跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位媽媽有無比你地心肝寶貝坐學行車呢?

我宜家15/16都唔知比唔比好

因為之前想過唔比屋企又唔係大, 平時比佢坐下high-chair有時間扶住佢學下行...點知佢近日唔鍾意坐high-chair如果時間長仲扭多D

好似看牛咁

別墅

好媽媽勳章

我有比呀!好似5個幾月已經比佢玩下喇!坐親都好鬼開心,想去邊就去邊,不過依家就好少坐喇!依家鍾意擒黎擒去,唔鍾意坐定定呀!

別墅

吱吱由5,6個月大,我都已經有比學行車佢坐啦=]
初初佢都肯乖乖地咁係學行車坐定定ge...而家直頭係屋企飛奔,之後就羅晒屋企d野出黎玩,有時仲放落口咬...而家對住佢真係好似要見牛仔咁...
仲布就係吱吱而家行得好好呀,"long"住佢對手仔,佢就周圍行,,反而要佢扒就唔識扒...
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡囡由6個月坐到9月, 現在唔比佢坐嘞, 佢坐完學行車係唔係好行, 每次我哋拖住佢手手教她行行時, 佢會放軟哂腳, 現在唔比佢坐嘞.

DoDoDo

大宅

我個仔由6個月開始坐學行車,但係我最近試個唔比佢坐等佢行,佢連起身都唔肯,所以都係比番佢坐,等佢對腳仔硬正D。

複式洋房

雖然有人話BB玩學行車對腳仔唔好,但我都有比大頭仔玩,因為我冇時間扶住佢行,而且,佢玩學行車時真係好開心,不過我唔會比佢玩太耐!

別墅

我bb由5-6個月開始坐,而家成10個月開始"琴"出黎就冇比佢坐,而家我會放張地席比佢坐地下玩。

如果咁太個都唔使買學行車比佢,因為佢好快就會爬出黎好危險。

大宅

我BB無用學行呀, 之前就驚對腳仔唔好, 依家又想想地買, 會唔會遲左D呢, 因為佢好快都應該自己行lu.

男爵府

我都無俾學行車bb坐,我見佢開始有意欲扶住d梳化同檣身嚟行,不過只係行十步到就轉返用爬嘅方法,可能佢覺得爬快d又無咁辛苦啩!我諗佢都唔需要用學行車,遲d腳仔夠力同大膽d嘅時候應該都自己會學行啩!

大宅

哈!我終於買左學行車比亞仔啦,雖然遲左D,但係佢玩得好開心呀!

加上遲D有個表弟接手佢D BB用品

首頁

尾頁

跳至