婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

大家好!聖誕快樂呀!!!
超級耐冇上來,派下花生先~
話說做冬時
99又試叫我地一家同佢去旅行
(因為老公細佬要清假 99諗住有人睇住孖女 佢自己可以放假就搵我地祭旗)
結果:
1 我老公冇應承 話要諗下先(拖住先)主要因為知道99自私 唔想犧牲一個trip來成全佢
2 原來大伯一家已經訂好機票酒店Easter去大阪 冇話俾99知 當然亦從冇諗過預99
3 直至昨天 99好勞氣打俾老公
話細佬諗住清假時一家四口+老婆阿姨兩公婆一齊去日本 但就唔會預99 叫99看屋及工人
咁99就開始發癲了⋯
4 其實99 自己d兄弟姊妹有約佢一齊去大陸旅行 佢又嫌人地跟團又話唔啱玩

大宅

熱血勳章

venusbbb 發表於 18-12-23 16:49
大家好!聖誕快樂呀!!!
超級耐冇上來,派下花生先~
話說做冬時

5 老公拖左大伯落水
話大伯冇預佢去日本之餘唔會短時間內又飛
不如兩家人同佢一齊去轉澳門玩下先
99 立即反對 話澳門冇興趣 佢要飛
Well 家下到你揀咩?唔去就罷!
會不會反省一下點解三個仔都唔想同你去旅行?
淨係一味話人冇預佢有冇搞錯?
講完
利申:有同99去過旅行,佢係自私到一個點⋯
我唔係空口講話唔想預99既新抱,係已經親身經歷過!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我記得你呀! 你真係好耐無上黎啦.

咁你怕唔怕你C6 會心軟, 應承同99去日本旅行呀?

大宅

熱血勳章

pi0219 發表於 18-12-23 17:47
我記得你呀! 你真係好耐無上黎啦.

咁你怕唔怕你C6 會心軟, 應承同99去日本旅行呀? ...

多謝你仲記得我呀

我C6家下有左阿女好叻架啦
會阿女行先
所以我由佢處理
應該0k吧
不過99應該會keep 住R去旅行

子爵府

venusbbb 發表於 18-12-23 23:16
多謝你仲記得我呀

我C6家下有左阿女好叻架啦

我99 都成日想全家一齊去旅行,不過俾佢啲仔推到幾年後先有得去。其實大家都唔想去,因為咁大班人去實好麻煩!

男爵府

點會唔記得你
你嘅故事咁經典

珍珠宮

回覆樓主:

我都認得你~之前都係尼度熟客

唉~我都賴過野,所以打死都唔同99去旅行,不過我唔反對老公同佢去,睇老公去唔去囉…
你講得好岩,99應該反省下,點解D仔無一個想同佢去旅行~

大宅

熱血勳章

依家多左好多平台講6299
我有時都會去貢下
回望過去原來我99也算是殿堂級
好在C6撐
總算成為過去式
現在只能偶然派下花生⋯
都想你地記得我的姊妹知道下我99近況

男爵府

回覆樓主:

樓主 我記得你呀

我個'好' 99成日叫我地同佢自由行去旅行... 即係想我地做人肉 ATM + 奴隸獸

我當然企硬唔會同佢去

不過我唔反對c6同佢去

別墅

同我99一樣好恨同個仔去旅行~
自從去過一次後我都怕怕~
我叫老公自己去,唔好預我~

男爵府

我地只同 62 & 99 去過澳門,,,,
之後無下次

男爵府

lymandy 發表於 18-12-27 17:14
我地只同 62 & 99 去過澳門,,,,
之後無下次

男家D人經常話全個男家去旅行,我巳經吾常見到佢,仲話同佢哋去旅行,佢哋都傻傻地,九年前同佢哋去過珠海渡假村,好似係3日2夜,佢哋會張D洗費徐家庭,佢哋一家四口,一家五口,我哋一家二口, 嗰個咁嘅珠海旅程我哋揀咗七千幾蚊, 我話我呢一世都唔會再同佢去旅行。

男爵府

回覆 happy44 的帖子

去珠海 7 千幾, 真係接受唔到喎

我地出去, 姑 9 未結婚........咪又係我地俾晒

男爵府

lymandy 發表於 18-12-28 18:23
回覆 happy44 的帖子

去珠海 7 千幾, 真係接受唔到喎

係呀,個時佢D仔都小學,有個初中,佢哋都唔夾一個人錢,而家佢D仔都出黎做野,有D讀大學,佢哋一年去2至3次旅行,就算出黎食飯都係除家庭。

大宅

記得妳啊!!好耐無見,不過好耐無見妳update都係好事,起碼都係因為相安無事預祝新年快樂

首頁

尾頁

跳至