論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第1個4個月,BUN唔做家務,只肯同小朋友玩,但我FULLTIME MOM,所以唔用佢,之後個個印
第2個1年9個月,佢RESIGN要提早走,因借左人錢無錢還
第3個3個月,偷錢,去左坐JAIL
第4個0個月,第一日CHECKUP有肺病,TB,即走
第5個,差D 2個月,乜都話唔識,入LIFT話唔識點按LIFT制,搭MTR响入面LOST左1個鐘先出到黎,BB D SPOON日日洗都話唔知點分大人定BB....超低能.但唔知又炒會唔會BLACKLIST我,
佢最離普係連鐘都唔識睇,點教佢呢

大宅

你都好黑喎~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]原帖由 dororex 於 09-4-22 17:20 發表
第5個,差D 2個月,乜都話唔識,入LIFT話唔識點按LIFT制,搭MTR响入面LOST左1個鐘先出到黎,BB D SPOON日日洗都話唔知點分大人定BB....[/quote]

佢有冇話唔識點洗$, 叫你唔洗出糧比佢呀....

伯爵府

嘩…你都好黑仔喎!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

係未真架?鐘都吾識睇?電梯都吾識搭?阿笨同阿占都識WOR~~真你黑....

複式洋房

HA HA...佢識得問我ADVANCE$$$比佢去街囉,因佢第一個月未夠無錢已想去街

原帖由 siusum 於 09-4-22 17:23 發表
[quote]原帖由 dororex 於 09-4-22 17:20 發表
第5個,差D 2個月,乜都話唔識,入LIFT話唔識點按LIFT制,搭MTR响入面LOST左1個鐘先出到黎,BB D SPOON日日洗都話唔 ...

複式洋房

今日就係因為鐘的問題,我火都黎呀,無野呀,鐘都唔識睇,之前乜都唔識都吐左去,但今日真係忍無可忍

原帖由 ydoris 於 09-4-22 17:29 發表
係未真架?鐘都吾識睇?電梯都吾識搭?阿笨同阿占都識WOR~~真你黑....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你真係好黑仔呀
你以家呢個工人係扮蠢
佢放假時睇下佢識唔識睇鐘出街
晚上又識唔識得睇鐘訓覺
12點都叫佢做野睇下佢點,玩野

複式洋房

簡直黑到無人有,有D工人驚恐症呀
佢真係蠢先吹佢唔脹呀!!!因為我响屋企睇個大廈CAM,佢响樓下好耐都唔番黎,我見佢一路企响門口等人入,有人入左佢都唔識入,要"刪"左門先知個門開左自己入唔到.
原帖由 crystalpui 於 09-4-22 17:41 發表

你真係好黑仔呀
你以家呢個工人係扮蠢
佢放假時睇下佢識唔識睇鐘出街
晚上又識唔識得睇鐘訓覺
12點都叫佢做野睇下佢點,玩野

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 dororex 於 09-4-22 17:31 發表
HA HA...佢識得問我ADVANCE$$$比佢去街囉,因佢第一個月未夠無錢已想去街

同佢講...佢乜都唔識
唔好去街喇
費是佢唔識返屋企....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

啲鄉下工人眞係...

洋房

你第5個姐姐係咪印印?

大宅

工人真係好....蠢 = 唔蠢 都 唔駛 做 工人啦 ...

原帖由 dororex 於 09-4-22 17:20 發表
第1個4個月,BUN唔做家務,只肯同小朋友玩,但我FULLTIME MOM,所以唔用佢,之後個個印
第2個1年9個月,佢RESIGN要提早走,因借左人錢無錢還
第3個3個月,偷錢,去左坐JAIL
第4個0個月,第一日CHECKUP有肺病,TB,即走
第5個,差D ...

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

你都算唔好彩喎,件件都係極品

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 dororex 於 09-4-22 17:20 發表
第5個,差D 2個月,乜都話唔識,入LIFT話唔識點按LIFT制,搭MTR响入面LOST左1個鐘先出到黎,BB D SPOON日日洗都話唔知點分大人定BB....超低能 ...
你呢个同我上年請隻豬印可能係同一隻,唔識看鐘,上下左右前後不分。完全無語言...一个單字中、英都無。

一天,我覺得好不對勁,考考イ巨,我叫イ巨伸手,イ巨伸“月郤”。叫イ巨跟我用两隻手指公互相打圏,原來イ巨两隻手指公唔識郁。根本イ巨連手、眼、足,都不協調。

仲有,逢坐車(大賓)就暈・・・好似好驚咁既樣,叫イ巨扣上安全帯,イ巨死都唔肯扣。我夾硬幫イ巨扣埋,イ巨就好似細路咁响樹“gut頸”。人都癲!!!!

我都十年換十二個。最短個ー個半月走咾...就是以上講那个,仲要誣告我趕イ巨出街・・・

我宜家个都嘛嘛地,不過都好過隻豬,算係ha-le-lu-ah喇!

祝你好運!!!

翡翠宮

我好D,07 到 09 剛剛3個

1,好叻,清潔企理,煮飯好食,但做唔到一個月要放假
OVERNIGHT,成日講話悶想出街,食唔住一個月請回家。

2,OLD SEAFOOD,為人點當,污噪勒撻,蒸魚蒸爛碟,囉多個同款GIN底算,仲估咁醒目怕碟熱,點G一叉條魚隻碟即爛!!食我唔死偷笑。好在點罵都唔發怒,3個月自己辭職。

3,初初好純,曾經有個好日子。有D野令我好APPERCIATE:
西蘭花淨食莖,花留比我地,從不留海鮮。
亞仔半夜喊(同我地訓),主動醒來揍等我地休息。
難得放SUNDAY(平時冇),見亞仔病自動CANCEL。
見衣服爛,自動自覺保。見我底褲有M,會手洗。
可惜丫,種壞左自以為事。。。
開始學人講大話。。煲電話。。開始唔見野。。。
當自己太太等等。。
最後都14個月分手。。

算哪,工人都X唔住加勒。。自己揍反把喇。。

大宅

係咁架啦,跟本個個都係咁,我o個個叫佢做野就"唔記得,未試過,唔識做"但係就記得提我買麵比佢同提我佢上個月重有一日假,同埋識得講完我比佢講電話之後delete 啲record,佢地啲野...明架勒..
~~MAG~~

複式洋房

唔好意思, 我一路睇一路笑到出淚水 , 簡直極品中之XO, 我都覺得你好慘, 边間agent d 質素咁差???

原帖由 pollyw 於 09-4-22 19:42 發表
你呢个同我上年請隻豬印可能係同一隻,唔識看鐘,上下左右前後不分。完全無語言...一个單字中、英都無。

一天,我覺得好不對勁,考考イ巨,我叫イ巨伸手,イ巨伸“月郤”。叫イ巨跟我用两隻手指公互相打圏,原來イ巨两隻手 ...

大宅

連鐘都唔識睇???

超低能

大宅

mine was the same, 連鐘都唔識睇.......

首頁

尾頁

跳至