親子旅遊

跳至

首頁
34567...20

尾頁

男爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 16:53
其實酒店唔貴, 約一千一晚, 諗緊下次係咪要住5日....
不過TK 唔比只BOOK酒店, 一定要酒店連SKI 一齊BOOK, ...
請問如果去到大明會改行程, 即會加買lift pass, 加買snowyland/ocean world, 有日突然唔滑雪, 咁點俾/退錢

男爵府

cattz288 發表於 19-2-14 16:59
除非係紅日, 自己分開BOOK應該都唔難

不過TK要每朝早11點先拎LIFT PASS, 如果可以早D就好, 因為朝早少人好 ...
我都想早啲滑, 所以如果再去大明都唔知仲搵唔搵TK好

男爵府

yp26 發表於 19-2-14 17:02
我幾晚都出去食真係唔知食咩好 最後食咗兩晚炸雞一晚food court
我都諗過如果下次再 ...
你地好勁呀, 我兩個仲細, 返房抖完好難再出去玩

男爵府

粟米沙律 發表於 19-2-14 17:23
我之前去日本的, 未去過韓國其他RESORT. 但我最主要係睇坐幾耐車..

洪川大明坐1.5 HRS, 我覺得岩岩好. 如 ...
請問大明邊到有得洗衫
除左民宿, 真係唔覺韓國有coin laundry, 想洗衫好煩

男爵府

cattz288 發表於 19-2-14 19:02
日本有咩雪場正架? 老公嫌無溫泉, 想睇下日本
我都想去日本滑, 但機票實在太貴啦

男爵府

cattz288 發表於 19-2-14 20:37
有超市! 原來超市門口仲有幾個叮叮爐!
有微波爐咩, 我唔覺嘅, 喺邊個位呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-15 00:44
有微波爐咩, 我唔覺嘅, 喺邊個位呀
超市入口對出, 第一日我地都無留意, 第二日見有幾個人排隊叮麵先見!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-15 00:31
請問如果去到大明會改行程, 即會加買lift pass, 加買snowyland/ocean world, 有日突然唔滑雪, 咁點俾/退錢: ...
如果跟TK, DAY 1就要決定邊日玩SNOWYLAND/OCEAN WORLD, 而LIFT PASS可在前一晚8PM前通知, 唔滑雪無錢退
放下自在

大宅

回覆 cattz288 的帖子

請問跟 TK, snowyland 可否第一日晚上去玩?我們都book 左 TK 2 日滑雪團,想兩日都滑雪,晚上去年snowyland, 可以嗎?

象牙宮

Yiuyiubee 發表於 19-2-15 08:42

請問跟 TK, snowyland 可否第一日晚上去玩?我們都book 左 TK 2 日滑雪團,想兩日都 ...

不如直接問tk叫佢安排! 因為要預先準備定飛比你!
放下自在

男爵府

畀面勳章

咁snowyland值唔值得去玩? 今次主要帶佢地玩雪, 但我地實際玩時間得4日, 好緊迫..

男爵府

畀面勳章

回覆 anniellm 的帖子

我都驚唔夠力同佢地玩, 平時都係冇運動底.

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-15 08:57

咁snowyland值唔值得去玩? 今次主要帶佢地玩雪, 但我地實際玩時間得4日, 好緊迫.. ...

好玩呀!有滑水泡, 橡皮艇, 雪兜, 仲有坐喺度"滑冰", 我仔玩到唔捨得走! 最好買埋整雪球夾, 果樹賣10000won! 你參加day trip?

wcpcelia    發表於 19-2-15 11:07
放下自在

大宅

剛問了,已經回覆可以第一和第二天滑雪,第一天晚上去 snowyland 。

象牙宮

Yiuyiubee 發表於 19-2-15 09:47

剛問了,已經回覆可以第一和第二天滑雪,第一天晚上去 snowyland 。 ...

放下自在

男爵府

畀面勳章

我地買咗今年聖誕機票, 宜家做定功課睇定滑雪行程睇下點Plan. 睇相好似好好玩

象牙宮

藍星人民 發表於 19-2-15 10:50

我地買咗今年聖誕機票, 宜家做定功課睇定滑雪行程睇下點Plan. 睇相好似好好玩 ...

可以玩一日架! 不過大人記得要帶足暖包, 帽等等! 有餐廳, coffee shop, 不過食飯時間會多人!
放下自在

男爵府

畀面勳章

收到, 多謝分享~ 除咗滑雪仲有去邊度玩?

大宅

cattz288 發表於 19-2-15 10:56
可以玩一日架! 不過大人記得要帶足暖包, 帽等等! 有餐廳, coffee shop, 不過食飯時間會多人!
...
我買左幾PACK暖包... 咁多日都冇用過, 結果放晒係酒店.
反而去到大明, 第一時間買滑雪的頸套, 包埋個咀, 有透氣孔果款.

大宅

cattz288 發表於 19-2-14 19:02
日本有咩雪場正架? 老公嫌無溫泉, 想睇下日本
我之前去, 日本滑雪場就真係只得滑雪場, 最多加一個溫泉, 唔係洪川大明呢種RESORT. 咁多野玩

首頁
34567...20

尾頁

跳至