親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

poohpooh1668 發表於 19-1-21 00:10

酒店locker 大size 放到29/30吋,2000 won

哦!謝謝! 都唔算貴
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-1-20 21:48
幾錢架? 咁同雪場注意事項入面講果個LOCKER係咪同一樣?

好似要4個五百won用嚟租locker
前排問過tk 最大可以放到30吋喼

子爵府

poohpooh1668 發表於 19-1-21 00:10

酒店locker 大size 放到29/30吋,2000 won

我book咗2日私人教練仲有一日想到時即場睇下 book 唔 book 到

子爵府

bastet 發表於 19-1-20 20:39
我會架,而家搵緊一日團,套衫照帶去,因為第二日自己玩都要著!

你幾時出發?仲未搵到?應該都有好幾個選擇

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

yp26 發表於 19-1-21 10:12
你幾時出發?仲未搵到?應該都有好幾個選擇

問了幾間, TK最合理,有教練有吊車都係$699

我打算第一日老公同大女去學滑雪同滑一日(應該係半日,哈哈)我就帶個仔去山上snowyland 玩雪兜!

第二日就煩惱緊snowyland+oceanworld(室內)定只係oceanworld!
今晚又OT!!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yp26 發表於 19-1-21 10:09

好似要4個五百won用嚟租locker

哦!咁即係講緊同一樣locker! 頭尾兩日都要租!
放下自在

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

yp26 發表於 19-1-21 10:10
我book咗2日私人教練仲有一日想到時即場睇下 book 唔 book 到

私人教練幾錢?hopetrip可預約$1450 一家人一齊學都得,但得我老公同女兩個學又好似唔化算,可能下年個仔大d就搵個教練教我地一家人?
今晚又OT!!!!

子爵府

bastet 發表於 19-1-21 10:15

我打算第一日老公同大女去學滑雪同滑一日(應該係半日,哈哈 ...

包埋吊車 都係699 咁又唔太貴喎
你報左未?

子爵府

bastet 發表於 19-1-21 10:15

我打算第一日老公同大女去學滑雪同滑一日(應該係半日,哈哈 ...

水上樂園只開室內 3個鐘內都玩哂 地方唔大的

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

yp26 發表於 19-1-21 11:40
水上樂園只開室內 3個鐘內都玩哂 地方唔大的

但一日要玩晒snowyland + ocean world 又好似好趕!

睇人地既blog話大明無免費玩雪既地方,咁我對仔女想玩下雪就必須要上山snowyland嗎?
今晚又OT!!!!

大宅

bastet 發表於 19-1-20 20:39
我會架,而家搵緊一日團,套衫照帶去,因為第二日自己玩都要著!

你有房有衫褲, 點解仲要搵一日團?

一日果D 十幾廿人一班. 學得D乜....

你去大明WEBSITE, 有齊GEAR RENTAL, LIFT PASS 同INSTRUCTOR的價錢同資料.
到時去到租咪得... 做乜仲要搵團.....
如果想搵定教練, 可以搵呢度的JM 介紹, 或者搵TK, winterfriends 之類, BOOK個教練, 一對4, 點都好過一對十幾二十.

珍珠宮

粟米沙律 發表於 19-1-21 12:04

agree

子爵府

bastet 發表於 19-1-21 11:56
但一日要玩晒snowyland + ocean world 又好似好趕!

睇人地既blog話大明無免費玩雪既地方,咁我對仔女想 ...

snowland 現在日間夜間都有開放雪兜喔
10:00~16:30 18:30~22:30

水上樂園就7點關門

大宅

我都係自己帶衫褲, 手套, SKI SOCKS, HELMET.....
在winterfriends book 左教練, GEAR, lift pass, 房.
衫褲當然是自己的好...

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

粟米沙律 發表於 19-1-21 12:04

其實我第一次去滑雪,無諗到可以學到乜,更加唔知喜唔喜歡!

如果我真係想學得好,又喜歡滑雪就學呢度d jm咁住過三五七日啦!試過先決定無壞!

今晚又OT!!!!

子爵府

bastet 發表於 19-1-21 12:09

如果我真係想學得好,又喜歡滑雪就學呢度d j ...

第一次去玩下試下睇下先囉
如果有興趣下次咪玩多幾日

其實如果你已經book咗房又有衫褲
只係呀教練同埋雪具咪到時租就得
教練當日 book 都得 但怕無就香港搵定

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bastet 發表於 19-1-21 11:56

睇人地既blog話大明無免費玩雪既地方,咁我對仔女想 ...

小朋友玩雪要去snowy land

大宅

bastet 發表於 19-1-21 12:09

如果我真係想學得好,又喜歡滑雪就學呢度d j ...

唔講你學到D乜, 都要講小朋友安全...
上左山上... 教練一睇4好, 定一睇十幾二十好?
可能你覺得個個都係咁, 冇所謂...
一對4 可以一家四口慢慢S型滑下來. 教練在旁邊帶住.
一對20? 直線落山應該學得最快. 咩s turn, parallel turn... 都是廢話吧!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

自己有衫, 已訂酒店, 不需要跟 one day tour 啦! 租gear, 買lift pass, 搵教練就可以玩

one day tour 1個教練對咁多人學唔到d咩, 我上次教練1對4, 小朋友學得好快, 囡話下次要學埋snowboard

wcpcelia    發表於 19-1-21 14:11

男爵府

其實去到大明先即book第二日教練, book到機會係咪好微

首頁

尾頁

跳至