樓市動向

跳至

首頁

尾頁

民房

恭喜恭喜!! 看來你的心情好好多了!!!
好其問! 你為何要賣之前住的屋呢?
是否太細? 要換大佢???

我現在也是住在港島區! 心儀的樓在九龍區!
想在小朋友上小學前可以搬往九龍, 這樣做可以不用小朋友中途轉校!!

原帖由 kingawa 於 09-5-19 14:04 發表
謝謝!
我都在這段期間經歷不少挫折......
甚至找經理向我奶奶樓上曾傳過放盤的單位請求賣給我們,
又向開出天價的單位懇求降價都不得要領,
好容易有間合意的,奶奶又強烈反對,
接著連續去馬鞍山看了兩星期,
很喜歡那裡 ...

伯爵府

如果是我的話,會先租俾人......
你和老公分開住

原帖由 cherie1234 於 09-5-19 15:12 發表
我而家都好矛盾呀, 唔知賣唔賣樓好, 賣左媽咪層樓諗住般過黎同埋我老公住, 但係就冇左自己既物業, 不過手頭上就多左筆錢。

但係而家0的樓價咁貴, 0的錢都唔可以買番層咁大.....好煩呀, 大家有咩意見呀? ...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

謝謝你!

其實本來是想換大一點的,
但自從賣樓後樓價突然勁升!
我老公怕追唔上(雖然我們都看年底會跌......),
因為是自住,這層是合理價,
便有點輕率決定了!
我之前的比現在的大差不多200呎,又有海景,
現在只有樓望樓
不過算是有個著落......
我和老公都要過大樓換細樓的心理關,
不過港島的屋苑舊樓算是實用及有升值的機會吧

原帖由 金金Ma 於 09-5-19 15:27 發表
恭喜恭喜!! 看來你的心情好好多了!!!
好其問! 你為何要賣之前住的屋呢?
是否太細? 要換大佢???

我現在也是住在港島區! 心儀的樓在九龍區!
想在小朋友上小學前可以搬往九龍, 這樣做可以不用小朋友中途轉校!!

...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

有很多事情只能用命定來解釋

民房

港島區的樓真的很強啊!!!
我自己其實也很喜歡港島區!!!
可惜現在太貴了!

原帖由 kingawa 於 09-5-19 15:49 發表
謝謝你!

便有點輕率決定了!
現在只有樓望樓 ...

伯爵府

對呀!而且是要搶的mouth:

原帖由 金金Ma 於 09-5-19 16:10 發表
港島區的樓真的很強啊!!!
我自己其實也很喜歡港島區!!!
可惜現在太貴了!

大宅

我反而每次賣樓後都好高興,試想想......除非被迫賣,通常都係改善環境先賣,而回憶既嘢只會過咗去先出現,若你仍居於舊址,一切仍係習慣,咁開心又sweet既事,早d回味咪重着數

大宅

原帖由 kingawa 於 09-5-19 15:37 發表
如果是我的話,會先租俾人......
你和老公分開住

hehe, 係呀, 我地好奇怪呀! 咁你都估到既

男爵府

原帖由 kingawa 於 09-5-19 15:49 發表
謝謝你!

便有點輕率決定了!
現在只有樓望樓 ...
放心, 現在看來, 樓價上升的機會一日大過一日. (除非豬流感有悲劇性發展).

民房

樓主你有了著落,
無論如何都替你開心:)

禁止訪問

禁止發言

首頁

尾頁

跳至