影視娛樂

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

goofy1111 發表於 18-11-22 12:26
小說只交代男主有哥,車禍死就冇了,剧中情節全部係加上去,更冇Grace呢個角色
...

原來係咁,
唔怪知見啲人話改動好大!
昨晚寧總荔枝大哥個關係好似同第一集相反
第一集車禍,
佢同陳總明明好happy,
剛又講到人地賞識佢唔止係伯樂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

因為劇情真係同小說相距甚遠,我直情當一個新故事咁睇,荔枝橙完全開啟耿直boy撩妹模式,打鬥戲看得出金瀚下足功夫。睇訪問原來在現實中老闆穎寶才是霸道總裁

大宅

wyl 發表於 18-11-22 15:46
因為劇情真係同小說相距甚遠,我直情當一個新故事咁睇,荔枝橙完全開啟耿直boy撩妹模式,打鬥戲看得出金瀚 ...

係,只保留咗少數小説橋段,完全可以當一個新故事咁睇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇咗5集,又幾ok喎

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

25集寫得好差,個比賽好弱智,比賽緊無啦啦視像就為咗講一句我嚟緊。。。。
嗰個咩浩然作弊真係得啖笑,咁低智都寫得出嚟

大宅

wyl 發表於 18-11-27 09:29
25集寫得好差,個比賽好弱智,比賽緊無啦啦視像就為咗講一句我嚟緊。。。。
嗰個咩浩然作弊真係得啖笑,咁 ...

响微博睇到,唔怪得中間劇情差咗咁多

编剧赵欣说过,她写的头和尾,中间不是她写的,这部剧好像有好几个编剧

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

好睇

水晶宮

c.vieri 發表於 18-11-18 22:49
好唔好睇

開左果套咩唐咩夜幻,睇到第7、8集都仲未知講緊乜

唐,我睇到第二集就跳

水晶宮

回覆樓主:

男主做軍人勁型

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

pingapinpin 發表於 18-11-28 10:09
响微博睇到,唔怪得中間劇情差咗咁多

编剧赵欣说过,她写的头和尾,中间不是她写的,这部剧好像有好几个 ...

唔明點解內地啲劇成曰轉編劇,攪到原本好好既一個故事奇奇怪怪

大宅

Lovely媽咪 發表於 18-12-1 12:59
唔明點解內地啲劇成曰轉編劇,攪到原本好好既一個故事奇奇怪怪
...

係,仲有女二帶資進組,女二啲戲仲多過女主

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

pingapinpin 發表於 18-11-30 23:11
係,仲有女二帶資進組,女二啲戲仲多過女主

你講曹曦文?佢係發行人之一,原本冇呢個角色,特登加俾佢,不過佢演時尚界雜誌總編算係幾好,係有D誇大咗一本雜誌總編嘅影響力,但相較寧維凱同陳錚呢兩個配角或者厲靳媛都更好,可惜在男主角色智商調低咗,變成成日要靠兩個女人幫佢,而男主角色嘅商業頭腦唔夠強,佢同寧陳加埋小祝總有D兒戲,商業利益又點可能為啖氣而一擲千金,加上愛達/溫達都係水深火熱之中,厲總為女人可以將公司去教飛,唔係啩!不過總括都係睇得過,我睇到28集,暫時儲下貨先再追。

大宅

rose-mag 發表於 18-12-1 16:57
你講曹曦文?佢係發行人之一,原本冇呢個角色,特登加俾佢,不過佢演時尚界雜誌總編算係幾好,係有D誇大咗 ...

我知原本冇Grace ‘lee’個角色,但越嚟越發覺佢戲份過多。茘枝橙响套劇人設貼地啲,始終佢其實冇營商經驗,冇理由好似小説咁咩都俾佢預計到,但為咗女主而拎公司較飛,唔掂囉,即刻扣曬分!希望之後淨返啲集數好返啲

王國長老

pingapinpin 發表於 18-12-1 22:36
我知原本冇Grace ‘lee’個角色,但越嚟越發覺佢戲份過多。茘枝橙响套劇人設貼地啲,始終佢其實冇營商經驗 ...

Grace戲份太多,捉賊又關佢事,設計師比賽佢又有份,拍賣又係佢,佢又有份入股愛達,編劇應該係拉佢入愛達順理成章佢可以多戲份,佢同寧總至無厘頭,最初懷疑寧總害死自己未婚夫,寧總又處處整愛達,有咩理由唔敬而遠之?寧總仲離譜,一方面整愛達,一方面又話厲致謙係佢百樂,仲要幫佢揾凶手,但又不斷害厲致誠同自己以前好錫嘅師妹?呢個人心理變態囉,仲要利用祝小姐,人格好有問題。小祝總二世祖一早見,佢d小學雞行為好低b, 相對陳總應該老練好多至係,點知一次又一次中計,反而佢老豆至似生意人。

大宅

rose-mag 發表於 18-12-1 23:22
Grace戲份太多,捉賊又關佢事,設計師比賽佢又有份,拍賣又係佢,佢又有份入股愛達,編劇應該係拉佢入愛達 ...

不能同意更多,男女主活在預告中,而家微博熱搜有 #加戏加成格蕾丝传#。原本套劇個頭開得好好㗎嘛,Grace係可以幫男主事業上嘅忙,但要見好就收囉!

珍珠宮

pingapinpin 發表於 18-12-2 00:15
不能同意更多,男女主活在預告中,而家微博熱搜有 #加戏加成格蕾丝传#。原本套劇個頭開得好好㗎嘛,Grace ...

看到35集,自24集後真是越看越沒勁,男女主正式戀愛後雙雙智力下降,配角戲份越來越多。到底幾時先回復開局的水準

大宅

wyl 發表於 18-12-2 08:12
看到35集,自24集後真是越看越沒勁,男女主正式戀愛後雙雙智力下降,配角戲份越來越多。到底幾時先回復開 ...

聽聞最尾10集,頭尾10集同一個編劇

大宅

看到35集,自24集後真是越看越沒勁,男女主正式戀愛後雙雙智力下降,配角戲份越來越多。到底幾時先回復開 ...

我都有哋失望,節奏好似慢咗好多,其他枝節太多,另外男女主角談情戲感覺無之前甜蜜感覺。

珍珠宮

Iris-Lo 發表於 18-12-2 22:45
我都有哋失望,節奏好似慢咗好多,其他枝節太多,另外男女主角談情戲感覺無之前甜蜜感覺。
...
呢十幾集睇到我好悶,我依家見到Grace同寧維凱啲戲就飛,結果一集十幾分鐘已睇完,可見佢哋戲份多到呢

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

非常同意, 愈睇愈悶, 原本小說一直落都好睇, 但劇集改到奇奇怪怪咁, 有D 失望

首頁
34567...8

尾頁

跳至