美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

睇返紀錄,我分別響 2013年 9 月 同埋2015年11月出左關於做飄眉嘅帖:
舊LINK如下:

2013年:

飄眉補色 及眼線〜 (每天照片更新) \(^3^)/
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=8672506&fromuid=928399

2015年:

~~~我的再度飄眉分享 (連續6天照片)~~~
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15520584&fromuid=928399

由於飄眉並非永久性,所以今次又去搵返同一位師傅果豎再修葺條眉;不過眼線就無需要補,繼續低調地提升眼神 :)

第一次飄已經係5年前,所以今次師傅幫我造粗返小小條眉,睇返相,自己大細眼嘅問題好似都嚴重左~

今次由設計眉型到飄,一共經歷兩大小時~由於太忙預計無咩時間逐日更新個帖,所以就一次過將飄眉嘅照片整理好至放上黎:

今次飄眉其實同上兩次一樣, 所以相關嘅過程, 步驟, 事後處理及清潔的心得大家refer to 我舊帖就得.

分享完畢, 最後就好想同大家講我的心底話:

我好欣賞幫我飄眉呢位老師, 佢好似擁有一對魔術手咁, 幫我執靚左條眉好多好多. 亦幫我慳左過去5年每朝需無奈地畫一對鴛鴦眉的時間.

如果大家有其餘舊帖內沒有問過嘅野, 好歡迎大家一齊討論. 但為免違反版規, 請大家不要使用留言功能叫我PM你~

其實你地直接PM我我係會見到的~ :)

CIAO~~~

Cheuk2012    發表於 18-11-29 08:36

子爵府

itdididi 發表於 18-11-9 22:44
睇返紀錄,我分別響 2013年 9 月 同埋2015年11月出左關於做飄眉嘅帖:
舊LINK如下:

真係整得好靚

別墅

舊LINK如下:

請問可否介紹我?pm我好嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舊LINK如下:

靚眼~~

貴嘛??

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bubujoey 發表於 18-11-10 20:01
請問可否介紹我?pm我好嗎?

代樓主回..

如果大家有其餘舊帖內沒有問過嘅野, 好歡迎大家一齊討論. 但為免違反版規, 請大家不要使用留言功能叫我PM你~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好靚呀

別墅

舊LINK如下:

hi!可否pm地址,價錢我

水晶宮

hotpotmami 發表於 18-11-11 22:45
hi!可否pm地址,價錢我

樓主叫左唔好在版內留言pm,直接pm佢就得。btw, 樓主對眼好靚

別墅

回覆樓主:

請問地址及價錢可否pm我,謝謝

複式洋房

舊LINK如下:

新手 唔太識用
請問可以pm 資料
thx

伯爵府

回覆 itdididi 的帖子

整得好好, 大約可keep 幾耐呢?

子爵府

i_jdg 發表於 18-11-12 19:14
回覆 itdididi 的帖子

整得好好, 大約可keep 幾耐呢?

妳睇返我兩個帖,我今次是自2013年下旬起,第3次飄,所以每次飄,大約係維持2年左右。佢會慢慢變淡的~ 唔會化開

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

價錢如何?

寶石宮

choyyinyin 發表於 18-11-12 18:00
新手 唔太識用
請問可以pm 資料
thx

你click樓主個名啦

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問可否介紹給我 ? thx

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

樓主講咗唔好去係版面留pm 自己pm樓主啦

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

btw 樓主整得好靚

子爵府

appleyuen 發表於 18-11-17 21:47
樓主講咗唔好去係版面留pm 自己pm樓主啦

唔該晒啊JM~

版面叫我pm 的我唔鬼覆的。

咁辛苦整個帖出黎好唔鐘意被人攪到封帖

子爵府

我星期三去左補色。因為左邊眉山有一角嘅色上得唔係咁實~

由於事忙,比較少時間上網,我儲夠幾日嘅相至再放上黎^^

再一次重申,請勿在板面留言「請pm我」之類(呢類唔睇題目嘅網友我唔會回覆的),大家需要資料私下pm 我就可以了

子爵府

如上所說,13/11 返左去補色,補色係包埋的不用另付款。

大家可以響相中13/11 果度睇到,補色原因係因為右眼(無墨果邊)眉尾位置上色唔太均勻。另外兩邊嘅眉底都有小小相同情況。

第二次做,時間就比對上一次快左,程序相同。結果今次條眉嘅顏色實過上一次^^

好多jm 問條眉會唔會甩焦。其實係無焦的,同埋條眉第一兩日比較深色,較主要原因係因為果兩日條眉無濕水以免發炎同整甩d色,所以我無清潔兩堂眉

隔兩日後,用化妝棉沾暖滾水(煲過的)搾乾再超輕力抹返眉周以作清潔。 其實飄眉師係話可以濕水的,但我皮膚較敏感又生左濕疹,所以飄完頭兩日就儘量唔掂水~ 多謝大家收睇。

首頁

尾頁

跳至