粉比佢食, 但都唔係好開胃咁...

你番完家鄉, 幾時再出門呀?? 希望15號個吹水之夜見到你呀...

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-4-15 19:38 發表

阿ling, 你好嗎? 很久不見...

首頁

尾頁

跳至