親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

農曆新年期間報咗tk travel兩天滑雪團, 會送一個樂園的門飛,現在都未決定 選擇 水上樂園 or snowyland同埋呢兩日除咗滑雪外,時間點樣安排好d呢?

有冇人打算一樣去或者有冇人曾經去過可以俾啲意見呢?

謝謝

複式洋房

水上樂園好玩. 如都是成人第一天滑雪, 可玩埋夜場, 大明的有地下商場可從雪場入. 內有餐廳. 遊戲室,超市等設施.第二天去水上樂園

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我反而覺得水上樂園唔好玩, 好細, 我2個鐘已出返嚟, 我個人覺得snowvyland好玩d

另外地下商場有得打機, 碰碰車, 保齡球, 桌球, 小型賽車, 唔會悶

wcpcelia    發表於 18-11-10 17:10

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

請問你們是去過玩嗎?
第一天滑雪 上完堂好似一點幾跟住午餐然後自己繼續滑?之後就係淨返啲時間都唔知去邊個先好?第二朝早上又是滑雪,然後下晝好似自由時間你哋流程會係點?

複式洋房

我是第一天跟團去但訂了1晚度假村, 自己留低第二日訂度假村的巴士回新村. 第一天集合後坐車一個多小時便到第一站, 租衫, 因人多大概要45分鐘, 到雪場後要排隊租器材等, 大概11點才正式踏上雪地, 所以時間不會很多.如果已懂滑雪可去一條不用買PASS 的初學道玩, 因一般只在有小斜地教學,除非跟度假村的滑雪班.可參考大明的網頁http://www.daemyungresort.com/we ... /landing/index.html

男爵府

睛靈勳章

hy14 發表於 18-11-10 10:04
我是第一天跟團去但訂了1晚度假村, 自己留低第二日訂度假村的巴士回新村. 第一天集合後坐車一個多小時便到 ...

謝謝你詳细回覆,那麼第一天上完堂後你玩了什麼?第二天你又怎樣安排時間呢? 你有覺得哪個好玩呢?
可以參考一下就再安排更好了\。

複式洋房

第一天滑到黃昏吃完晚餐去水上樂園,第二天再滑,我記得滑雪証有時限但包上Gondola,所以最後用Gondola上最高雪山拍賣,上面有一家小cafe但山上更涷

複式洋房

是拍照

男爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-9 17:56
我反而覺得水上樂園唔好玩, 好細, 我2個鐘已出返嚟, 我個人覺得snowvyland好玩d

另外地下商場有得打機, 碰 ...

請問玩d遊戲室使5使$?thx

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Tigerpooh 發表於 18-11-12 18:03
請問玩d遊戲室使5使$?thx

全部要錢

男爵府

Koala_Chu 發表於 18-11-12 18:03
全部要錢

Thx(emoji)

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

首頁

尾頁

跳至