自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人都已經唔係第一次喺fb page買嘢, 喺fb page買開嘢既絲打都知道, 貨品通常唔會係即刻有, 要預訂或先付款後發貨, 呢D網購開都知係正常程序. 但我真係未試過要等收貨等到出年囉!
我喺18年10月10日(早上8點幾)喺指定截數時間前以ATM方式入數到指定戶口, 等到今時今日都仲未發貨俾我!!! 12月中fb inbox問“請問幾時發貨?”, 又諸多藉口... 話查唔到有我呢張訂單. 到我提供番我張入數紙俾佢喇, 佢又話fb之前發生問題睇唔到某D訂單, 所以漏咗(emoji)(請謹記: 一日未收到貨都唔好掉張入數紙)! 咁我就提出, 既然漏咗單就不如退款俾我算啦! 到而家等咗2個多月, 都冇正式回覆我退款 或 發貨期?
出此文唔想有人中伏!

禁止訪問

大宅

回覆樓主

我都試過,等左三個月先有貨 唔會再幫襯!成日都話廠商未發貨

wcpcelia    發表於 18-12-31 14:18

大宅

回覆樓主:

呢間真係堅耐!之前同佢買咗件衫,又係一段時間都無通知,pm佢就比佢個系統耍。到有人回覆,就話韓國廠size有混亂,好努力跟進緊(同樓主段文字一樣)。又三個星期,唔催唔覆,最後通知攞貨,睇咗…普通衫一件,連透明袋、招牌都無。呢間野唔會有下次!

大宅

我都係十月中買左野到而家都未收貨,話12月頭返貨,冇消息,我12月中問過,叫我上佢條link睇,真係等到出年。唔會有下次

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

yuenauau 發表於 18-12-31 00:51
我都試過,等左三個月先有貨 唔會再幫襯!成日都話廠商未發貨
...

我而家咪成日俾呢間死嘢hea覆囉!絕對係不知所謂(emoji)
cap埋圖就係唔想有其他人再中伏幫襯佢~

別墅

TYSC 發表於 18-12-31 00:53
呢間真係堅耐!之前同佢買咗件衫,又係一段時間都無通知,pm佢就比佢個系統耍。到有人回覆,就話韓國廠size ...

唉!我衰貪平,想買件外套俾工人姐姐做生日禮物,點知人家生日都過埋都未收到貨。我真係估唔到10月入數,12月尾都未發到貨囉!知要等,但冇諗過要等到咁囉 -/:;()$&@“.,?!
fb page網購咁多,真係未遇過一間衰到咁(emoji)!未發貨/遲發貨/入數後等候期幾耐... 全部冇講/冇通知/唔主動話俾賣家知咩原因遲到咁....
*我本人絕對唔會再幫襯呢D累人累物既網購店舖*

別墅

cklove 發表於 18-12-31 01:03
我都係十月中買左野到而家都未收貨,話12月頭返貨,冇消息,我12月中問過,叫我上佢條link睇,真係等到出年 ...

同樣受害者(emoji)
佢既回覆來來去去都係嗰個答案先嬲!
真係 “不可一 不可再” (emoji)

男爵府

The太太 發表於 18-12-31 00:16
本人都已經唔係第一次喺fb page買嘢, 喺fb page買開嘢既絲打都知道, 貨品通常唔會係即刻有, 要預訂或先付款 ...
佢d野係幾吸引但我睇左呢度佢d野我都忍手,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

泡菜……
出曬名

Poyau    發表於 19-1-1 02:09
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

ccgirlcc 發表於 18-12-31 07:51
佢d野係幾吸引但我睇左呢度佢d野我都忍手,

所以我一開始都冇like佢個page 正垃圾!

別墅

crystal媽咪 發表於 18-12-31 08:05
泡菜……
出曬名

我而家知 實在太遲喇

大宅

The太太 發表於 18-12-31 08:07
我而家知 實在太遲喇

樓主,多謝你既分享。佢啲貨好吸引,成日都想話試下買

別墅

whiskym 發表於 18-12-31 08:15
樓主,多謝你既分享。佢啲貨好吸引,成日都想話試下買

我個人意見就... 唔好試喇!
費事換來一肚氣俾自己受...

子爵府

hashtag影視迷勳章

呢間好出名等好耐,我都試過等到唔記得買咗件嘢

珍珠宮

依間野,經常係fb的,類似買賣黑名單度長期比人講,樓主可以試下fb搵下,曾經有人分享過成功退$經驗,係度都祝樓主早日拎返$$

男爵府

TYSC 發表於 18-12-31 00:53
呢間真係堅耐!之前同佢買咗件衫,又係一段時間都無通知,pm佢就比佢個系統耍。到有人回覆,就話韓國廠size ...

會唔會收齊訂了單。。扮韓國生產,其實在國內生產。。肯定時間耐。又要轉運返韓國

Poyau    發表於 19-1-1 02:09

別墅

zoey_b 發表於 18-12-31 08:32
呢間好出名等好耐,我都試過等到唔記得買咗件嘢

我都有咁既同感!
有一日突然醒起,好似爭咁D嘢... 睇番D入數紙先發現,有單入咗數而未發貨

*我向來有個習慣,入數後會喺入數紙上寫低店舖名&買咗D咩!如果發咗貨,我都會寫低番收咗貨既字眼,費事話錯人啦!(emoji)*

別墅

Angel_Rose 發表於 18-12-31 08:36
依間野,經常係fb的,類似買賣黑名單度長期比人講,樓主可以試下fb搵下,曾經有人分享過成功退$經驗,係度都祝樓 ...

希望退$或發貨俾我啦
之前我就係唔知用咩途徑去check呢D網店 (emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至