自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

個官放生啊 個司機好慘

被告一直在犯人欄內邊哭邊求情,吳官不禁謂「你喊完未?喊無同情分㗎喺法庭!」除了多次勸被告不要再吸毒酗酒,又勸她要好好做人,為子女作好榜樣,望她可「醒醒定定,重新做人」,最後給予機會,暫不處理被告另一案緩刑案件,就本案判入獄4個月,緩刑兩年。

https://hk.news.yahoo.com/%E5%B0%91%E5%A9%A6%E8%AA%A3%E5%91%8A%E5%B0%8F%E5%B7%B4%E5%8F%B8%E6%A9%9F%E9%9D%9E%E7%A6%AE%E5%88%A4%E7%B7%A9%E5%88%91-%E5%AE%98%E5%8B%B8%E5%8B%BF%E5%86%8D%E5%90%B8%E6%AF%92%E9%85%97%E9%85%92%E9%87%8D%E6%96%B0%E5%81%9A%E4%BA%BA-043900318.html

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

所以話做女人真係好著數
屈到就司機坐監
屈唔到就冇事離場
司機仲可以因為俾人屈而俾人打
未查清楚之前啲人又多數幫返女人先
一句冇做過點解女人會話你非禮唔話第二個
真係水洗都唔清

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

所以香港地啲法官真係
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

2018復活節勳章

個少婦係唔覺得有錯的,食毒品食壞腦

「是次被告自言因醉酒而犯事,但卻不知悔改,未能理解何以被捕而怪責社會,吳官指她已吸毒致自己「本末倒置、黑白不分」,即使已為人母仍從來無反省過自己。」

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

就咁放生

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有另一單緩刑在身都不用坐

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

LedTV 發表於 19-1-3 22:38
就咁放生
留左案底, 唔算放生。

一般都會緩刑, 如果緩刑其間再犯, 就要坐牢。

首頁

尾頁

跳至