自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

以前6299做任何節都係正日做,e+2老走哂,約其他家人已經係星期一食咗冬至飯了

子爵府

nganc9 發表於 18-12-20 13:35
以前6299做任何節都係正日做,e+2老走哂,約其他家人已經係星期一食咗冬至飯了
...

我都係第一次唔使做正日,因為正日工人姐姐放假... 改平日,姐姐可以去99度幫手!但係忽然間大姑奶又返黎,帶埋小朋友但唔帶姐姐幫手。即係我一個姐姐做6大4小!我即刻話出街食!但奶奶堅持係屋企食!我同老公講姐姐唔會跟,你自己記住幫手,我睇住小朋友

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

nganc9 發表於 18-12-20 13:35
...

咁你自己一家都可以冬至嗰日做節食飯㗎嘛!
我自己一家四口都會冬至、團年自己喺屋企搞, 有時食盆菜,有時買隻雞再煲一煲老火湯 ,一家四口食得開懷!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

公爵府

hashtag影視迷勳章

M&A Mom 發表於 18-12-20 14:00
咁你自己一家都可以冬至嗰日做節食飯㗎嘛!
我自己一家四口都會冬至、團年自己喺屋企搞, 有時食盆菜,有 ...

我哋比較喜歡打邊爐

子爵府

Happybabyhbb 發表於 18-12-20 13:45
我都係第一次唔使做正日,因為正日工人姐姐放假... 改平日,姐姐可以去99度幫手!但係忽然間大姑奶又返黎 ...

幫手嘅意思係姐姐幫手睇小朋友?帶姐姐去其他人屋企叫佢煮飯洗碗係唔可以的。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

無所謂的,志在一家人聚聚

Poyau    發表於 18-12-21 01:15

子爵府

TiffChan 發表於 18-12-20 14:02
幫手嘅意思係姐姐幫手睇小朋友?帶姐姐去其他人屋企叫佢煮飯洗碗係唔可以的。
...

99就梗係想姐姐幫手煮飯洗碗啦!我唔會理佢囉!唔想洗碗其實可以出街食,但佢又唔肯!我唔會叫姐姐去幫手啦,等佢留係屋企抖下啦

男爵府

回覆樓主:

我外家都8號做左,明天一早飛首爾

首頁

尾頁

跳至