跳至

首頁

尾頁

複式洋房

綠楊 vs 青衣學之園

請問各位mami 可唔可比d意見邊間好d呢?

禁止訪問

男爵府

一定唔好揀綠楊, 黑店黎架

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2210602&extra=page%3D1

禁止訪問

男爵府

想問下學之園..既學生,會選那間小學?

原帖由 christycheng 於 09-4-26 01:00 發表
我小朋友讀學之園, 佢返學好開心, 雙語班主任, k2英語及國語已全部都聽得明白, 學校還會為學生準備升小面試預備班, 我很滿意, 小朋友讀得開心, 愉快學習!

各位家長有任何問題都可以提出, 我會精簡回答,因打字慢, th ...

大宅

原帖由 christycheng 於 09-4-26 01:00 發表
我小朋友讀學之園, 佢返學好開心, 雙語班主任, k2英語及國語已全部都聽得明白, 學校還會為學生準備升小面試預備班, 我很滿意, 小朋友讀得開心, 愉快學習!

各位家長有任何問題都可以提出, 我會精簡回答,因打字慢, th ...

學之園 難入嗎? interview 時問什麼? 你個小朋友有無讀 n1?
thanks!

禁止訪問

複式洋房

hi christycheng,

我想問你小朋友係讀 k ? 同埋一班有幾多個學生呀? tks

ppsbear

複式洋房

hi christycheng,

請問你小朋友讀 k 幾呀? 一班大約有幾多個學生呀? tks

ppsbear

禁止訪問

複式洋房

你好 我小朋友將會入青衣學之園PN班, 我想問 D老師係咪好有愛心 學既野多唔多呢? 如果K1 要選擇普英班怕唔怕佢唔明白而令佢返學唔開心呢 因為我地都會同佢講下英文但唔係NATIVE 而普通話未必時常同佢講

洋房

好媽媽勳章

原帖由 elmolly 於 09-4-25 23:14 發表
一定唔好揀綠楊, 黑店黎架

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2210602&extra=page%3D1

極之讚同

黑店!

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我個女讀緊pn,d 老師好好,耐唔耐就會報佢係學校嘅情況俾我知,我好放心嫁.

男爵府

my son also study in 學之園 K1, his english is great
[url][/url]

複式洋房

謝謝你的回覆 你們這樣說令我很放心 之前我還在想到他k1時 要不要幫他轉學校 (其實係因為一條龍) 唔駛再煩小學 但我又真係好鐘意學之園 因為我覺得小朋友學到野而返學又好開心 我想我已經有方向了 很多謝各位既information.

原帖由 christycheng 於 09-6-12 17:42 發表
小朋友讀書很開心, 喜愛學習, 他現在K2英普班, 我既意見英普班很值得推介, 因小朋友現在已經可以聽得明白大部份英語及國語, 我很高興我替我小朋友選了這所幼稚園. ...

首頁

尾頁

跳至