論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

I think you should look for another maid.

子爵府

look for replacement

take care of your bb when you back home, don't relie on maid too much
--> you are bb's mother

洋房

同佢講亞媽同亞e就無得換, 你我就隨時換都得, d 工人成人懶巴閉

另外你個女2歲可以讀nursery, 全日半日都好好咖, 我個女2歲開始返, 3個鐘返黎沖涼食飯瞓晏覺,起身都4,5點, 7點我地都返, 如果我有亞媽幫我唔請工人添

大宅

If she made me trouble, I will fire her.

My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

換過, 無得留底

大宅

我朋友話~叫你a準帶佢走呢~但我個a準已經唔理唔理~朋友說千祈唔好留多一個月呀~你話唔可以咁做佢已經可能知道你地唔想用佢,佢已經諗定下一步點做(佢亞e也會教佢),
我想問有咩方法可以不用一個月通知佢走?
(我怕佢係lee個時間裡做傷害我家人的事)
但我不想補一個月比佢喎.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 rainie-ng 於 09-4-23 10:02 發表
我朋友話~叫你a準帶佢走呢~但我個a準已經唔理唔理~朋友說千祈唔好留多一個月呀~你話唔可以咁做佢已經可能知道你地唔想用佢,佢已經諗定下一步點做(佢亞e也會教佢),
我想問有咩方法可以不用一個月通知佢走?
(我怕佢係l ...

唔想補一個月 = 風險自行承擔
自己秤啦
如果你認為佢係有傾向做出會傷害你屋企人嘅行為, 咁用$3580轉移風險, 應該係好值得.

有時, 唔係樣樣都睇錢行先~
又或者, 有d事如果發生咗, 錢係補唔番~!

侯爵府

醒目開學勳章

唔聽話/唔聽教既工人基本上已經可以炒得啦.

佢若遲d 話唔鐘意亞sir係到, 唔通你又叫你老公唔番黎屋企嗎??!!

請佢番黎係做野的, 唔係俾麻煩你呀!!

首頁

尾頁

跳至