想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問係點用. 因我未用過. 我巳經試過排卵藥 & check體溫. 睇中醫...超過十個月. 都未bingo.
仲有咩可以幫到忙. 好心急呢.

thanks

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 八婆仔 於 09-4-16 12:30 發表
我想問係點用. 因我未用過. 我巳經試過排卵藥 & check體溫. 睇中醫...超過十個月. 都未bingo.
仲有咩可以幫到忙. 好心急呢.

thanks

你CYCLE 準唔準架?

see pm.

複式洋房

就係唔多準....都唔知可以點.

複式洋房

我巳pm 你. 我仲想問係咪要自己買個野黎驗尿?

大宅

我都買左d仔呀,仲未用,miffymiffy,你可以教下我點用嗎..??..係咪深色就代表係時候呢...
我今日係day 19..thx~^^

大宅

回覆 # 的文章

我都想知點用

大宅

miffymiffy:
我都想問呀...我cycle大約31-32,我用左d仔:
10/4 好淺線 dodo day15
11/4 淺線 day 16
12/4 淺線dodo day 17
13/4 深線 day18
14/4 好深粗 dodo day19
15/4 已變成好淺線了
我今晚應該要dodo嗎?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 八婆仔 於 09-4-16 13:02 發表
我巳pm 你. 我仲想問係咪要自己買個野黎驗尿?

你可以搵個小膠蓋 裝住.

瑪瑙宮

原帖由 totorohome 於 09-4-16 13:02 發表
我都買左d仔呀,仲未用,miffymiffy,你可以教下我點用嗎..??..係咪深色就代表係時候呢...
我今日係day 19..thx~^^

你 CYCLE 幾多日? 基本上要同上線一樣深粗, 就當日及隔1日都開工~

瑪瑙宮

原帖由 msannieng 於 09-4-16 13:03 發表
我都想知點用

see pm

瑪瑙宮

原帖由 xglo 於 09-4-16 13:10 發表
miffymiffy:
我都想問呀...我cycle大約31-32,我用左d仔:
10/4 好淺線 dodo day15
11/4 淺線 day 16
12/4 淺線dodo day 17
13/4 深線 day18
14/4 好深粗 dodo day19
15/4 已 ...

如果31-32日, 約day 17-18排卵. 你 day 19 有深粗可以 , day 19 + 21 都 dodo 多次

大宅

明白啦...唔該哂miffymiffy
原帖由 miffymiffy 於 09-4-16 13:20 發表

如果31-32日, 約day 17-18排卵. 你 day 19 有深粗可以 , day 19 + 21 都 dodo 多次

大宅

我CYCLE 係30-32呀...20/4應來M啦..我只有一兩更上下都有線..都唔係好深甘...依家都係仲係一條上線...M來前係未都會有一條線架..並係整個CYCLE都係有一條架...我睇唔明呀...不過我想呢個月應無機..

瑪瑙宮

原帖由 tamakit 於 09-4-16 13:37 發表
我CYCLE 係30-32呀...20/4應來M啦..我只有一兩更上下都有線..都唔係好深甘...依家都係仲係一條上線...M來前係未都會有一條線架..並係整個CYCLE都係有一條架...我睇唔明呀...不過我想呢個月應無機.. ...

你今日DAY 27? 你由DAY 幾開始用?

有無:

1. 係最佳時間內測, 早上10時至晚上8 . (有人話中醫師講最好係晚上 7-8時段, 會易D 見深粗)
2. 測前2小時減少飲野?
3. 3-5 ? (最多 8秒好啦)
4. 平放干爽地方等 10-20分鐘 睇結果 ? (太早下線未咁快出現, 上線一浸完就現)

大宅

我20/3係DAY1呀。。。我由3/4開始TEST。。我係29/3 有DODO。。。。之後就由4/4開始隔日呀。。。
由於我工作時間不定。。唔可以定時甘CHECK呀。。。但都維持中午一次晚上一次架同埋我身體問題要飲水。。。難少飲。。。甘我想問係未就算無排卯時都會有上線架。。

瑪瑙宮

原帖由 tamakit 於 09-4-16 13:57 發表
我20/3係DAY1呀。。。我由3/4開始TEST。。我係29/3 有DODO。。。。之後就由4/4開始隔日呀。。。
由於我工作時間不定。。唔可以定時甘CHECK呀。。。但都維持中午一次晚上一次架同埋我身體問題要飲水。。。難少飲。。。甘我想問係未就算無排卯時都會 ...

上線係對照線, 每次浸完一定會有, 俾你對照用既.

即係今日已DAY 28. 由DAY 15 開始CHECK, 有機會 DAY 13 /14 已出現測粗.

因試條比較幼細, 所以 測前 2小時要減少飲野, 效果會好D.

大宅

甘我唯有試下啦。。。擔心係我排卯有問題。。。多謝你呀。。。

複式洋房

我想問咩叫 iui ?

男爵府

即係人工授精
原帖由 八婆仔 於 16-4-2009 15:10 發表
我想問咩叫 iui ?

男爵府

d仔詳细使用方法可參考以下綱址:
www.runbio-bio.com
原帖由 msannieng 於 16-4-2009 13:03 發表
我都想知點用

首頁

尾頁

跳至