自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實睇了tbb 咁耐。
我心目中既視后, 其實係蔡少芬, 外形宜古宜今, 正經又得, 貪錢又得, 搞笑又得。 最深印象角色係天地豪情既diana 同埋妙手仁心既jackie。
雖然佢同吳啟華好襯。不過, 我最鍾意佢同黃子華演棟篤神探。當年個結局搞到我好sad架~ 雖然後來tbb 補飛, 出另一結局, 但都彌補唔到我破碎佐既心靈。
好多人話佢甄嬛傳做得好好, 不過, 我一直都未睇。

男既冇特別鍾意, 最深印象既係大時代裡頭既丁蟹, 最記得佢在監倉有一幕, 自己練習黎緊上庭自辯, 用唔同語氣聲調不停地講 「法官大人, 我唔認罪」, 另外同劇既方進新, 佢被丁蟹打完醒返, 360度轉變, 由一個勁叻既人變成行動唔方便,冇記性, 鞋帶都唔識綁, 佢d 戲真係好強。
另外以前唔覺張衛健識做戲, 只覺得佢係搞笑。但近日睇了大帥哥, 覺得佢都好好戲!!!

大家有冇咩心邊個藝員/角色, 好好戲, 好戲到, 一諗到視后視帝就會諗起佢? (EVEN佢未必拎過獎)
Childhood is journey, not a race.

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

秋官好戲

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Poyau 發表於 18-12-20 14:11
秋官好戲

係, 我至愛大時代同埋誓不低頭。

Poyau    發表於 18-12-21 13:18
Childhood is journey, not a race.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

女:佘詩曼
男:諗唔到

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

邵美琪。
佢刀下留人做得好好。 最尾被斬嗰幕到依家都重有畫面。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

林峯當年應該憑爆seed一角攞奬

是是但但    發表於 18-12-20 16:00

首頁

尾頁

跳至