自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然呢排「是咁的,法官閣下」非常好睇,但我仍然撐「跳躍生命線」攞最佳劇集。翻睇咗三次,終於依家開始翻睇「降魔的」!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

跳躍生命線, 是咁的,法官閣下, 呢2套有追開, 其餘冇睇

大宅

qq媽媽咪 發表於 18-12-1 20:00

Signal Wong新做嗰套我完全冇興趣睇,啲演員全部都唔吸引。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

WuBBLittleStar 發表於 18-12-1 19:57
雖然呢排「是咁的,法官閣下」非常好睇,但我仍然撐「跳躍生命線」攞最佳劇集。翻睇咗三次,終於依家開始翻 ...
近年令我由頭到尾都睇晒都係呢3套,其他係睇D唔睇D。

伯爵府

是咁的同跳躍兩套都好好睇,好難選擇

子爵府

qq媽媽咪 發表於 18-12-1 20:00

Hi

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我想投是咁的,,,拍得好好
尾段細細粒真係做得超好

珍珠宮

我撐是咁的,跳躍開頭好好睇,後段太多時間處理感情線,婆媽咗D

侯爵府

2018復活節勳章

WuBBLittleStar 發表於 18-12-1 19:57
雖然呢排「是咁的,法官閣下」非常好睇,但我仍然撐「跳躍生命線」攞最佳劇集。翻睇咗三次,終於依家開始翻 ...

一定係支持'是咁的'。呢套我由頭追到尾嘅。

男爵府

絕對肯定投 是咁的! 套劇係好意思, 劇中有好Message 係想帶出同帶比觀眾去反思!

寶石宮

2024年龍年勳章

suki.ywk 發表於 18-12-1 22:09
絕對肯定投 是咁的! 套劇係好意思, 劇中有好Message 係想帶出同帶比觀眾去反思!
...

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我好鍾意同支持 是咁的,

另外好鍾意 三個女人一個因

呢兩套我都勁鍾意
幸福可以好簡單

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我鍾意"跳躍生命線"

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主:

是咁的麻麻地,劇情好散,剪得好碎,跳躍比佢好,雖然跳躍後段比較多感情戲,但起碼劇情完整。
不過我想投bb來了多d, 我鍾意佢個結局,恬恬個段「真實嘅婚姻就係柴米油鹽,一d都唔浪漫,一d都唔完美。但就係因為有呢份缺憾,先證明到我地呢份愛有幾完美」,呢段野我到而家都記得,真係講得好啱,令我都諗一諗自已段婚姻,好感動另外恬恬媽同恬恬爸最後個度又係好感動

男爵府

WuBBLittleStar 發表於 18-12-1 20:16
Signal Wong新做嗰套我完全冇興趣睇,啲演員全部都唔吸引。

主要是signal wong 形象爛爛地,所以冇興趣睇佢扮型

子爵府

回覆樓主

首選天命,次選BB來了/跳躍生命線。

天命絕對是今年良心有誠意的好劇,睇得出台前幕後都放了好多心機,好幾位演員呢套也演出超水準張國強、陳展鵬、姚子鈴、李施嬅,連何雁詩都有驚喜。最喜歡這套劇節奏明快不會拖劇,同埋故事結局設計盡跟足史實之餘都花了心思,好有驚喜,讚!

BB來了,劇種特別和新鮮,好多情節寫實令觀眾睇得有代入感,但中段劇情拖拉好悶,我都要飛住睇。

跳躍生命線,舊瓶新酒其實呢套編劇好麻麻,成個感覺好TVB模式,不過臨尾結局都有驚喜。呢套鍾意睇新演員幾條線多d, 尤其陳瑩又靚演技自然不造作,她跟羅蘭嫲孫戲好正好感人,跟羅天宇又好sweet又襯。 馬德鐘保持水準但角色設計定冇驚喜。

珍珠宮

[是咁的。。] 我覺得好悶,東講下西講下,無主題無主線,無精彩court case, 感情線又唔湯唔水。嘥咗阿Ben同關禮傑嘅演技。10A同王君馨至為趕客。

跳躍生命線就非常好睇。

伯爵府

Wonderlady 發表於 18-12-2 08:37
主要是signal wong 形象爛爛地,所以冇興趣睇佢扮型
同意,佢只可「扮」型,因為一d都唔型,頸長斜膊

伯爵府

worthy 發表於 18-12-2 09:04

[是咁的。。] 我覺得好悶,東講下西講下,無主題無主線,無 ...
Agree 是咁的導演根本未夠功力又想抄人美劇series拍攝手法,又要「懶」係要講咩香港價值,拍得差浪費演員

男爵府

跳躍生命線

首頁

尾頁

跳至