自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日都買左牛乳足膜Milky Foot黎試啦, 用完後對腳覺得好舒服, 不過用緊既時候隻腳有好輕微"拿拿地"既感覺, d甲油都"拿"到甩左d, 而家好期待佢甩腳皮......

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 waiwing 於 09-4-15 23:23 發表
我今日都買左牛乳足膜Milky Foot黎試啦, 用完後對腳覺得好舒服, 不過用緊既時候隻腳有好輕微"拿拿地"既感覺, d甲油都"拿"到甩左d, 而家好期待佢甩腳皮...... ...

甲油都"拿"到甩左?? 其實係咩原理黎架 ? 對皮膚會唔會有壞影響?

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

見佢廣告,脫皮的情況真係好厲害,我就無乜膽量試

大宅

應該唔會掛....

原帖由 牛精仔 於 09-4-15 23:26 發表

甲油都"拿"到甩左?? 其實係咩原理黎架 ? 對皮膚會唔會有壞影響?

伯爵府

畀面勳章

上星期6我同老公都浸左
d甲油真係拿到甩左ga~
monday 腳趾公開始甩皮
今日腳板底都開始甩lu....
我好多 fd 都用左
不過有d話好用有d話效果麻麻...

民房

請問有無變到好似baby咁既腳呢?想試,請advise

大宅

其實呢隻野係我老公話要買黎試, 我先知有呢隻野, 我老公隻腳d"枕"好厚.....

原帖由 chow_mama 於 09-4-15 23:39 發表
上星期6我同老公都浸左
我好多 fd 都用左

大宅

今日第3天, 仲未有甩皮現象.....

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 chow_mama 於 09-4-15 23:39 發表
上星期6我同老公都浸左
我好多 fd 都用左

甩皮既時候痛唔痛 ???

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我見萬0 有另一隻叫 baby foot, 有冇人試過呢

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

上星期6我同老公都浸左
我好多 fd 都用左

去唔去到死皮及腳板厚皮呀?? (一層層皮果d)
是否沖完涼先浸?? 浸幾耐??
是否用溫水浸??
thanks

洋房

要浸幾多次先見效架?

大宅

好媽媽勳章

價錢都好貴吓........有冇人用完後雙腳好似baby-foot...

伯爵府

畀面勳章

樓下借個位黎報告下....
本身我無乜腳枕
但腳位d皮都幾厚下
后先終於忍唔住 meet 晒甩出黎d厚皮
一大片一大片咁 meet
meet 到停唔到手
家陣踩落地板到
覺得腳板底d皮好嫩好滑
重有腳甲邊d厚皮都 meet 甩埋
連腳趾頭都變得好滑 ㊣
但腳背皮薄 & 未甩晒皮
所以唔敢 meet
怕 meet 到流血
而腳背未甩皮的地方就變左小小鴛鴦色

另外朋友同佢老公又係一齊浸
佢老公本身有香港腳
佢話佢老公浸完2日後
d腳趾唔再痕
同埋可能佢老公d腳枕&腳皮實在太勁
重有一半未甩晒
可能要浸多次喎 ....

大宅

死啦, 聽其他人講呢隻野只係甩到腳底既皮, 無人講過會甩埋腳面既皮, 我用完後隻腳好乾, 腳面d皮好似阿婆腳咁又乾又"巢", 如果腳面既皮唔甩我咪變阿婆腳囉, 到時腳底就baby foot, 但係腳面就grandma foot

我今日已經係第4日, 完全無甩皮既感覺, 照著涼鞋, 不過隻腳就真係好乾囉..... 我本身其實係無乜"枕"無乜厚皮, 會唔會唔work架.....mouth:

原帖由 chow_mama 於 09-4-17 17:11 發表
樓下借個位黎報告下....
本身我無乜腳枕
但腳位d皮都幾厚下
后先終於忍唔住 meet 晒甩出黎d厚皮
一大片一大片咁 meet
meet 到停唔到手
家陣踩落地板到
覺得腳板底d皮好嫩好滑
重有腳甲邊d厚皮都 meet 甩 ...

子爵府

我用左第四日啦! 情況同你一樣呀,只甩少許腳面既皮,對腳又乾又巢..但腳板底好痕..暫時未見好似廣告咁既效果..都唔知會唔會甩晒d厚皮~
原帖由 waiwing 於 09-4-17 21:37 發表
死啦, 聽其他人講呢隻野只係甩到腳底既皮, 無人講過會甩埋腳面既皮, 我用完後隻腳好乾, 腳面d皮好似阿婆腳咁又乾又"巢", 如果腳面既皮唔甩我咪變阿婆腳囉, 到時腳底就baby foot, 但係腳面就grandma foot

我 ...

大宅

咁你好我少少, 甩少許腳面既皮, 我少少皮都無甩, 不如大家keep住報告下甩皮情況......

原帖由 Jomei 於 09-4-17 22:03 發表
我用左第四日啦! 情況同你一樣呀,只甩少許腳面既皮,對腳又乾又巢..但腳板底好痕..暫時未見好似廣告咁既效果..都唔知會唔會甩晒d厚皮~

大宅

今日已經係第7日, 第5日真係開始甩皮, 係甩腳面既皮, 可以大塊大塊咁撕, 搞到腳面2隻色, 要2天才可以甩哂腳面既皮, 之前好擔心腳面既皮唔甩, 而家唔洗擔心lu .....

不過腳底既皮就未開始甩, 仍然完好無缺, 可能要耐少少時間啦.....

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 waiwing 於 09-4-20 12:22 發表
今日已經係第7日, 第5日真係開始甩皮, 係甩腳面既皮, 可以大塊大塊咁撕, 搞到腳面2隻色, 要2天才可以甩哂腳面既皮, 之前好擔心腳面既皮唔甩, 而家唔洗擔心lu .....

不過腳底既皮就未開始甩, 仍然完好無缺, ...

我都好想試,想問下咁甩緊皮期間點著鞋返工呀?
仲有,就算D死皮甩晒,唔係都會再生返既咩?

珍珠宮

畀面勳章

我用左第9日,只係甩好少,講真,好失望。

首頁

尾頁

跳至