親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

第一次,可以放底個仔,自己一個去旅行。最後我揀左東京做我嘅第一次。
16號, 朝早07左右land, 坐nex出新宿。10點幾先到酒店放底行李。之後出發,去左原宿,表參道,澀谷行街。之後返新宿繼續shopping, 返酒店checkin放底戰利品。出發去東京駅。再行東京駅八重洲地下街。再東京駅影夜景。
回新宿大約10點,食晚餐。當晚食一人燒肉。食飽,就去藥妝店出血。
大包細包返酒店。已經11點半。

侯爵府

回覆樓主:

第2日,一早起身,出築地,食魚生做早餐。之後去左銀座行街。之後去上野御徒町再行亞美橫町買零食手信。再去池袋轉一圈。趕6點返新宿去小田急買周遊卷。
買好周遊卷,再坐車出六本木睇燈飾,又去左日比谷個Christmas Market。
返新宿去big cam買玩具比個仔。
買到big cam 關門。原來成日未食過嘢。係歌斯拉樓下間鋪食燒章魚丸。
返酒店hea左陣。轉戰激安!
滿載而歸返酒店,又23:45

子爵府

行程緊密
兩日已經去咗咁多地方

侯爵府

manu4211963 發表於 18-12-28 21:07
行程緊密
兩日已經去咗咁多地方

因我平時都訓得唔多。同埋酒店張床訓到我半夜醒腰骨痛,所以每日都早起身出門口。黎緊2日仲早出門口。
晏啲再post, 出街去睇戲先。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我係好媽媽 發表於 18-12-28 21:09
因我平時都訓得唔多。同埋酒店張床訓到我半夜醒腰骨痛,所以每日都早起身出門口。黎緊2日仲早出門口。
晏 ...

支持自由自在直播遊記

子爵府

我都好想試,但始終無勇氣

侯爵府

ccss115 發表於 18-12-28 21:51
我都好想試,但始終無勇氣

試下。真係好正。去日本台灣呢啲地方,好方便。真係好happy

侯爵府

回覆樓主:

第3日
去箱根。因為去箱根路程要2個鐘,所以我6點已起身,坐上6:51的小田急去箱根湯本。9點到。一日箱根遊開始。
我唔一一介紹箱根喇,因好多jm都去過。坐唔同的車(登山電車,纜車),再坐埋海賊船。最後一站係箱根神社。影個日落,好靚。
係山上(大涌谷)見到富士山,可惜果日有舊大雲遮住左山頂。
行足一日,不過箱根風景真係靚,係山上望出去,真係靚,好relax。不枉此行。
可能因為係冬天,又係平日,所以唔算太多遊客。我又早出發。所以避左少少人潮。箱根一日遊行足9個鐘。
返到新宿已經20:20,又全日未食過嘢,但我唔記得左果晚食左咩。
食完晚餐又去行藥妝店

侯爵府

回覆樓主:

第4日(上)
因為我買左箱根鎌倉周遊卷,所以我今日目的地係江之島+鎌倉
鎌倉近,只需一小時,所以我坐左07:58的小田急。9點到,食個早餐,就向江之島出發。
比想像中用多左時間,一味行行行,行完上山再行落山,再上返山又落返山,由10點行到1點半,上上落落樓梯,真係唔容易。但當去到海邊時,風景真係超靚。
今日好好彩。個天一大早未有雲,終於可以full view咁見到富士山。

侯爵府

回覆樓主:

唔知點解我貼唔到相。

侯爵府

回覆樓主:

箱根。

Cheuk2012    發表於 18-12-29 21:07

侯爵府

回覆樓主:

江之島
影到富士山。

Cheuk2012    發表於 18-12-29 21:07

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我係好媽媽 發表於 18-12-28 20:17
第一次,可以放底個仔,自己一個去旅行。最後我揀左東京做我嘅第一次。
16號, 朝早07左右land, 坐nex出新 ...

I 大蚊豬   

男爵府

你好叻,我仲未有勇氣一個人去旅行

侯爵府

Toni22 發表於 18-12-29 08:09
你好叻,我仲未有勇氣一個人去旅行

有機會試下啦。可以自己一個靜靜咁過幾日。其實唔難,去日本台灣呢啲交通發達又安全嘅地方,臨去前做定功課,plan好路線,坐車真係唔難。我之前都係拖住個仔2個人去過唔同地方旅行。都係我自己一早plan好,睇熟地鐵圖黎行。唔難架。
試左後,一定會愛上,好free好正。

侯爵府

回覆樓主:

第4日(下)
離開江之島後,就繼續坐車去鎌倉,沿途係中間又落下站影下相咁。4點左右就到左鎌倉,一路跟住條街街去神社。鎌倉神社唔大,街一陣就街完。
之後坐返小田急返新宿。返酒店借磅,磅一下個喼,仲有位,又去左血拼一輪。
今晚晚餐係新宿的磯丸水產,一個人飲下啤酒燒下海鮮。食飽飽11點半慢慢行返酒店執行李。

Cheuk2012    發表於 18-12-29 21:08

侯爵府

回覆樓主:

第5日
因我夜機,所以仲有半日。
一早起身去左巢鴨,近近地去行下,睇下。今次行程去左好多神社。哈
11點返新宿。4日行程,行左好多路,每日行十幾個鐘,對腳都開始攰。搵間coffee shop hea下上下網。
見仲有時間,就近近地行去新宿神社同埋新宿御苑。好好彩,仲有少少紅葉睇。食埋個lunch,又行多次big cam同藥妝店最後衝刺。
坐上16::00的nex去機場。

Cheuk2012    發表於 18-12-29 21:08

子爵府

難係難在...........一個人去

侯爵府

manu4211963 發表於 18-12-29 19:46
難係難在...........一個人去

放底唔到小朋友?

子爵府

我係好媽媽 發表於 18-12-29 19:47
放底唔到小朋友?

難係難在...一個人去
唔係講我,係大部分人

兩公婆....... 做乜你唔同我去呀.........有景轟

一個人瞓一間房............ 驚驚

瞓膠囊 .......同埋咁多人一齊瞓,唔習慣,瞓唔著

側邊冇個人 同自己講嘢.........好似怪怪哋

首頁

尾頁

跳至