跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有左8周個時, 都已經BOOK唔到11月, 醫生幫我改為12月1日預產期先BOOK到咋

原帖由 小笨豬 於 09-4-28 14:39 發表
而家真係好誇張~
我今胎好早就要book定醫院同比訂金~
其實唔係多香港人生~
係.......先搞到醫院咁多人~

大宅

嘩..........
8週己book唔到,
真係誇張~
原帖由 JHsbb 於 09-4-29 22:39 發表

我有左8周個時, 都已經BOOK唔到11月, 醫生幫我改為12月1日預產期先BOOK到咋

我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

別墅

me too......

原帖由 monkey05 於 09-4-26 22:51 發表

XOBOY,

原來你都係換工人, 上次見果個唔得呀定係到期呀 ? 我都係啦, 剛換左工人, 今次呢個合心水一點, 當工人姐姐都順曬手時就係時侯開工了. HEHEH....比多一個月時間. ...

大宅

之前就因為唔得所以請,
過左年有利是又有 BONUS, 佢就都幾 OK,
不過佢又因為屋企有事, 所以都完約走左

新呢個樣樣都好過舊嘅, 就只有一樣差 DD,
就係照顧小朋友囉, 所以呀仔呢排勁痴身,
攪到我都好

原帖由 monkey05 於 09-4-26 22:51 發表

XOBOY,

原來你都係換工人, 上次見果個唔得呀定係到期呀 ? 我都係啦, 剛換左工人, 今次呢個合心水一點, 當工人姐姐都順曬手時就係時侯開工了. HEHEH....比多一個月時間. ...

大宅

我有左10周都BOOK唔到5月份,醫生又系幫我改6月1號預産期先BOOK到.法國醫院連改左6月份都話FULL曬呀,真系誇張!!
原帖由 JHsbb 於 09-4-29 22:39 發表

大宅

我9月先生, 好彩都book到.....

原帖由 wysz 於 09-5-2 23:04 發表

我有左10周都BOOK唔到5月份,醫生又系幫我改6月1號預産期先BOOK到.法國醫院連改左6月份都話FULL曬呀,真系誇張!!
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

別墅

你地都諗住開刀???

大宅

我第一胎開刀~
我諗第二胎都會掛~
或者到到時再睇下點先~
原帖由 曼貴菲 於 09-5-4 09:34 發表

你地都諗住開刀???

別墅

順產都係一個好好o既經歷, 真係可以試下wor!!!!!

原帖由 小笨豬 於 09-5-4 14:31 發表
我第一胎開刀~
我諗第二胎都會掛~
或者到到時再睇下點先~

男爵府

原帖由 小笨豬 於 09-5-4 14:31 發表
我第一胎開刀~
我諗第二胎都會掛~
或者到到時再睇下點先~

Alice,
係我呀 ! 晴晴媽咪 ! 好耐冇見呀 ! 入o黎呢度竟然發現你有o左幾個月啦 ? 恭喜晒 ! 祝你順利生產呀 !!!!
你快樂,所以我快樂 !!!

大宅

我5個月喇~
9月預產期~
thanks.

原帖由 evitalcm 於 09-5-8 21:22 發表

Alice,
係我呀 ! 晴晴媽咪 ! 好耐冇見呀 ! 入o黎呢度竟然發現你有o左幾個月啦 ? 恭喜晒 ! 祝你順利生產呀 !!!!

大宅

我生左啦,5月5號,順産.

男爵府

恭喜晒, 一齊順利嗎? 仔定女呀? 多D休息呀

原帖由 wysz 於 09-5-16 20:28 發表

大宅

多謝!!生左個仔呀,一切都好順利,果然生第2胎快好多,而且無第1胎咁痛,終於都完成左一件歷史使命!!!!
原帖由 JHsbb 於 09-5-17 00:08 發表
恭喜晒, 一齊順利嗎? 仔定女呀? 多D休息呀

男爵府

我都話好快架啦......恭喜你呀, 我傷口仲係連線時已經唔痛, 3個鐘已經可以落地(因為睇吓你有無因為流得血多暈), 傷口一直無痛過呀, 不過生完個日驚會痛(因為第1胎個時非常痛, 傷口受唔到D線, 痛左差唔多1個月先無事), 所以臨訓前醫生比左粒勁野止痛藥我食....但我真係一D痛都無, THANKS GOD

原帖由 wysz 於 09-5-27 14:39 發表
多謝!!生左個仔呀,一切都好順利,果然生第2胎快好多,而且無第1胎咁痛,終於都完成左一件歷史使命!!!!

洋房

各位媽咪, 我公司宜家準備拍一個關於小朋友足部成長既教育短片, 現誠邀1個2歲-3歲的小朋友model, 男女均可.

拍攝日期: 6月14日

如有興趣, 請連同小朋友之近照, 家長聯絡電話email到: [email protected]

截止日期: 5月30日中午12點

男爵府

醒目開學勳章

Congratulations!!

男爵府

醒目開學勳章

恭喜晒﹗

男爵府

醒目開學勳章

我都好耐無嚟0701 Talk喇,估唔到已經咁多第二任Mami,恭喜晒所有sisters﹗大家要小心身體呀~仲有個大嘅要湊住,真係一啲都唔easy.

我都喺0902生咗個女喇,嗰時7weeks已經book唔到法國醫院.生第2個真係快好多,我因為發燒影響bb心跳快要催生(39w3d),由落藥到bb出嚟都係2.5hours咋.

男爵府

恭喜你呀, 你又做左第2任媽咪.....法國真係好誇張呀...

我生完第2個時身體康復得快過第1個呀, 可能我JOIN左天妍康D坐月餐, 飲埋佢地D湯, 所以好好呀身體

原帖由 BABY520 於 09-6-2 19:38 發表
我都好耐無嚟0701 Talk喇,估唔到已經咁多第二任Mami,恭喜晒所有sisters﹗大家要小心身體呀~仲有個大嘅要湊住,真係一啲都唔easy.

我都喺0902生咗個女喇,嗰時7weeks已經book唔到法國醫院.生第2個真係快好多,我因為發燒 ...

首頁

尾頁

跳至