跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

有冇媽媽打算响仁安生呀? 分享下吖~~

大宅

我上一胎係仁安生,今次應該都會,呢間醫院真係好正,雖然係貴D但係都值得。

大宅

我都諗住嚮仁安生, 因為之前都係嚮仁安做IUI成功咗, 我覺得佢地啲service幾好.

大宅

jenneycheung928, 請問你上次响仁安生係邊年, 住2 人房定4人房? 開刀定順產? 埋單要幾錢呢?

bonboncat, Sorry what is IUI?

我想問下大家, 係搵註院醫生定出掛單醫生呢?

大宅

我係上年0804嘅媽媽,上次係住四人房,因為大過二人房好多,我揀咗開刀埋單就三萬七千幾,住咗六日五夜,個醫生係我朋友所以晤算貴
原帖由 hurley 於 09-4-17 18:17 發表
jenneycheung928, 請問你上次响仁安生係邊年, 住2 人房定4人房? 開刀定順產? 埋單要幾錢呢?

我想問下大家, 係搵註院醫生定出掛單醫生呢? ...

大宅

我之前在仁安做過一次小手術, 病房設備及醫護人員都非常好, 所以今次一定在仁安生。

大宅

原帖由 hurley 於 09-4-17 18:17 發表

我想問下大家, 係搵註院醫生定出掛單醫生呢? ...

IUI=宮腔內人工受精

我諗住搵出面嘅醫生做.

大宅

原帖由 jennycheung928 於 09-4-18 13:34 發表
我係上年0804嘅媽媽,上次係住四人房,因為大過二人房好多,我揀咗開刀埋單就三萬七千幾,住咗六日五夜,個醫生係我朋友所以晤算貴

Jenny, 咁三萬七係咪唔包醫生費呀? 淨係醫院埋單要幾多錢呀? Thanks~

大宅

我仲考慮緊順產定開刀, 聽講d醫生都主張順產, 但我又好擔心陣痛好耐都生唔到, 最後又係要開刀..... 我冇乜有順產經驗的朋友, 唔知大家又諗住順產定開刀呢?

大宅

我會開刀, 因為我高齡及有血壓問題, 問過兩個醫生都建議我開刀比較安全。

剛剛有位朋友在仁安開完刀, 她說不痛, 一切都很好, 所以我應該都會開刀。

大宅

三萬七全包。
原帖由 bonboncat 於 09-4-19 12:38 發表

Jenny, 咁三萬七係咪唔包醫生費呀? 淨係醫院埋單要幾多錢呀? Thanks~

大宅

三萬七全包真係好平喎, 我聽親人講都話要預五萬.... 以我所知:
開刀PACKAGE $22,200
媽媽醫生費 約$12,000 (視乎唔同醫生)
兒科醫生費 約$3,000
雜費 約$3-5,000
保守估計應該大概$45000 (仁安開刀生)
如果我有錯請更正我~~

複式洋房

我係08年5月係仁安生咗第一胎,當時因大房已差唔多full,而佢哋講明香港人唔會同大陸人同房,所以upgrade咗二人房(收大房價),最後仲要冇人入住我間房,所以全程自己一間房(超爽), 而我埋單四萬,分佈如下:

住院PACKAGE 約$18,200
兒科醫生巡房費 約$2,500
麻醉師醫生費 約$3,800
媽媽開刀醫生費 約$10,000(視乎唔同醫生)
媽媽醫生巡房費 約$2,500
開奶費 $500 每晚$100
(阿仔食日本明治醫院冇,我自己帶去俾姑娘開,所以要收費)
雜費 約$2,500

Total: 約$40,000

但據我所知住院package由舊年8月後已加咗價至$19,900

希望以上資料幫到你哋!

我亦唸住呢胎會去返仁安啦!

民房

我都打算係仁安開刀, 但未有心水醫生, 請問你地有冇介紹呢?

大宅

我約咗霍詠儀, 今日第一次去睇佢, 不過响荃灣仁安診所, 因為2or3個禮拜前打去book, 醫院果邊排要排到5月20號, 所以試下打去荃灣診所book, book到今日!
醫院預約電話 2608 3373
或者你可以上呢個網睇下邊個醫生同地點適合你! 你預產期係幾時? 都要快d定一個醫生喇, 等佢可以跟進你的情況吖嘛 (hehe 我自己都未定到希望今日睇完霍醫生就定到啦!!)
http://www.union.org/new/tc_chi/services/full/obstetrics_gynaecology.pdf

原帖由 annanov2009 於 09-4-27 21:31 發表
我都打算係仁安開刀, 但未有心水醫生, 請問你地有冇介紹呢?

禁止訪問

大宅

原帖由 rabbitliu 於 09-5-20 21:51 發表
我會係仁安開刀, 醫生係余啟文. 11月駛唔駛而家Book定房先呢?

好似係醫生幫你book嫁啵, 你可以問吓你醫生.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可否分享一下預多少錢呢?(開刀計)
住院PACKAGE
兒科醫生巡房費
麻醉師醫生費
媽媽開刀醫生費 (視乎唔同醫生)
媽媽醫生巡房費
雜費
Total: 約??

謝謝各位意見

男爵府

下 ? 除了開刀醫生費, 還要比兒科醫生巡房費架 ? 我想問有冇人知陳帆開刀幾 $ ?

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我大仔係仁安順產出世,個時係零四年,我住左六日五夜。埋單三萬。

我諗而家唔止,請問而家係仁安順產套餐幾錢?我搵係係個度掛單既醫生。

首頁
12345...15

尾頁

跳至