美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有人做過嗎,手勢如何, 效果好唔好
問咗個頭唔會係新嘅,會唔會有問題
有冇人有興趣二人同行?

大宅

回覆樓主

上月底在A妹做了ultherapy。因為第一次做ultherapy, 所以較難比較手勢。
可能我係過年前去做,醫生明顯一個appointment 緊接下一個。但我問及傷害神經線既問題,佢都詳細解釋。
醫生好明顯協助醫生既美院師都nice。不斷俾cushion 及膠波俾我分散注意力。
若你有興趣做,pm 我丫。

大宅

我係1月中做,雖然貴同痛,但見到效果,好值得做

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

一月尾去做嘅,做完之後有睇到效果,但痛到而家,返到屋企老公話我塊面細左,虎紋同抬頭紋都淡左, 做嗰陣時一直同醫生傾計,做ultherapy會刺激你底層嘅骨膠原自生,所以年紀越細,效果越明顯, 有幫我影整前整後嘅相, 所以睇到即時效果, 做嗰陣時死忍,点都唔好嗌痛, 好似用電蚊拍,係咁電你塊面咁, 要求厚敷麻醉藥,敷得越來越好… 個醫生真係好後生,點睇都唔似30尾40頭! 我打左800發, 條頸嗰度分咗十八發向額頭, 利申:我30頭, 皮膚開始有少少鬆弛,為保養好D,所以先做, 醫生話如果皮膚已經下垂,就只能夠延遲下垂速度, 如果想拉番高, 就一定要做入侵性嘅埋線~

大宅

power_jong 發表於 19-2-12 19:11
一月尾去做嘅,做完之後有睇到效果,但痛到而家,返到屋企老公話我塊面細左,虎紋同抬頭紋都淡左, 做嗰陣 ...

想問下點解年紀細做會明顯d?(emoji)‍♀️我三十尾有虎紋,皮膚其實dd鬆,面有dd肥,一直都考慮緊做唔做好,因為怕太早做,遲d老d點算

子爵府

減齡達人勳章

一月尾去做嘅,做完之後有睇到效果,但痛到而家,返到屋企老公話我塊面細左,虎紋同抬頭紋都淡左, 做嗰陣 ...
乜唔係年紀愈大效果愈明顯?
後生女本身都緊緻
做呢D未必有大分別?

大宅

monilce 發表於 19-2-12 19:56

想問下點解年紀細做會明顯d?(emoji)‍♀️我三十尾有虎紋, ...

Ultherapy 係會刺激你皮膚底層嘅膠原自我增生.... 25歲之後骨膠原就會開始流失,你要增加骨膠原,除咗外敷內服之外,就係做機激發佢嘅自我生長, 如果你塊面嘅骨膠原流失得多,自然會鬆弛同埋下垂, 所以你趁住自己仲有骨膠原之前,補充返d先有足夠嘅骨膠原撐住你嘅皮膚同埋有彈性....

大宅

power_jong 發表於 19-2-12 20:01

Ultherapy 係會刺激你皮膚底層嘅膠原自我增生.... 25歲 ...

我只係一個做過幾年護膚品sales嘅c9仔,咁樣講…攪到好似賣廣告咁! 如果仲係唔明,不如自己親身打電話或者上去諮詢下啲治療師先啦~ 不過其實皮膚嘅結構,你上網都查到㗎,咩原因令到你有皺紋,鬆弛或者欠缺光澤,上網都會一一解答你…

大宅

wing_tt 發表於 19-2-12 19:58
乜唔係年紀愈大效果愈明顯?
後生女本身都緊緻
做呢D未必有大分別?

年紀愈大,皮膚裏面嘅骨膠原就會愈少,咁你要補充都唔係短時間就可以補充返得曬,所以效果咪冇咁快見效囉,加上年紀愈大,新陳代謝就會愈慢,製造骨膠原嘅時間就會愈長… 咁當然要睇埋平時點樣保養,同埋有冇做運動而定, 正如我所講,過咗25歲骨膠原就開始流失,30頭嘅時候,你可能仲未睇得出分別,唔算係好鬆弛, 但係實質你面部嘅骨膠原可能已經留咗三分一,如果你仲唔去保充返個3分1,去到睇得出分別好大嘅時候, 你可能要會長d既時間去補充返,或者你要用啲再強效啲嘅治療方法去補充返…

大宅

回覆樓主:

所以醫生都同我講,如果你年紀輕做ultherapy, 效果可能可以保養到兩年,但係年紀越愈大, 效果可能只得年半至一年, 甚至更短, 或者個效果已經去唔返最完美嘅時候!

大宅

power_jong 發表於 19-2-12 20:17
所以醫生都同我講,如果你年紀輕做ultherapy, 效果可能可以保養到兩年,但係年紀越愈大, 效果可能只得年 ...

明白了,唔該

伯爵府

咁勁。有冇前後相睇下

大宅

joey29 發表於 19-2-12 17:44
我係1月中做,雖然貴同痛,但見到效果,好值得做

你也是在a妹做嗎

大宅

chufm 發表於 19-2-12 17:31
上月底在A妹做了ultherapy。因為第一次做ultherapy, 所以較難比較手勢。
可能我係過年前去做,醫生明顯一個 ...

有冇食止痛藥,會唔會將能量減低:我上次在a姐做眼,因為痛,沒有在我同意下將力度減低,邊相浪費金錢。我寧願醫生狠手d

大宅

onion555 發表於 19-2-12 21:43
有冇食止痛藥,會唔會將能量減低:我上次在a姐做眼,因為痛,沒有在我同意下將力度減低,邊相浪費金錢。我 ...

係a妹做過眼
我覺得冇效果

伯爵府

去年一月响A妹做左,依家剛好一年,唔知係心理作用定咩,近排感覺塊面開始又鬆返,係痛架,真係痛到入骨果隻,所以暫時唔想再做住,去醫生度做吓laser facial 睇吓點先,因為醫生話一樣可以刺激增生骨膠原,暫時做左1次,成個療程4次,等睇效果

大宅

cinda72. 發表於 19-2-12 18:03
重點,有幾痛先?
痛就預左,想做但都係有d怯

其實唔係每一下都咁痛,不過有d位真係幾痛,我覺得似俾煙頭灼

大宅

onion555 發表於 19-2-12 21:40
你也是在a妹做嗎

係呀

禁止訪問

首頁

尾頁