自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可能朋友真係有佢嘅唔方便,唔好怪佢。我有一個好友都好喜歡託我做事,例如整video送俾佢朋友(我唔識嘅),都係好有意義嘅禮物,我亦有幫手,但真心花好多功夫而佢唔會明白,佢以為禁幾個掣咁簡單。

大宅

樓主,不如問候吓你朋友先,我見你話朋友開頭會答你,之後又叫佢爸寄,佢未必係無交帶嘅人,可能發生咗啲意外,但唔好意思講太多(怕唔吉利之類啫)

大宅

樓主唔好唔開心,呢個朋友冇咗就算

就算真係唔方便幫你寄,至少都同你講聲,唔係唔覆就算囉,我都好唔鍾意呢啲人,一係一開始就拒絕你,唔好而家唔覆當冇件事,唔通真係等佢某年某月某日得閒先寄?

子爵府

最怕呢啲,問過又話得得得,做唔到其實冇所謂!
但做唔到就唔好應承啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

點解唔用美國集運呢?

公爵府

Mary媽咪 發表於 18-12-15 12:23
又一証明你當人朋友
人地當你......
都好既,當睇清呢個朋友既心囉

所以我绝少花時間同'朋友'social,除非得閒得滯。有時間一定陪家人和做自己喜歡的事; 雖然家人都有機會令自己失望,但我無悔付出。友情随時會變,家人永遠喺自己人

樓主個朋友應了人便應該做,辦不到也應有所交代。

水晶宮

如果佢有啲良心,終有一日寄比你,到時再送返比niece啦
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

至愛朱古力 發表於 18-12-15 14:48
如果唔想幫人寄,就唔好應承朋友喇,仲要中間來來往往咁多Msg, 唔寄早響喇!
...

我情況唔同,我只應承比個地址佢寄黎,1至2日後先話叫我幫佢寄

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我唔係話樓主,不過我有個朋友對我洗得就洗,成日托我放野上網賣,話自己唔識又唔學。

都識左多年,推佢又唔係,有jm話問題在於開口果個,我覺得係架,好心盡量唔好麻煩人啦。

我有次推佢佢又咬住我唔放,唉。

公爵府

回覆樓主:

揾集運公司代收貨寄貨幾十蚊就解决到既問題,何必煩人煩己呢!

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

樓主, 唔好意思
我知我錯重點, 但我好想問,

1. 天主教家庭通常BB出世無耐就會嬰兒領洗, 點解會2歲先領洗既?

2. 個吊咀有幾大? 後面可以寫到咁多字既?

謝謝回覆

水晶宮

RisaRisa 發表於 18-12-15 12:00
真係好唔開心,我知今次自己蠢左,俾我呻下取暖就夠,長篇,多謝各位

我家姐個女今年兩歲,我地 ...

伯爵府

咁重要既野唔會搵朋友,代購可靠D。

珍珠宮

如果唔係貪,點解唔寄俾你?咁小事都做唔到?

子爵府

RisaRisa 發表於 18-12-15 12:00
真係好唔開心,我知今次自己蠢左,俾我呻下取暖就夠,長篇,多謝各位

我家姐個女今年兩歲,我地 ...

你所謂朋友真係。。 咁少事都攪成咁。
算啦!經ㄧ事長ㄧ智,唔好唔開心!

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有冇再留言關心下朋友,或者佢出左咩意外?雖然唔應該咁諗,但真係有咁嘅機會。

珍珠宮

王國教室勳章

你niece 最幸福係有你呢個aunt 已夠幸福

不過你朋友

子爵府

唔好再諗喇!Merry X’mas!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主你係所托非人,問題係人地到,佢沒有任何誠信,這個朋友不要也罷。做唔到可以唔答應,答應左又做唔到,是不負責任的人。事情已經發生了,都是放下吧!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

一早上黎bk問麻,用集運公司,50蚊都唔洗,最多5日收到啦

tester5    發表於 18-12-15 21:27
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

首頁

尾頁

跳至