跳至

首頁
45678...21

尾頁

複式洋房

原帖由 kk8866 於 09-6-9 22:55 發表
我兩個 Bs 都冇牙, 成日用隻手指撩

我個仔都未有喎。

大宅

各位媽媽不好意思 ,

16/6的聚會要令大家失望了 ,

因亨媽的家姐懷有雙胞胎早產了3星期 , 昨天剛出院回家 , 家姐第一胎手忙腳亂 , bbs 又太輕只有3磅 & 4磅 , 亨媽現充當了全職陪月 , 每天忙著輪流幫 bbs 沖涼及餵奶 .

亨媽今日同 minime_mani 聯絡過 , 希望 minime_mani 可 book 馬鞍山會所 16/6 聚會一下 , minime_mani 會睇場地後再作決定 .
或許 7 月份亨媽可以再攪多一次呢 !

http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

複式洋房

原帖由 亨仔媽咪 於 09-6-10 22:45 發表
各位媽媽不好意思 ,

因亨媽的家姐懷有雙胞胎早產了3星期 , 昨天剛出院回家 , 家姐第一胎手忙腳亂 , bbs 又太輕只有3磅 & 4磅 ...

亨媽,唔緊要,你要照顧孖b真係唔易,屋企仲要有兩個細路,加埋孖b,一個睇四個,勁呀!

bb咁輕磅都咁快可以出院真係好,我個仔那時要夠2kg先比佢返屋企。

或者睇下有冇其他媽咪可以book到其他地方,又或者今個月唔得咪下個月囉。

複式洋房

回覆 102# 亨仔媽咪 的文章

亨媽加油呀

Take care 雙胞胎 真係好唔容易, 你同你家組都要加油呀 !!!

複式洋房

不如先睇下有幾多 bb 參加再睇下要唔要 book club house .

地點:沙田大圍某屋苑會所
日期:16/6/2009 (星期二)
時間:2:00-5:00
節目:bb聚會
1) 亨仔媽咪
2) Minime_mami
3) kitty猫
4) agnes_tingon (小悅媽媽)
5) man_man1004
6) keisze
7)kk8866 (兩個bbs)
8)gloria's
9)momo88888 請問會係大圍邊度架?有冇得泊車? 10)connie216bb(2大1細)
11)小孫女
12) ckkshek

複式洋房

各位mama,
由於亨媽唔想掃大家興致,希望16/6的gathering可以如期舉行,故我已在馬鞍山覓了某屋苑會所,可以包場聚會,我可以預早安排到會小食,場地可以容納十多個家庭左右,屋苑在市中心,旁為馬鞍山公園,屆時我們還可以到此地玩玩 ,交通方面,有馬鐵直達和有多條巴士路線到達,尚算方面.

我唔知道大家意下如何,當然唔敢揸主意,但時間趕急,不如...在11/6晚上9點前,如果有半數mama覺得ok的話,我們就按呢個建議實行,12/6進行過數事宜,少於半數就取消該日活動,或者你們可以提出更好的建議再商量吧!

費用:每成人大約$100(多除少補)

名單: (如贊成請加上人數 a=成人;b=bb, 否決就按x)

1) 亨仔媽咪
2) Minime_mami..................................1a1b
3) kitty猫
6) keisze
7)kk8866
8)gloria's
9)momo88888
10)connie216bb
11)小孫女
12) ckkshek

大宅

名單: (如贊成請加上人數 a=成人;b=bb, 否決就按x)

1) 亨仔媽咪
2) Minime_mami..................................1a1b
3) kitty猫
6) keisze
7)kk8866
8)gloria's ............................................1a1b
9)momo88888
11)小孫女
12) ckkshek
原帖由 Minime_mami 於 09-6-11 02:46 發表
各位mama,
由於亨媽唔想掃大家興致,希望16/6的gathering可以如期舉行,故我已在馬鞍山覓了某屋苑會所,可以包場聚會,我可以預早安排到會小食,場地可以容納十多個家庭左右,屋苑在市中心,旁為馬鞍山公園,屆時我們還可以 ...

別墅

7周年華麗國民

亨媽加油呀照顧twins真唔容易架,等你7月再攪一次gathering啦^^
原帖由 亨仔媽咪 於 09-6-10 22:45 發表
各位媽媽不好意思 ,

因亨媽的家姐懷有雙胞胎早產了3星期 , 昨天剛出院回家 , 家姐第一胎手忙腳亂 , bbs 又太輕只有3磅 & 4磅 ...

別墅

7周年華麗國民

1) 亨仔媽咪
3) kitty猫
6) keisze
7)kk8866
8)gloria's ............................................1a1b
9)momo88888
11)小孫女.................1a1b
12) ckkshek

複式洋房

有冇得泊車架 ?

1) 亨仔媽咪
3) kitty猫
6) keisze
7)kk8866 ................................2a2b
8)gloria's
9)momo88888
11)小孫女
12) ckkshek

大宅

1) 亨仔媽咪
3) kitty猫
5) man_man1004 ....................2a1b
6) keisze
7)kk8866 ................................2a2b
9)momo88888
12) ckkshek

複式洋房

有呀,本身屋苑有得泊,不過我覺得泊對面商場會容易搵D和消費有泊車優惠!

原帖由 kk8866 於 09-6-11 17:49 發表
有冇得泊車架 ?

1) 亨仔媽咪
3) kitty猫
6) keisze
8)gloria' ...

複式洋房

各位已報名參加16/6 gathering的mama請留意,由於人數不足,無奈要取消了!

大宅

亨媽..你唔得閒唔緊要啦,同你家姐講聲恭喜先..等你得閒再搞啦..

大宅

Minime_mami :
啊..好慘呀..我遲佐上黎,唔知要作出更改..搞到我地哩個聚會要取消,我諗其他媽咪都應該係唔得閒上黎無睇到先無答復你..
哎..惟有等下次啦!!

大宅

原帖由 kitty猫 於 09-6-12 01:32 發表
Minime_mami :
啊..好慘呀..我遲佐上黎,唔知要作出更改..搞到我地哩個聚會要取消,我諗其他媽咪都應該係唔得閒上黎無睇到先無答復你..
哎..惟有等下次啦!! ...

啱啱見到有聚會諗住報,點知要取消?
你們作兒女的,要在主裏聽從父母,這是理所當然的。要孝敬父母,使你得福,在世長壽。

複式洋房

晞琳和Kitty貓,

你倆真的想參加嗎?請盡快覆我...

原帖由 Minime_mami 於 09-6-12 01:19 發表
各位已報名參加16/6 gathering的mama請留意,由於人數不足,無奈要取消了!

大宅

我ok呀..不過暫定1a1b...因老公未知到時使唔使返工..

複式洋房

咁好啦,我就收回剛才取消gathering的消息啦!
現宣佈是日活動無懼H1N1爆發,鐵定成行

地點:馬鞍山某屋苑會所
節目:bb茶聚+ 暢遊馬鞍山公園
費用:每成人$100(多除少補)

名單 (如贊成請加上人數 a=成人;b=bb, 否決就按x)
未覆:
1) 亨仔媽咪
6) keisze
9)momo88888
12) ckkshek

已覆:
3) kitty猫.............................................1a1b
5) man_man1004 ....................2a1b

歡迎其餘(他)mama陸續報名,我今天就去book場,請密切留意最新消息!

複式洋房

原帖由 Minime_mami 於 09-6-12 04:01 發表
咁好啦,我就收回剛才取消gathering的消息啦!
現宣佈是日活動無懼H1N1爆發,鐵定成行

地點:馬鞍山某屋苑會所
...

我以為取消,剛好那天book左去健康院哦。

首頁
45678...21

尾頁

跳至