夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾個月前發現老公有外遇....老公拖左好耐都唔肯斬纜...
到近日,有一晚我發左一次大脾氣,佢之後同個女人分開了....俾左我睇佢地d對話

雖然我已經唔能夠知佢係真定假...但今次起碼算係做工少少野...唔係淨係hea我拖我..

之前拖咁耐,每一次佢拖,唔肯解決問題,我就死一次心...到而家真係傷痕累累..

話就話而家已經同外遇完左...但心入面條刺仲好大
對呢段婚姻冇左信心,更加有d憎c6

就算同小朋友一齊玩,一家三口好似好開心咁,但我根本開心唔落..

破裂嘅信任同埋愛 係咪真係可以修補?
我好迷茫....

男爵府

回覆 littlebearrr 的帖子

其實好睇你仲愛唔愛佢。不過你既然講得有啲憎佢,相信你對佢既愛都己經比佢消耗得七七八八....所以,係時候要放手。如果是我.......我會和平同佢分手,唔需要自己係人前做戲,舒服地做回自己。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

littlebearrr 發表於 19-1-7 13:17
到近日,有一晚我發左一次大脾氣,佢之後同個女人分 ...

比你知道仲要拖,真係好難接受。

伯爵府

想生BB熱投

我唔明你係度等乜?個問題唔係係個小三度,不是她,亦會有另一個她,你老公有心玩,己經係預左無左頭家。只係這次的她未夠吸引力令佢推倒重來。

一個要玩嘅男人,係點都會玩,你叫生叫死,佢係你面前扮下嘢、扮對你好、扮回頭,返左工又會再玩,delete對話,電話,返嚟delete個App出去時安返,轉左傾電話,唔用app.... 扮返工其實出左去射波泊拖等!邊到你管。

自欺欺人⋯

I am Agent P

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

呢個情況個別結果都唔同,好睇自己取向

別墅

hedhed 發表於 19-1-7 15:30
我唔明你係度等乜?個問題唔係係個小三度,不是她,亦會有另一個她,你老公有心玩,己經係預左無左頭家。只 ...

我都明 有心玩 返黎我度扮完野之後 出面照玩都得....
無奈小朋友仲細 諗到單親呢條路 真係有壓力...

出軌左嘅男人 永遠返唔到轉頭 返到轉頭 個心都已經唔係以前咁...冇小朋友的話 毫無疑問會即刻byebye

但而家為小朋友卻步,但修補關係嘅路真係好難行..

別墅

kc_01k 發表於 19-1-7 13:57

係....係好過份
係我面前話唔捨得....每一次我都心如刀割

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

littlebearrr 發表於 19-1-7 15:57
係....係好過份
係我面前話唔捨得....每一次我都心如刀割

你自己睇啦。睇黎佢已經比得倒你知都仲唔斬,即出面條女都已在佢心中有一定份量,否則,如當條女係SP,佢一定會斬覽同埋點都話冇搵。佢而家只係可能條女未表示倒實際關係比佢,佢先拖住你,你諗吓,到條女可比OFFER佢,佢就會飛你了。雖然好Hurt,但實情係咁,你要作最壞打算。

翡翠宮

回覆樓主:

我吾覺得佢有修補喎

別墅

mini1204 發表於 19-1-7 17:45
我吾覺得佢有修補喎

佢覺得同人完左 對我如常地照顧 我就會冇事.....
我要自己調整心態....

翡翠宮

littlebearrr 發表於 19-1-7 17:58

咁真係要你自己先知自己感受
睇怕佢只係咁上下
同埋將來會吾會再黎一次真係吾包

伯爵府

想生BB熱投

littlebearrr 發表於 19-1-7 17:58

咁咪就係自己玩自己,自己玩完自己下半世囉

別墅

hedhed 發表於 19-1-7 22:40
咁咪就係自己玩自己,自己玩完自己下半世囉

唉......... 而家先3x歲.....
我都好驚以後係咁呀

別墅

mini1204 發表於 19-1-7 18:27
咁真係要你自己先知自己感受
睇怕佢只係咁上下
同埋將來會吾會再黎一次真係吾包

有d人放晒重心落小朋友就ok, 但我覺得我唔得, 我愛我小朋友,同小朋友一齊果陣咩煩惱都忘記晒。但係老公始終係另一樣野....冇相親相愛, 得個同屋住咁嘅老公.......唔知可以行到幾耐

伯爵府

想生BB熱投

littlebearrr 發表於 19-1-8 09:49
唉......... 而家先3x歲.....
我都好驚以後係咁呀

無論你係3頭3中定3尾,只要你張重心放返係「自己」度,搵返啲自由時間俾你自己,搵過個對象,一啲都唔難,自己困住自己=玩死自己。never say never! 仔女終有一日會離開你,老伴早死過你,到時都係孤單,唯有趁有氣有力有機會時做自己還能做嘅事,為「自己」而活先會快樂。

複式洋房

我pm唔到你

公爵府

kc_01k 發表於 19-1-7 13:57

係囉,知道咗仲拖,其實你係佢心裡面分量減咗喇

別墅

hoganbaby 發表於 19-1-8 14:34
係囉,知道咗仲拖,其實你係佢心裡面分量減咗喇

係...我都覺得佢冇以前咁著緊我

首頁

尾頁

跳至