自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Giant 發表於 18-12-5 12:09
講開佢嘅服務態度,真係不敢恭維,上次叫齋啡,攞到埋位見有奶攞去換,好聲好氣同佢講我叫齋啡的,佢說答: ...
衰到咁都未執? 咁衰明明佢錯。 仲瀉落你度。

男爵府

呢間野好過份, 試過外賣糖水, 返到屋企打開只有一半滿, 打去投訴

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Giant 發表於 18-12-5 12:40

其實醫院粥唔係太難食,淡淡哋,啱我口味,次次都食得晒。
我都係在醫院要白粥, D肉碎太靭。
題外話, Sunkist USA橙仲未有, 見 Australia Sunkist 4012 late season, label 一樣樣, 但寫Aystralia, $35/3個, 2個甜一個唔甜。 但橙皮厚D硬D, 但橙衣好厚。 橙汁無乜汁, 得D橙肉。好似食西柚。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

lily-of-valley 發表於 18-12-5 12:53
我都係在醫院要白粥, D肉碎太靭。
題外話, Sunkist USA橙仲未有, 見 Australia Sunkist 4012 late seaso ...

美國新奇士見到呀,不過唔多,又貴,$7.5/個,但可能唔識揀啦,乾水嘅。
澳洲橙皮一向又厚又硬,d衣又黐肉,好難搣得完完整整,次次搣到成手汁。

象牙宮

Giant 發表於 18-12-5 14:59
美國新奇士見到呀,不過唔多,又貴,$7.5/個,但可能唔識揀啦,乾水嘅。
澳洲橙皮一向又厚又硬,好難搣得 ...
全美孚無, 太子花園街無, 舊旺角街巿無, 油麻地衔巿無。

深水涉街巿有一檔, USA Sunkist Valencia 3107, 好貴, 唔太酸食得, 但好細個, 细到似最细個隻咁。

而家等緊 4012 Navel來貨。

Oh, 花園街有一檔近旺角道, 好大檔, 大隻字寫美國新奇士舊橙, 放得好高, 企埋去都攞唔到, 要個檔主攞, 一睇, label Sunkist late season 4012, 一模一樣, 但South Africa. 好彩我睇清楚D。 佢仲話新奇士舊橙。 我話南菲你寫美國? 佢話美國種。 唔買, 鬧我混吉。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

食粥都係去反傳統粥舗食

珍珠宮

Giant 發表於 18-12-5 12:09
講開佢嘅服務態度,真係不敢恭維,上次叫齋啡,攞到埋位見有奶攞去換,好聲好氣同佢講我叫齋啡的,佢說答: ...
有次買咗嘢無位,見有個位無人執,阿姐失蹤曬,隔離個太太好人,幫我接住盆食物,我就執起枱上果盆順手拎去最近收銀位,個收銀當時篤緊手指無嘢做,佢第一反應係叫我吾好俾佢,叫我拎走,我咪爆佢,張張枱吾係坐咗人就無人執野,叫我放去邊?洗吾洗同佢拎埋入廚房,洗埋佢好無?痴痴地

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

食粥都係去舊式傳統粥舗...
我専係去d勁舊區勁窮屋邨勁平既傳統粥舗/d舊式家庭舗...
d連鎖式集團又貴又勁呃$又唔好食!! 全部都名過於實!
仲超勁多人迫去食...!!!完全唔會幫襯!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

附近冇呢閰,所以未去過

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

awvn 發表於 18-12-5 16:09
食粥都係去舊式傳統粥舗...
我専係去d勁舊區勁窮屋邨勁平既傳統粥舗/d舊式家庭舗...
d連鎖式集團又貴又勁呃 ...

可惜屋邨舖全部都係大集團連鎖店呢… 小商戶根本冇機會亦冇本錢立足
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

用戶要求終止服務

自從佢出過鯰魚粥同罐頭磨菇粟米粥之後,以後都唔去食
想不到所謂粥店,咁嘅嘢都可以煲粥

男爵府

2024年龍年勳章

一粥麵越黎越差, 又汚糟 又難食

珍珠宮

回覆樓主:

食粥都要係要去返舊式粥舖穩陣。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

lily-of-valley 發表於 18-12-4 22:28
硼砂, 一種化學結晶粉, 撈落米度, 令米好快煮绵, 慳好多柴火。

硼砂亦用來捞糯米包糭, 令糭快熟又慳 ...

侯爵府

2024年龍年勳章

上星期六下午茶時間食過, 只有2片魚腩, 豬潤就有幾片, 等了25分鐘才有得食

男爵府

蘑菇 發表於 18-12-4 20:04
呢間d粥唔好食。

Yes D粥好黏口,好難食

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

jadepearl 發表於 18-12-5 17:28
上星期六下午茶時間食過, 只有2片魚腩, 豬潤就有幾片, 等了25分鐘才有得食

咁即係話公司冇份量指引,阿姐鍾意落幾多就幾多
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Giant 發表於 18-12-4 20:01
頭先去食,d粥稀到水咁不特止,一撈,豬潤有4片,魚腩就得1件,有冇人食過?魚腩係咪都係得1件?油炸鬼就問 ...
vi 幾錢

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

20150618bb 發表於 18-12-5 17:32
vi 幾錢

$37

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Giant 發表於 18-12-5 17:33
$37
可能係個日的野有問題

首頁

尾頁

跳至