跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

有冇12月3日出世嘅 BB呀?? 一齊分享吓湊仔心得吖...

祝各位12月3日出世嘅 BB快高長大,身體健康~~

象牙宮

2024年龍年勳章

hello edmily,

my son was born on Dec 3, 2008. good to know another baby has same birthday.

原帖由 edmily 於 09-4-24 14:58 發表
有冇12月3日出世嘅 BB呀?? 一齊分享吓湊仔心得吖...

別墅

原帖由 Sumyeema1 於 09-4-24 15:39 發表
hello edmily,

my son was born on Dec 3, 2008. good to know another baby has same birthday.

Sumyeema1,

你 bb 喺邊度出世呀??戒咗夜奶未?我 bb識轉身啦~~

大宅

hi all,
my girl also borned on 123 r....in HK S & H...hehe...nice to meet u all...but my girl is fat so not yet 識轉身啦~~

你 bb 喺邊度出世呀??戒咗夜奶未?我 bb識轉身啦~~ [/quote]

別墅

Hi 各位! 黎報到先!

我個仔都係12月3日 o係威爾斯出世.不過佢仲未識轉身呀.

別墅

原帖由 HappyNicko 於 09-4-25 11:48 發表
Hi 各位! 黎報到先!

我個仔都係12月3日 o係威爾斯出世.不過佢仲未識轉身呀.

咁佢戒咗夜奶未呀?
而家認唔認人??

得閒上我亞囝個 blog 度睇吓啦~~

別墅

原帖由 edmily 於 09-4-26 14:46 發表

咁佢戒咗夜奶未呀?
而家認唔認人??

得閒上我亞囝個 blog 度睇吓啦~~

我都唔知佢算唔算戒咗夜奶呀,基本上佢夜晚o個餐可以隔到around 6 hrs左右先再叫食奶.

認人就開如有少少呀!如果有oD佢唔係成日見既人抱佢,佢會肩晒嘴,跟住就想喊咁.咁你個BB呢? 係咪都開始認人呀?

好呀,得閒去睇下你個blog先 (可唔可以比個blog址我呢, hehe)

大宅

我个仔都系12月3号,系广华出世。

原帖由 HappyNicko 於 09-4-29 12:38 發表

我都唔知佢算唔算戒咗夜奶呀,基本上佢夜晚o個餐可以隔到around 6 hrs左右先再叫食奶.

認人就開如有少少呀!如果有oD佢唔係成日見既人抱佢,佢會肩晒嘴,跟住就想喊咁.咁你個BB呢? 係咪都開始認人呀?

好呀,得閒去睇下你個b ...

別墅

原帖由 HappyNicko 於 09-4-29 12:38 發表

好呀,得閒去睇下你個b ...

都算好啦,起碼唔使半夜三更起身餵佢啦~~

我亞囝就11點食完奶,到第二朝 6點零 7點架~~

別墅

原帖由 edmily 於 09-4-29 15:28 發表

都算好啦,起碼唔使半夜三更起身餵佢啦~~

我亞囝就11點食完奶,到第二朝 6點零 7點架~~

yes yes, 唔使辛苦"女麻女麻"夜晚起身餵佢
(因為我要返工,所以奶奶可以幫我湊埋夜晚)

咁你呢? 係咪全職媽媽?

別墅

原帖由 HappyNicko 於 09-4-29 15:48 發表

yes yes, 唔使辛苦"女麻女麻"夜晚起身餵佢
(因為我要返工,所以奶奶可以幫我湊埋夜晚)

咁你呢? 係咪全職媽媽?

我陀亞囝果時咁啱公司結業,
俾人炒咗
所以湊住亞囝先囉,
而家好難搵嘢做~~

複式洋房

my boy born in QE, his last feed is 8pm until 8am the next day.

別墅

原帖由 wen123 於 09-5-5 15:49 發表
my boy born in QE, his last feed is 8pm until 8am the next day.

咁犀利嘅,可以8點到8點....好幸福呀!

大宅

我bb囡都係12月3日出生, 仁安醫生, 佢兩個月已戒左夜奶了, 大約9pm訓, 8am醒... 但唔知點解每天醒來佢都不是太想食奶, 飲大約3-4安咋...

大宅

我bb囡係12月3日在仁安出生 , 佢兩個月已戒左夜奶了, 大約9pm訓, 8am醒... 但唔知點解每天醒來佢都不是太想食奶, 飲大約3-4安咋...

象牙宮

2024年龍年勳章

sorry edmily, i have not checked the message here for long time.

our babies are 6 month old today. my son was born at HK adventist hospital. since i am still breast feeding the baby, so he still needs to drink milk at 12:00am and 4:00am, i am very tired. you are so lucky that the baby quited the night milk.

my son is very "8", when someone talking near him, he will stop drinking milk and look around. overall, he is a happy baby.

原帖由 edmily 於 09-4-24 16:05 發表

Sumyeema1,

你 bb 喺邊度出世呀??戒咗夜奶未?我 bb識轉身啦~~

大宅

Yes...today is our BB's 6M bday...

r u guys going to join the 6M Bday party, so we can meet soon?

原帖由 Sumyeema1 於 09-6-3 11:10 發表
sorry edmily, i have not checked the message here for long time.

our babies are 6 month old today. my son was born at HK adventist hospital. since i am still breast feeding the baby, so he still ne ...

大宅

我參加唔到呀... 我剛發現這個08年12月討論區咋...

別墅

原帖由 choiman 於 09-6-2 13:19 發表
我bb囡都係12月3日出生, 仁安醫生, 佢兩個月已戒左夜奶了, 大約9pm訓, 8am醒... 但唔知點解每天醒來佢都不是太想食奶, 飲大約3-4安咋...

Hi choiman,

你囡囡好叻叻喎,可以咁早訓又咁遲先起身.

別墅

原帖由 Sumyeema1 於 09-6-3 11:10 發表

our babies are 6 month old today. my son was born at HK adventist hospital. since i am still breast feeding the baby, so he still ne ...

Hi Sumyeema1

你好勁呀,依家仲breast feeding! 你個仔仔好幸褔呢!

首頁
12345...6

尾頁

跳至