親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我喺 Hxxxxxs.com 訂酒店……
我揀 訂 2個大人+1個小童 ,3 人房 價錢約$12xx
不過 ,我揀訂3個大人,都係3人房,但房價約$13xx
其實…… 我真係好唔明,同是3人房,2大1小 同 3大 價錢會唔同?
老實講,我到時係3個大人 +1個小童住的。咁你哋通常點訂?
如我訂 2大1小(3人房)…… 去到比唔比3個大人嘅護照酒店check in 好?

公爵府

回覆樓主:

去邊先?去得旅行就不要屈蛇。日本係更嚴。

你小童幾多歲?要問清楚酒店policy幾多歲當大人,如夠歲數要訂4人房。如未夠歲數都要訂三大人價的房。

別墅

Honey 發表於 19-1-30 14:03
去邊先?去得旅行就不要屈蛇。日本係更嚴。

你小童幾多歲?要問清楚酒店policy幾多歲當大人,如夠歲數要訂 ...

小朋友5歲

公爵府

Amy曾 發表於 19-1-30 14:28
小朋友5歲

5歲都有機會唔當大人,通常6歲先當大人,但有啲酒店3歲/4歲已經當大人,send email 問清楚酒店,話3個大人&1個5歲小孩住三人房有冇問題,白紙黑字,冇問題就放心住。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

Honey 發表於 19-1-30 14:33
5歲都有機會唔當大人,通常6歲先當大人,但有啲酒店3歲/4歲已經當大人,send email 問清楚酒店,話3個大人 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Amy曾 發表於 19-1-30 13:16
我喺 Hxxxxxs.com 訂酒店……
我揀 訂 2個大人+1個小童 ,3 人房 價錢約$12xx
不過 ,我揀訂3個大人,都係3 ...

你至少係三個大人,
有乜理由係訂兩個大人一個細路?
點都係訂番三個大人一個細路啦?

有D野比人發現就難睇啦,
仲會影衰曬香港人,
btw 佢地發現你屈蛇係可以報警架

珍珠宮

人數要如實報嘅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

你唔係揀2大1小?
我揀完,佢叫我揀埋小係幾歲架
我個12歲都搵到

伯爵府

Hxxxxxs.com 訂房, 0-17歲嘅都當係小童. 你輸入2大1小, 佢出俾你揀嘅房其實只係可容納2大人嘅房, 佢預間酒店容許你帶1-2位小童免費入住. 但實情係間間酒店對"小童"嘅定義都唔同, 有啲3歲或以下, 有啲5歲或以下, 有啲6歲或以下, 頂多12歲或以下, 應該冇乜日本酒店係13至17歲都當小童. 而且有啲酒店係只容許1間房有1位免費的小童, 但這些條款Hxxxxxs.com都冇寫明. 你可去想住嗰間酒店嘅官網查吓幾多歲當小童計. 如果5歲係當小童計, 咁你在Hxxxxxs.com訂房時入2大1小就ok. 但如果係包早餐嘅, 咁你最好問返酒店小童嗰份早餐包唔包. 我在Hxxxxxs.com訂過房係小童份早餐唔包, 要去到酒店俾錢加.

wcpcelia    發表於 19-1-30 15:53

首頁

尾頁

跳至