親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 12:28
我見KLOOK有機場接送要2百幾, 但叫GRAB到SUNWAY都係百零蚊, 但都唔知要預早幾多叫因為未叫過.
睇 ...

我都未諗咁多咋... 邊度買卡未知.... 邊度唱錢未知...

又未用過GRAB,唔知識唔識...

子爵府

youhello507 發表於 19-6-5 16:50
離市中心20km, 根本好近,上次我call 車,車費都唔貴,打的計錶都ok,講價的,就搵笨la

...

我都好似問過人,CALL GRAB或的士去都OK

咁機場去武吉免登坐咩比較好?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

jenniferkwok 發表於 19-6-5 18:25
我都未諗咁多咋... 邊度買卡未知.... 邊度唱錢未知...

電話卡可到埗機場買,幫你裝埋有數據有電話的。兩間K(apps)都有卡,一樣係到埗機場領的。
GRAB我都未用過,會由機場去pyramid,但我都怕叫左車唔知邊度等,必要時搵機場果啲人幫我。
唱錢都係去到先唱。

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-2 16:43
我7月會去Sunway Lagoon, 想請教大家去邊度買飛?
係咪1張飛玩哂6區?
玩水區可以著拖鞋嗎?泳衣外加衫都得 ...
可以著住拖鞋周圍去,玩水玩滑梯前有個鞋架俾你放鞋,玩完去著番就得。
泳衣外加衫加褲都得,無指明要帶泳帽,但最好有防曬帽,因為真係好曬。
我上次都係先乾後濕,再濕住睇動物。可以濕住身周圍行,個個都係咁,濕住身去食嘢都得。
另外門票我在淘寶買的,舊年去格過價淘寶係最抵

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

買咭好方便,過咗關就有兩間電訊公司等住你幫襯,還會幫你換好哂咭。
唱錢我在香港唱定。不過爬文話去到當地唱都好方便,周圍都有找換店。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

BBQsham 發表於 19-6-6 00:57
可以著住拖鞋周圍去,玩水玩滑梯前有個鞋架俾你放鞋,玩完去著番就得。
泳衣外加衫加褲都得,無指明要帶泳 ...

謝謝你!
Amusement park果邊都可以著拖鞋玩機動遊戲嗎?
諗緊仲駛唔駛著波鞋帶拖鞋入去...

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

goo_littlebb 發表於 19-6-6 08:58
謝謝你!
Amusement park果邊都可以著拖鞋玩機動遊戲嗎?
諗緊仲駛唔駛著波鞋帶拖鞋入去...
過山車海盜船太刺激的我沒有玩不肯定,其他都可以。

子爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 19:29

電話卡可到埗機場買,幫你裝埋有數據有電話的。兩間K(a ...

明白哂,THX

唱錢係機場唱?

子爵府

BBQsham 發表於 19-6-6 01:05
買咭好方便,過咗關就有兩間電訊公司等住你幫襯,還會幫你換好哂咭。
唱錢我在香港唱定。不過爬文話去到當 ...

唔該哂

男爵府

goo_littlebb 發表於 19-6-5 09:57
我7月尾去呀, 都係上星期先決定&買機票.
未決定邊度買飛, 都係齋買入場算, 到時有咩額外野想玩 ...
我都係7月尾去呀~

男爵府

我同你一樣呀...岩岩先忙完呈分試,未得閒睇

伯爵府

試下玩鬼屋

男爵府

其實sunway一家4口入場過千都唔平,想問d水乾唔乾淨呢?老公怕d 水dirty...同埋我一個10歲一個6歲岩玩嗎?細女未識游水
Thanks!

大宅

goo_littlebb 發表於 19-6-5 09:57
我7月尾去呀, 都係上星期先決定&買機票.
未決定邊度買飛, 都係齋買入場算, 到時有咩額外野想玩 ...

請問你會選擇哪間航空公司?我睇緊有幾間,但平價錢,就大多是下午機。我打算7月尾去。

翡翠宮

little_alice 發表於 19-6-21 10:52
請問你會選擇哪間航空公司?我睇緊有幾間,但平價錢,就大多是下午機。我打算7月尾去。
...

我買左AIRASIA, 我老公好遲先firm個假期, 但佢又要早機去晏機返, 所以唔平呀

珍珠宮

ho_yan2406 發表於 19-6-20 13:13
其實sunway一家4口入場過千都唔平,想問d水乾唔乾淨呢?老公怕d 水dirty...同埋我一個10歲一個6歲岩玩嗎?細 ...

乾淨,我果時 4&2 去玩都好開心

大宅

goo_littlebb 發表於 19-6-5 11:38
我去5日咋, 我7月最忙, 請唔到咁多日假.
day 1: 1545到KUL, 叫GRAB去Sunway, 住Sunway
day 2: 全日Sunway ...

想問吓你玩兩日sunway, 住sunway,是否有兩日ticket加酒店咁既package賣?我上網又好似唔見有咁樣訂,同埋幾錢?因為比臨時才決定去,未有太多時間搵料!thx!

翡翠宮

yan321 發表於 19-6-22 18:10
想問吓你玩兩日sunway, 住sunway,是否有兩日ticket加酒店咁既package賣?我上網又好似唔見有咁樣訂,同埋幾 ...

我唔係玩2日SUNWAY呀, 度度下依家決定玩1日咋, DAY 1 落機就過去Pyramid果頭, 係啲Apartment黎應不算係酒店(在hotels.com訂的), 可以行過去Lagoon, 第2日先全日Sunway Lagoon.

我見官網有2日ticket買(無包酒店), 不過未比較過唔知抵唔抵.
https://sunwaylagoon.com/tickets/2-day-fun-pass/

大宅

goo_littlebb 發表於 19-6-22 18:16
我唔係玩2日SUNWAY呀, 度度下依家決定玩1日咋, DAY 1 落機就過去Pyramid果頭, 係啲Apartment黎應不算係酒 ...

咁最終你在哪裡買票?幾錢?

翡翠宮

yan321 發表於 19-6-22 18:25
咁最終你在哪裡買票?幾錢?

我未買呀, 7月尾先去, 格過價最平應該係KKDAY, 平過淘寶, KLOOK用埋Code都唔夠KKDAY平.

首頁

尾頁

跳至