親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我每年都去一次日本,以前租蛋,上年用數x通無形wifi蛋,但今年見呢度D jm話用咭,以前怕麻煩,所以唔敢用,但今次用真係好好,無論iphone或三叔都即插即用,又平,我特登買唔同公司,2間都咁流暢,正……

珍珠宮

sman 發表於 19-2-14 01:09
我每年都去一次日本,以前租蛋,上年用數x通無形wifi蛋,但今年見呢度D jm話用咭,以前怕麻煩,所以唔敢用 ...
肯行出第一步好難得,我見好多人驚唔識換卡唔識set電話就一直用WiFi 蛋,焗住全部人綑綁式行動,又要租又要還,聽到都覺得煩

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一開始就買卡用舊電話放Wi-Fi, 已經用左幾年, 真係好方便

大宅

TMC3012 發表於 19-2-14 08:10
一開始就買卡用舊電話放Wi-Fi, 已經用左幾年, 真係好方便

如果比小朋友睇YouTube會唔會唔夠用?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

TMC3012 發表於 19-2-14 08:10

咁係簡單但又要帶多舊電! 電話用wifi用電又會快d!
放下自在

珍珠宮

suki1012 發表於 19-2-14 10:52
如果比小朋友睇YouTube會唔會唔夠用?

會,所以我用卡,亦都租一個wifi egg

珍珠宮

sman 發表於 19-2-14 01:09
我每年都去一次日本,以前租蛋,上年用數x通無形wifi蛋,但今年見呢度D jm話用咭,以前怕麻煩,所以唔敢用 ...

我會上網訂卡,然後寄來屋企

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

whyyou 發表於 19-2-14 07:52
肯行出第一步好難得,我見好多人驚唔識換卡唔識set電話就一直用WiFi 蛋,焗住全部人綑綁式行動,又要租又要 ...

你估我想拎多舊咩。裝左公司software在手機,放假都要睇email,我自己whatsapp又唔可以收唔到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Charlotte_mom 發表於 19-2-14 11:45
你估我想拎多舊咩。裝左公司software在手機,放假都要睇email,我自己whatsapp又唔可以收唔到
...

咁應該公司出返上網咭數先啱喎!
放下自在

侯爵府

好多卡都一插即用,唔洗再set,好方便

男爵府

回覆 sman 的帖子

想問一問有冇話邊款電話咭可即插即用, 因為之前買過iphone要set 野先用到.

用戶要求終止服務

牛年勳章

well_being 發表於 19-2-14 12:50
回覆 sman 的帖子

想問一問有冇話邊款電話咭可即插即用, 因為之前買過iphone要set 野先用到. ...

自由鳥,Club sim
未經許可,請勿轉載

伯爵府

回覆樓主:

自由鳥都方便!除非近鸭記,專登撘車去買都浪費車$同時間 ,又唔怕壞咭(如果第一次用就壞咁無計),又可重複使用,随時增值多一兩天用又得。我上次見佢特價,買定多少少日數 (利申:我唔係sales)

當然佢唔係最平,只係價$合理同方便!

男爵府

回覆 大笨鐘 的帖子

thks

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 19-2-14 11:51
咁應該公司出返上網咭數先啱喎!

我都想,自己去旅行無得claim啦

禁止訪問

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-2-14 11:45
...
我部手機都要收公司email, 亦都要收自己whatsapp, 但呢兩樣嘢同換電話卡冇衝突喎,公司email 只要有data就收到, 自己Whatsapp就算換咗卡都冇關係,唔明點解唔得

珍珠宮

頭先去左3買左2張10日既上上網咭

男爵府

回覆 taylortse 的帖子

我用s8 plus要set apn喎

珍珠宮

potatobo 發表於 19-2-14 23:15
回覆 taylortse 的帖子

我用s8 plus要set apn喎

我用s7plus之前用過5日既唔使set
set既話會唔會好難?

首頁