單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個ex初一開始放假,一早起身已經來我家,由早坐到晚,我地出街佢都跟住,到我話要去我媽度食飯佢先走。初二一早又來,又坐一日,到晚飯時先去佢媽度食飯。初三,我專登係佢來之前出街,佢不停打比我又whatsapp問我係邊,攪到我屋企都唔敢返。初四,我地係屋企有野做,佢又一早來,除早午晚三餐要返屋企同媽媽食飯,一直坐到10點。初五,我地又專登一早出街,點知漏左野要返屋企攞,見倒佢企左係我屋企門口,跟住佢又跟足我地一日。

佢仲要一直放假到十五,點算?

男爵府

若果已分手,正常唔會再有密密現身(仲係家裡)
雖然再見亦是朋友,舉動唔似EX喎 ! 一個死纏一個無意?

唔係為咗避開要點做,係要搵出源頭一次性處理,試問避得幾多次呢 ?

大家有冇溝通好分手問題? 有冇認真處理/交代?
若果仍然拖泥帶水,難免對方自出自入喎 !
是否有意復合 ? 大家就要攪清楚 !

小忠告 : (萬事勿在家一對一攤牌商議,較易發生悲劇,舊新聞曾報導過)
(適當時候平心靜氣去解決,否則刺激到就較易火爆影響情緒,效果就...)
唔怕萬一,最怕一萬 ! 理智總受落 !

祝好運 !

大宅

回覆 cedarcone 的帖子

如果你睇過我之前個post就會知,我當初同佢分開,係佢單方面堅持一定要,因為佢阿媽唔鍾意我。分之前已經講好見面時間,佢亦答應左,只係過後佢扮唔記得,再講過好多次,永遠答應左轉頭又話冇講過,又成日借個女過橋,問個女爸爸同佢一齊好唔好,個女一定話好。我唔想個女難做,爸爸企係門口問個女想唔想爸爸陪,好難開口叫個女say no。

首頁

尾頁

跳至