親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

有無岩岩去完台灣返黎?
台北機場兌換率幾多?
需要手續費嗎?
唔該晒~

大宅

去台灣機場換得la, 我在香港百年換, 排晒長龍都係4.2, 台灣機場有4.213, 我是復活節假期去的
原帖由 cat_koo 於 09-4-25 18:21 發表
有無岩岩去完台灣返黎?
台北機場兌換率幾多?
需要手續費嗎?
唔該晒~

子爵府

我岩岩今個星期返離,對 4.218 ,換台幣吾洗收手續費,
但返離對返港紙要收 $100 台幣手續費.....

男爵府

WHy you don't withdraw cash in Taiwan, I withdraw cash on 18/4, the rate (include HKD$25 handling charge) is 4.288

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

複式洋房

if you can... better don't exchange in airport, the exchange rate is 4.2 only, but i exchange in a local bank in taiwan, the rate is 4.29...

男爵府

我01年時去台灣, 都係係當地銀行兌換, 係高過機場呀, 我依傢諗緊係唔係機場兌換少少, 不過我由機場到酒店有酒店車接, 中途都唔需要用台幣, 我估可以去到當地銀行兌換都未遲呀.....大家點睇? 我搭1235PM機, 去到酒店我估大約3PM到啦, 不過唔知當地銀行閂門未? 因為攪得黎上到房都好晏....

原帖由 bblamcc 於 09-4-26 18:57 發表
if you can... better don't exchange in airport, the exchange rate is 4.2 only, but i exchange in a local bank in taiwan, the rate is 4.29...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

謝謝各位回應~
上星期初係台北返黎,之前係百年兌4.2
桃園機場竟無4~~又要收手續費~
跟團無時間去銀行換,唔清楚個價幾多

洋房

兌台幣..落機未過關前有一間兌換店,這家兌換率最高

洋房

請問"高雄"是否都是到達才兌換好D?? 打算在機場兌...

首頁

尾頁

跳至