自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

珍珠宮

BK Milk勳章

是是但但 發表於 19-1-29 21:37
其實唔鐘意食,可以轉送朋友,大把人愛吃蘿蔔糕,朋友用心整,佢拎都唔拎,就丟低喺度,佢朋友好慘..... ...

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

之前我係另一個舖見到,有個jm話有人係會嫌棄人地自制既食品,因為唔知整嗰個乾唔乾淨!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

麥記亞姐都呆一呆,我唔知佢可唔可以拎返去食,真心唔想就咁掉左啦,睇得出肥太太係好用心做架,佢仲講送比佢亞媽果底,冇落臘肉,知人亞媽冇牙咬唔到硬野.
見到呢個女人,我心酸左一日,而家D人真係好難了解.

<br><br>

公爵府

chinatea 發表於 19-1-29 21:25
今朝一早去銀行,見9點幾已經排左廿幾三十人,我就行去對面食個老麥食個早餐就走啦,坐我對面有兩個女子,一個 ...

我好希望呢個post比肥太太睇到,希望樓主可以清楚講時間地點,我會同你推post

大宅

chinatea 發表於 19-1-29 21:36
回覆 我愛Corina 的帖子

我都不理解,所以post出來了解下人的心態,等大家分析下. ...

所以我成日都叫媽媽唔好整得咁辛苦送比人,可能好多人都係擺一邊唔食...

侯爵府

babynetnet 發表於 19-1-29 22:02
之前我係另一個舖見到,有個jm話有人係會嫌棄人地自制既食品,因為唔知整嗰個乾唔乾淨!
...

係咪我呢
我係呢到學返黎
以前我會整嘢食比朋友
宜家睇得呢到多 唔敢了
因為曾經睇過好多舖會咁嫌棄人
話轉頭就黎手dum落垃圾桶 或比工人姐姐
我宜家都叫身邊d人咪整比同事個d 哂心機又比人嫌棄

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 babynetnet 的帖子

如果一早就唔like人手做架野,就一早拒絕呀,老實D人唔好浪費人地心意呀,時間呀,材料呀,仲要拎來拎去咁送,做人唔好咁low.
<br><br>

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

回覆 katherine.k 的帖子

如果今日一早9點幾就送糕去老麥比朋友,又比埋利是.....唔洗講地點佢都心知肚明啦,反而我想呢個朋友睇到,點解你咁無情.
<br><br>

翡翠宮

嘩,真係好狗喎

水晶宮

回覆 happy_eatnsleep 的帖子

真係叫伯母唔好太勞碌啦.
<br><br>

大宅

babynetnet 發表於 19-1-29 22:02
...

其實我有呢個諗法。可能我有少少潔辟,除非係直系親屬整嘅,如果唔係我會唔太敢食的⋯

不過最好同朋友講聲,不要浪費人哋一番心意⋯

水晶宮

最衰格仲要攞都唔攞去送俾人咁節墮

公爵府

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 19-1-29 22:07
回覆 babynetnet 的帖子

如果一早就唔like人手做架野,就一早拒絕呀,老實D人唔好浪費人地心意呀,時間呀,材 ...

以前識得有個阿太,佢年年自家制整好多送俾人,
但真心整得麻麻地好食,同埋佢個廚房好污糟,
年年送俾我都唔想食

你睇到嘅會唔會背後有故事呢?

大宅

知有口面不知心,呢D人最恐怖

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

個肥太太一番好意,個女人好衰牙!唔要早啲出聲,叫人唔駛整嗎!

男爵府

charity1017 發表於 19-1-29 22:21
知有口面不知心,呢D人最恐怖

我也感到人心好可怕

水晶宮

回覆 alpaca3 的帖子

咁你知自己性格,咪一早講明比人知,等人地唔會送比你啦,最緊要唔會食就唔好要左拎來掉者.
<br><br>

公爵府

2024勳章

loveclementine 發表於 19-1-29 22:18
以前識得有個阿太,佢年年自家制整好多送俾人,
但真心整得麻麻地好食,同埋佢個廚房好污糟,
年年送俾我 ...

咁你有無拒絕果位阿太, 叫人家唔使整, 唔使送?

首頁
12345...14

尾頁

跳至