親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有2個13,14歲,玩一日足夠嗎?

珍珠宮

水上果個?1日夠la

子爵府

youhello507 發表於 19-2-18 11:06
水上果個?1日夠la

ok, 唔該哂

wcpcelia    發表於 19-2-20 11:04

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係咪仲有大商場同動物睇呢?我返而PLAN緊唔知2日1夜夠唔夠...

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-2-22 17:34
係咪仲有大商場同動物睇呢?我返而PLAN緊唔知2日1夜夠唔夠...

2日1夜都唔夠?我諗緊最多都係住1晚咋。。。

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-2-22 17:34
上次我同4個小朋友去(約8至10歲),佢哋1日真係唔夠玩,閂門都唔舒得走。
sunway入面有水上活動,機動遊戲,睇動物3個部份,如果你只去1日,可能要分配好每一邊預幾多時間玩。

子爵府

BBQsham 發表於 19-4-27 21:07
上次我同4個小朋友去(約8至10歲),佢哋1日真係唔夠玩,閂門都唔舒得走。
sunway入面有水上活動,機動遊戲 ...

我決定玩2日喇

我想請問咁由bukit bintang係米坐的士去?第二日走都係坐的士返?容易截的士嗎?

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

jenniferkwok 發表於 19-4-29 10:37
我決定玩2日喇
我哋call grab, 去程同回程都好快有車

子爵府

BBQsham 發表於 19-4-29 20:38
我哋call grab, 去程同回程都好快有車

thank you

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我7月會去Sunway Lagoon, 想請教大家去邊度買飛?
係咪1張飛玩哂6區?
玩水區可以著拖鞋嗎?泳衣外加衫都得嗎?駛唔駛戴泳帽?
入面又濕又乾咁,我玩完水係咪要換返衫同鞋先可再玩機動同睇動物呢?
咁咪要帶好多嘢?
好多問題想問 唔該哂

男爵府

想請問我見KLOOK買飛有分要埋裝備同唔要...咁其實係咪需要?因有另一個網就只有入場價
玩大喇叭係要自己租裝備?
另7月尾去會多人嗎?需買快票?
THANKS

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-2 16:43
我7月會去Sunway Lagoon, 想請教大家去邊度買飛?
係咪1張飛玩哂6區?
玩水區可以著拖鞋嗎?泳衣外加衫都得 ...

我都想知

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-6-4 10:36
我都想知

我爬左文有人建議過先乾後濕. 我會住在樂園附近, 應該都係咁玩再返去沖涼.

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=20008196&pid=301820924&fromuid=640951

我見官網話1日票無得RE-ENTRY的, 所以都係準時入去玩, 玩到6點走人.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 09:23
我爬左文有人建議過先乾後濕. 我會住在樂園附近, 應該都係咁玩再返去沖涼.

https://www.baby-kingdom.com ...

唔該哂你呀呢個提議唔錯,先乾後濕

我想問你邊度買飛?

我8月中去,呢2個星期考試,我都未開始做功課咋。。。。

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-6-5 09:49
唔該哂你呀呢個提議唔錯,先乾後濕

我想問你邊度買飛?

我7月尾去呀, 都係上星期先決定&買機票.
未決定邊度買飛, 都係齋買入場算, 到時有咩額外野想玩先加錢.
我見齋入場, kkday平過klook, 不過淘寶好似都有, 未比較邊度平呀!
KKDAY 大$301, 小$228
KLOOK 大$324, 小$273

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 09:57
我7月尾去呀, 都係上星期先決定&買機票.
未決定邊度買飛, 都係齋買入場算, 到時有咩額外野想玩 ...

我就只係買左機票同訂左

真係多謝你報料

可以share你個行程嗎?

我係...
day1: 1435到KL,附近走走
day2: 巿內行 (水族館/mini zoo/紥染...)
day3: skytrex
day4: sunway
day5: sunway
day6: 1605機走

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-6-5 10:39
我就只係買左機票同訂左

真係多謝你報料

我去5日咋, 我7月最忙, 請唔到咁多日假.
day 1: 1545到KUL, 叫GRAB去Sunway, 住Sunway
day 2: 全日Sunway Lagoon, 住Sunway
day 3: 返KL Sentral, 未定行程, 住Sentral
day 4: 未定行程, 住Sentral
day 5: 未定行程, 1635機走

諗緊駛唔駛包車一天遊, 定自己搵活動, 應該都係去雙子塔, 唐人街, 水族館果d, 我怕熱, 驚到時無心機四圍行咋.

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 11:38
我去5日咋, 我7月最忙, 請唔到咁多日假.
day 1: 1545到KUL, 叫GRAB去Sunway, 住Sunway
day 2: 全日Sunway ...

我都係驚熱,所以除左sunway & skytrex,其餘都無定太多行程...

sunway諗緊入2日

我住武吉免登,由機場call grab去, 我想問咩時間要call?攞行李定出左去先call都得?定包車好呢?

翡翠宮

jenniferkwok 發表於 19-6-5 12:21
我都係驚熱,所以除左sunway & skytrex,其餘都無定太多行程...

sunway諗緊入2日

我見KLOOK有機場接送要2百幾, 但叫GRAB到SUNWAY都係百零蚊, 但都唔知要預早幾多叫因為未叫過.
睇手機GOOGLE MAP, 揀GRAB, 個APP顯示要等十幾分鐘就有車, 唔知堅定流了但我到埗仲要買卡先上到網, 所以可能都會在機場等一陣上到網先叫到車.

珍珠宮

離市中心20km, 根本好近,上次我call 車,車費都唔貴,打的計錶都ok,講價的,就搵笨la

首頁

尾頁

跳至