跳至

首頁

尾頁

大宅

熹瞳媽咪,

我都想餵呀! 但係無奶呀! 我平時都係左邊埋身右邊泵奶,但都係得安半,2安,真係少得可憐呀! 係公司泵半個鐘又係得安半,唯有放棄啦! 我都好唔捨得呀! 一路都係全人奶,而家要餵奶粉,都有D唔開心...

呢幾日我都有比2130餐奶阿仔食,但其實佢而家真係食好少,5分鐘都無就收工,唉!

原帖由 熹曈媽咪 於 09-4-28 10:25 發表
iammimi,

好佩服你仲有喂人奶呀! 仲係返工媽咪添,
但係點解係公司唔再泵呀?
淨靠早晚埋身好快無架!
人地教我埋身時淨食一邊,
食完或食緊個陣即刻泵另一邊,
咁會多d奶架, 到中午食lunch咪再整多濟囉,
我唔會因為驚 ...

大宅

iammimi,

你都好叻架勒, 我朋友全職媽咪都係得2安咋,
我4個月已得番1安..........

總之盡左力咪得囉,
食左咁耐人奶一定好多抵抗力啫!
咁你會食邊隻奶粉呀?

原帖由 iammimi 於 09-4-29 13:33 發表
熹瞳媽咪,

我都想餵呀! 但係無奶呀! 我平時都係左邊埋身右邊泵奶,但都係得安半,2安,真係少得可憐呀! 係公司泵半個鐘又係得安半,唯有放棄啦! 我都好唔捨得呀! 一路都係全人奶,而家要餵奶粉,都有D唔開心...

...
喜樂的心,便是良藥;
優傷的靈,使骨乾枯. (箴 17:22)

大宅

應該都係明治啦! 姨甥仔食開OK, 咪一齊訂囉!

原帖由 熹曈媽咪 於 09-4-29 22:29 發表
iammimi,

你都好叻架勒, 我朋友全職媽咪都係得2安咋,
我4個月已得番1安..........

總之盡左力咪得囉,
食左咁耐人奶一定好多抵抗力啫!
咁你會食邊隻奶粉呀?

...

珍珠宮

健康院的姑娘無同我咁講啊!我個仔食3餐奶,2餐飯仔,姑娘話很好啊!

大宅

hi, 我都係食明治喎! 不過仲食緊細仔.........

原帖由 iammimi 於 09-5-2 00:39 發表
應該都係明治啦! 姨甥仔食開OK, 咪一齊訂囉!
喜樂的心,便是良藥;

大宅

wan sosin,

係啦, 其實我以為3餐固體係粥或飯,
呢半個月試過連續3餐粥/通粉/粥,
但係搞到阿b食濟左, 夜晚個2餐都食少左,
重輕磅左, 膄左添呀.........

之後我改左早餐食面包,
中午同夜晚食飯仔,
咁又胃口好左, 即刻肥番咋好彩........

係呢, 咁你除左飯仔仲會比咩阿b食呢?

原帖由 wan_sosin 於 09-5-6 23:32 發表
健康院的姑娘無同我咁講啊!我個仔食3餐奶,2餐飯仔,姑娘話很好啊!
喜樂的心,便是良藥;

珍珠宮

熹曈媽咪

真是要看BB食得好唔好,唔吸收都無用.

我會間中會給小小麵包,牙仔餅,差不多天天比生果,多是蘋果,有時橙.呀仔超鍾意食生果,見到就會坐定定.

BB不算胖,但標準.

原帖由 熹曈媽咪 於 09-5-8 00:16 發表
wan sosin,

係啦, 其實我以為3餐固體係粥或飯,
呢半個月試過連續3餐粥/通粉/粥,
但係搞到阿b食濟左, 夜晚個2餐都食少左,
重輕磅左, 膄左添呀.........

之後我改左早餐食面包,
中午同夜晚食飯仔,
咁又胃口好左, 即 ...

首頁

尾頁

跳至