論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

我成日都會在晚飯的餸裡發現頭髮,菜,肉餅,有時粉麵飯都會有………………吐!同姐姐講叫佢束好D頭髮,佢話已經束好,叫佢夾好前額的頭髮仍然發現餸菜裡有頭髮,有時真係食到無曬胃口。佢D頭髮仲要唔係日日洗,個頭油笠笠咁,真係想嘔!

珊瑚宮

拍抬。産
玩具萬歲!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁似我以前件肥廢人cornellia, 頭髮長到過pet pet, 係咁甩, 又唔見佢光頭。 仲話the hair not me. 我同媽短頭髮袈。 叫佢札起, 唔札。 用髮笠, 無限凄涫喊。 但有次拖媽去整頭髮, 見佢似十足隻鬼, 媽比錢卒之肯剪, 仲要屈做負離子。剪完一樣甩。 最终都係炒。因佢D衰法電話簿寫唔晒。

男爵府

回覆 TT1021 的帖子

我要工人煮飯時帶旅行浴帽😅

MABOMA    發表於 19-3-8 10:26
MABOMA    發表於 19-3-8 10:26

男爵府

回覆樓主:

成碟倒左叫佢即刻再煮過。
屋企放定d蛋同肉碎(冰格), 叫佢煮炒蛋/ 重做肉餅。
碟碟都有頭髮的話, 倒晒佢, 叫佢立即全部再做。
佢唔想辛苦, 以後就會小心好多。
但可能要一開始要浪費一啲食物。

禁止訪問

男爵府

會規定佢紮頭髮

子爵府

Solarflare 發表於 19-2-10 03:23
碟碟都有頭髮的話, 倒晒佢, ...

都係一個辦法喎。。等佢知要重煮唔想再做唯有小心

男爵府

陪月勳章

fitfish 發表於 19-2-9 21:24
拍抬。産

唉!產極都係咁

男爵府

陪月勳章

lily-of-valley 發表於 19-2-9 23:10
咁似我以前件肥廢人cornellia, 頭髮長到過pet pet, 係咁甩, 又唔見佢光頭。 仲話the hair not me. 我同 ...

佢D頭髮好好稀世奇珍咁,叫極唔肯剪,剪咗好似會無命咁
洗頭又洗得唔密,小側兩日-次,天氣凍D4,5天-次,想嘔!
所以係D食物見到佢D頭髮就咩胃口都無曬!

男爵府

陪月勳章

CCY22 發表於 19-2-9 23:49

最奇係用咗都有

珊瑚宮

奇?一般菲印最喜洗头。最少一日一次(因熱水吾使佢錢。吾用就笨)

假期一日洗2次頭

你件是烏漕貓。毫無衛生
玩具萬歲!

男爵府

陪月勳章

Solarflare 發表於 19-2-10 03:23
碟碟都有頭髮的話, 倒晒佢, ...

訹下招都好………………無計,要佢知道代價係再煮過!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

TT1021 發表於 19-2-10 09:58
佢D頭髮好好稀世奇珍咁,叫極唔肯剪,剪咗好似會無命咁
洗頭又洗得唔密,小側兩日-次,天氣凍D4,5天- ...
甩咁多又唔見佢光頭, 應攞去研究吓, 幫吓人, 都叫做番件好事。 其實肯剪架, 不過要我地押佢落去, 我地比錢, 仲要個髮型師靚仔, 話佢ugly, 咁就肯剪。 佢地D眼光。
你試吓話佢ugly, 仲叫埋人一齊話佢ugly. 鞋, 佢地副專容, 相由心生。 心ugly, 露出外面。

男爵府

陪月勳章

amisasu 發表於 19-2-10 03:28
照肺照肺 ... 再照肺.

唉!照佢肺都無用,已經早晚照………………
效果—樣,照肺=照廢!

男爵府

TT1021 發表於 19-2-10 10:03
訹下招都好………………無計,要佢知道代價係再煮過!

係。掉左成碟, 同佢講, This is disgusting, I'm throwing this away. Please cook another dish for me.
唔好比佢食, 否則變相益佢。
如佢話 I'll eat it. 同佢講 Hair got many bacteria, cooked with food no good for the body, you should not eat it either.
係佢面前成碟掃晒落垃圾桶, 然後叫佢再煮過另一碟餸。
我朋友件bun, 成日早一天煮定啲野食比佢個b (懶, 一次煮大量, 食兩日), 放雪櫃, 變左b成日食隔夜餸。又係話極都唔聽。結果佢要係工人面前倒晒啲野食, 叫佢再煮過。工人知辛苦要再煮, 就無再發生同類事件。
要管工人, 鬧無用, 就要比啲後果佢嘆。

大宅

CCY22 發表於 19-2-9 23:49

男爵府

陪月勳章

lily-of-valley 發表於 19-2-10 10:22
甩咁多又唔見佢光頭, 應攞去研究吓, 幫吓人, 都叫做番件好事。 其實肯剪架, 不過要我地押佢落去, 我 ...

叫咗N次叫佢剪短D頭髮,話咗我比$
佢都唔肯剪,真係好嬲!

象牙宮

TT1021 發表於 19-2-10 13:31
叫咗N次叫佢剪短D頭髮,話咗我比$
佢都唔肯剪,真係好嬲!
你話佢you are very ugly, just like a ghost, you like to be a ugly ghost? 比D長髮鬼相佢睇。 對咁耐, 佢地似乎最驚ugly.

侯爵府

TT1021 發表於 19-2-9 20:01
我成日都會在晚飯的餸裡發現頭髮,菜,肉餅,有時粉麵飯都會有………………吐!同姐姐講叫佢束好D頭髮,佢 ...

一條半條?

首頁

尾頁

跳至