親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

暑假一家4口,2個女13,14歲,去6日,因為第一次去,無乜概念,想問下:

1. 係米住武吉免登最方便?有無好介紹?
2. 打算一日去Sunway Lagoon, 一日去Skytrex, 請問呢2個地方係米坐的士去?
3. District 21, Berjaya Times Square Theme Park 呢2個地方值得去嗎?
4. 仲有咩地方推介?
5. 邊度食榴槤?

thankyou

男爵府

多人揀武吉免登因為最旺, 你當係旺角咁, sentral區都多人住, 我自己住過klcc果邊(即係雙子塔果頭), 無咁雜但都有大商場有地鐵站等等

但其實kl用grab同uber搭去邊都又方便又平, 住邊都無乜所謂, 除非後生細仔鐘意行夜街食宵夜直落果d就另作別論, 但注意路面成日都塞車, 有需要可以睇定地鐵點搭 (其實都係自動售票機買單程車飛)

大宅

回覆樓主:

其實吉隆坡無乜野玩。我住過avani sepang goldcoast resort. 離機場45 mins. 離吉隆坡市中心1.5 hrs. 見你2女都大,都要住2間房,呢間resort 有family villa, 1小廳連2房,房價2千有找,連4早餐。hea 下最啱。
bukit bintang 的 ritz Carlton, 1800 呎,1廳2房,連4早,都係2千左右,應該是全球最平的ritz carlton 套房了。行5分鐘到pavillion.

wcpcelia    發表於 19-2-11 09:59

別墅

jenniferkwok 發表於 19-2-8 15:34
暑假一家4口,2個女13,14歲,去6日,因為第一次去,無乜概念,想問下:

1. 係米住武吉免登最方便?有無好 ...

我4月復活節去吉隆坡,怡保。
吉隆坡住武吉免登住宅式公寓,$5-700兩房住4人好抵

子爵府

好媽媽勳章

mt2101 發表於 19-2-9 10:18

請問我見有復活節團去吉隆坡5天,$5200一位,抵嗎?還是自由行會抵d?2大2小,因未去過想問下

複式洋房

力神 發表於 19-2-9 10:55
請問我見有復活節團去吉隆坡5天,$5200一位,抵嗎?還是自由行會抵d?2大2小,因未去過想問下
...

我住過Sentral, Aloft hotel, 乾淨企理,又有mall , 中心點,方便坐車去機場

複式洋房

...

AA mega sale 時買,去最抵,2 大2 小也只是$5000

wcpcelia    發表於 19-2-12 09:40

子爵府

好媽媽勳章

annalauking 發表於 19-2-9 11:33
AA mega sale 時買,去最抵,2 大2 小也只是$5000

呢個是自由行嗎?因為見跟團包晒住食玩連門票機票,其實自由行和跟團邊樣抵d?

珍珠宮

...

我覺得十分貴

別墅

...

我過年前買4大人來回Milando 航空機票4月22-27日$5300有找。包每人25kg寄倉行李。
再加5晚酒店式公寓$2500
4人暫時用左$7800
我自己鐘意自由行,只去自己鐘意嘅地方,唔洗去團要去的地方購物。

子爵府

多謝各位!即係住武吉免登同sentral 都可以!不過2個女都大,係要搵2房suite,選擇應該會較少⋯

子爵府

Sunway Lagoon同Skytrex坐的士去,咁回程易搵的士嗎?都係call grab就得?

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

mt2101 發表於 19-2-9 10:18

你好
請問呢間係咩公寓
睇樣都好乾淨

別墅

joey211 發表於 19-2-12 08:12
你好
請問呢間係咩公寓
睇樣都好乾淨

我係agoda book, 1+1單位,$500連稅,兩房單位~$600。 聽講2018年開,好新淨。
4月尾住完可以報料

wcpcelia    發表於 19-2-12 09:41

男爵府

回覆 jenniferkwok 的帖子

其實吉隆坡這地方對中學生來說會覺得好悶. 最好去多一個地方, 例如檳城之類, 多個地方行下睇下打發時間, 武吉免登其實沒什麼好行, 最多去下亞羅街食野, 但其實只係大牌檔小販檔而且食物味道好一般. 亦可去雙子塔影相打卡. 武吉免登D商場我覺得無野好行.

我每年都去馬來西亞但主要是去陽光海灘, 都會順便去吓周遭其他地方, 會留兩日係吉隆坡方便轉機..

子爵府

一元 發表於 19-2-12 16:20

其實吉隆坡這地方對中學生來說會覺得好悶. 最好去多一個地方, 例如檳城之類, 多 ...

去6日,斬頭斬尾4日,skytrex & sunway 可以各佔一日?咁仲有2日....有咩推介?

男爵府

這地方比較悶真係無推介,唯有周圉行吓食吓,下午返酒店瞓個覺或回酒店游水。你去skytrex真係要查清楚有無車回程先好去,grab car 我只在旺区搭,去咁遠末試過。

珍珠宮

jenniferkwok 發表於 19-2-12 17:47
去6日,斬頭斬尾4日,skytrex & sunway 可以各佔一日?咁仲有2日....有咩推介?

...

上雲頂囉

別墅

一元 發表於 19-2-12 23:00

這地方比較悶真係無推介,唯有周圉行吓食吓,下午返酒店瞓個覺或回酒店游水。你 ...

包車半日

子爵府

一元 發表於 19-2-12 23:00

這地方比較悶真係無推介,唯有周圉行吓食吓,下午返酒店瞓個覺或回酒店游水。你 ...

呢個真係要問下

首頁

尾頁

跳至