網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

主要用黎抽乾衫多,屋企嗰部壞壞地,想平平地換一部,謝謝

象牙宮

烘干主机 是通用的。

烘干机。 最实惠。

假如你之前淘烘干机。相似

可單買 烘干主机

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

隔黎有人同樣同緊相同問題, 可以集中討論:https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22204859&extra=page%3D1

象牙宮

抽濕機 "一物二用" + "不占地方" + "可挂"

浴室 取暖机。防水。可挂。利用 S 勾

1. 冬天沖涼 : 暖立立。
2. 浴室地/ 墻潮濕了 : 干爽。 沖涼后地下濕了, 好快自動干。
3. 挂式 : 挂在那里都行。

挂門后挂衣架。
挂浴帘杆。
挂窗口框。
挂在門把手。

利用 S 勾

取暖机挂的地方 :

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 感恩有你 的帖子

我两样都买过,还不只买一部。所以我家渐变国货公司!

抽湿机我推荐的品牌叫“德业” (Deye), 香港有份合资的,好多型号,淘宝和京东都有,自己选啦

烘干机我买"康标“ (Konbuy), 广东品牌,专做干衣机,又是好多型号,自己慢慢选啦

插头是国内插头,通常自己买转插,或买国际插座,我不自己改电制啦。如果嫌线不够长,淘宝又有好多延长线可以选,完全不需要剪开来接驳,稳妥安全又便宜,不过最好选多d人选的品牌,不要贪太便宜的,安全第一。

如果问关于评价的话,平靓正!唯一缺点是如果坏左,不预维修啦,全国维修不包括香港,不过既然够平,玩到几年都不错,无谓修理啦。以上两个品牌我用了超过一年,仍然日日生猛,不错!

男爵府

saiwanho 發表於 19-1-7 01:45
回覆 感恩有你 的帖子

我两样都买过,还不只买一部。所以我家渐变国货公司!

正呀!jm 我咁啱想買部勁d 嘅抽濕機,就睇到你嘅回覆,好啱使呀!多謝分享

男爵府

小李子 發表於 19-1-9 01:35
正呀!jm 我咁啱想買部勁d 嘅抽濕機,就睇到你嘅回覆,好啱使呀!多謝分享
...

我只说牌子名,要边个型号帮衬邊間邊個網買真是要自己做下功課啦,人人需要不同,我又免得被人話hard sell啦。幫到您我都開心。

男爵府

saiwanho 發表於 19-1-9 05:52
我只说牌子名,要边个型号帮衬邊間邊個網買真是要自己做下功課啦,人人需要不同,我又免得被人話hard sell ...

我明喎!有时开心 share, 又驚比人话係打手;一係就有人衝出嚟话大陸电器唔安全……
我琴日已经做咗一轮功课架嘞!亦已鎖定目标 , 阵间就会落单

男爵府

小李子 發表於 19-1-9 11:57
我明喎!有时开心 share, 又驚比人话係打手;一係就有人衝出嚟话大陸电器唔安全……
我琴日已 ...

歡迎加入轉變家居變國貨公司行列!您用一輪之後返來講我聽是否ok。我有兩頭住家,前後買過該品牌三部,說實話,未做到國際品牌的左右環迴送風咁全面,平d的型号個水箱原始d,無盖,但豪華d的型号水箱就有盖了,手工好d,其中一部有wifi遙控功能,在家用手机隔几道牆都控制到,几好玩架!
我以前的國際大品牌無疑好耐用,功能好全面,部部都用到7年先至壞,不過,日日用,裡面机器其實好髒好多黴菌但您無法自行清洗,7年內放了不少不潔空氣出來,唔系好健康!呢類国货便宜一大截,如果壽命得三年半,我唔介意换第二部,反正健康d又唔算好貴,哈哈。健康要緊

男爵府

saiwanho 發表於 19-1-9 13:29
歡迎加入轉變家居變國貨公司行列!您用一輪之後返來講我聽是否ok。我有兩頭住家,前後買過該品牌三部,說 ...

其实我嘅“淘龄”已经有十年以上架嘞 大至梳化、电视;小至植物、零食,我乜都有买。唔一定淘,京东、国美、苏寧都会幫趁
可能我年少时曾喺国內住过兩、三年,所以我从来唔抗拒用国货,喺內地网站能买到嘅嘢,我都好少会出街揾。事关澳门市場细,唔係揾唔到;就係贵到死 而且我收货同退货都好方便,唔驶经集运,所以网购唔手软

男爵府

小李子 發表於 19-1-9 14:42
其实我嘅“淘龄”已经有十年以上架嘞 大至梳化、电视;小至植物、零食,我乜都有买。唔一定淘, ...

原來都是资深淘友!

各大網站興起,徹底改變了大家的生活模式!

男爵府

saiwanho 發表於 19-1-9 13:29
歡迎加入轉變家居變國貨公司行列!您用一輪之後返來講我聽是否ok。我有兩頭住家,前後買過該品牌三部,說 ...

抽湿机已经用咗3日嘞,!超级正呀 我买咗部50L抽湿量嘅德业,18xx 人仔,性价比秒杀BK人人讚好嘅三菱 多谢你嘅好介绍呀
讲返部机先,外形ok, 抽湿力超強!声音唔算细,同三菱差唔多啦。主要係开一阵,我屋企个巨廳就明显感到乾爽,真係好鬼正呀

男爵府

小李子 發表於 19-1-14 23:19
抽湿机已经用咗3日嘞,!超级正呀 我买咗部50L抽湿量嘅德业,18xx 人仔,性价比 ...

客氣了, 這部應該屬於高端系列, 要有個巨廳才可以襯得起架!

呢個牌子, 我見話香港合資, 咁支持下, 所以膽粗粗試驗下, 果然及格. 您這個型號不知道有否左右都可以送風迴旋? 以前我的P牌, KXK,全部都得, 但我買的deye 就無, 起初有些失望, 但用落都覺得效果不錯, 而且我多年習慣日日吹衫, 雖然平D, 但依然好跑得, 也沒有好像某些牌子又話mud mud 驅動而吹出來的風有異味, 我覺得應該跑得長途!

有人認同我的選擇,我都好高興,證明我有眼光, 哈哈! 我都多謝您的信任.

有機會大家再交流下. 這幾年來我都在這裡吸收了好多寶貴知識, 感謝分享過真實經驗的淘友. 人地幫過我, 我都要分享下我的經驗.

男爵府

saiwanho 發表於 19-1-16 00:59
客氣了, 這部應該屬於高端系列, 要有個巨廳才可以襯得起架!

呢個牌子, 我見話香港合資, 咁支持下, 所以 ...

我呢部唔高端架 冇送風角度调较,只有有高、低风兩个选择、时间制同设定湿度呢d基本嘢咋!但呢个价錢,有咁嘅效果,我已经好滿意嘞!

德业都有其他高端款嘅,但作为一个精明嘅C9,抽湿力同价钱係我拣机嘅首选,其他功能我冇乜所谓
你讲得啱,喺呢度我都学到唔少嘢。以前只识淘宝,喺早兩、三年多得有位Ching 教路 我先曉得向京东、苏宁、国美…… 进发 所以都希望大家喺BK呢个平台,多多交流,有好嘢就分享下心得,大家齐齐做个精明嘅消费者

男爵府

小李子 發表於 19-1-17 03:09
我呢部唔高端架 冇送風角度调较,只有有高、低风兩个选择、时间制同设定湿度呢d基本嘢咋!但呢个 ...

哈哈,我知道您讲紧边位。。。。他好鬼好人同精灵架,我狭窄的视野都被他扩阔嗮。

其实撇开产品本身,我觉得社会潮流,好多新科技野,都可以从网购中学到好多,我自己用过可视门铃,大门无防盗眼无对讲机无闭路电视变了有,又不昂贵,另外又有好多小配件可以买来修理/翻新家中物品,发掘了自己的DIY才华,不错的。总之,网购有建设性过打机打麻雀很多!

大宅

小李子 發表於 19-1-14 23:19
抽湿机已经用咗3日嘞,!超级正呀 我买咗部50L抽湿量嘅德业,18xx 人仔,性价比 ...

請問是否都是到集運收貨?

男爵府

SColour 發表於 19-3-11 10:41

我住澳門,唔駛用集運。件貨送到珠海朋友屋企,再自己車落澳門。

大宅

小李子 發表於 19-3-11 10:55
我住澳門,唔駛用集運。件貨送到珠海朋友屋企,再自己車落澳門。

thx

翡翠宮

SColour 發表於 19-3-11 10:41

京東買有自取包郵呀,做到15號,7日有壞包退大陸。
https://item.m.jd.com/product/1060861.html

大宅

lyh80115 發表於 19-3-11 12:24

京東買有自取包郵呀,做到15號,7日有壞包退大陸。

thx

首頁

尾頁

跳至