婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Billychaichai 於 09-4-23 15:57 發表

唔知乜原因令你咁興,如果日後你做左99, 你媳婦咁對你,你會點呢。其實,你C6就最慘,夾係中間,同你講又唔係,因你一定會發火,同佢呀媽講又唔係,因為佢係呀媽。男人亦唔會同男人講呢D咁既事。只會將唔開心放係心入面。長久落去, ...

這位仁兄/仁姐, 係唔知道詳情之前, 閣下似乎武斷咗喎~

大宅

原帖由 Billychaichai 於 09-4-24 15:10 發表

所以我咪話唔知乜原因囉。唔知呢位人兄又有無睇見如果兩個字呢。跟住都係常理。唔知呢位人兄是男還是女,如你是女性的話,當然有你道理。我只係講出男性心態。比樓主試下從佢先生角度去睇。 ...

原來又係位"好明白事理"嘅男士, 咁就無得講啦

仲有, 如果你想叫人"試下從佢先生角度去睇", 就無必要借住用"如果"兩個字之後, 咒人地兩夫婦"唔想返屋企""在外面識到其他女人""離婚".....

大宅

原帖由 Billychaichai 於 09-4-27 01:07 發表
A.C.C. 你呢類人,驚死人好番咁,火上加油。火上加油既說話就人人都識講。比意見,從唔同角度去睇一件事,並唔係等如咒人呀,係希望樓主可以從唔同角度去睇一件事,多一個參考。唔係好似你咁,只係一面倒咁話人地老公,呢樣唔好,個樣唔好咁去encourage樓主去諗佢老公的不是。你呢類人只會好心做懷事

請問呢位"大義凜然"嘅男士, 我係呢個topic邊度有"只係一面倒咁話人地老公,呢樣唔好,個樣唔好咁去encourage樓主去諗佢老公的不是。"??????

你要批評別人點點點唔啱時, 都要先搞清楚發生乜事

第一, hinhofion只係講佢奶奶D衰嘢, 唔關佢老公事, 佢同老公感情好堅固好親密, 呢度所有回覆嘅媽咪都無挑撥離間佢兩夫妻嘅感情
(有無男士挑撥離間我就唔知道啦~)

第二, 俾意見當然係好心, 但好似閣下咁危言聳聽, 警告我地呢班新抱如果唔肯逆來順受, 哽晒奶奶D惡行嘅話, 我地嘅老公就有大把理由"唔想返屋企""在外面識到其他女人""離婚"......你覺得咁係勸人冷靜用另一角度諗嘢嘅方法???

最後, 呢個topic唔係屬於"夫婦情感"個欄而係"婆媳關係", 樓主亦只係講有關佢奶奶嘅事, 我唔想因為題外話同你嘈, 咁係唔尊重樓主, 亦唔尊重其他入來睇嘅媽咪, 所以我唔會再回應你任何嘅意見

首頁

尾頁

跳至