親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

搵緊暑假Mel去Syd 資料,skyscanner 見自己初步選果日,早上9一11時間要$7xx to $1000。我地一家4口Mel入Syd 走機票都係$16000,我覺得internal flight好貴呀。但而家唔買,係咪遲啲仲貴?

另外,tigerasia/ jetstar $7xx 但唔包行李,其實係咪買Virgin/澳航包行李,價錢會差唔多?謝謝!

禁止訪問

大宅

回覆 sorere 的帖子

感謝你的回覆啊,咁我都唔猶疑咁多了。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

onema 發表於 19-2-27 16:47
搵緊暑假Mel去Syd 資料,skyscanner 見自己初步選果日,早上9一11時間要$7xx to $1000。我地一家4口Mel入Sy ...
唔好坐 tigerasia/ jetstar , 經常取消航班.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

onema 發表於 19-2-27 16:47
搵緊暑假Mel去Syd 資料,skyscanner 見自己初步選果日,早上9一11時間要$7xx to $1000。我地一家4口Mel入Sy ...

我星期六買咗維珍,8月中,4大1細,包一程內陸機(我係悉尼去墨爾本),只要17260元連稅,超抵,你去睇睇

wcpcelia    發表於 19-3-4 12:06

侯爵府

開心吸收勳章

Quantas 做緊promote 至1/3, 我剛book 左 HKG-SYD-BNE-HKG, 4 大人, ~$17,200, 最好係內陸機O個程都包30KG行李. 呢期官網好似平.

大宅

安安太太 發表於 19-2-28 13:05
我星期六買咗維珍,8月中,4大1細,包一程內陸機(我係悉尼去墨爾本),只要17260元連稅,超抵,你去睇睇
...

好抵呀!請問是否在官網買的?

大宅

Glau 發表於 19-2-28 14:42
Quantas 做緊promote 至1/3, 我剛book 左 HKG-SYD-BNE-HKG, 4 大人, ~$17,200, 最好係內陸機O個程都包30KG ...

你呢個價都好吸引

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

981228 發表於 19-2-28 14:50
好抵呀!請問是否在官網買的?

係呀,你每天去check下價錢和時間,有d內陸機時間勁早,我之後揀咗1日係夜晚7點度起飛

大宅

回覆 安安太太 的帖子

你買的好平啊!我10月買咗HK-MEL-SYD-HK,兩大兩細$16000,啱啱買埋MEL to SDY 內陸機,加埋要$20000。

大宅

回覆樓主:

一次過買埋內陸機會平d,我買左7月中HKG, SYD, BNE, OOL, SYD, HKG 2大2小$17000

大宅

回覆 ST2005 的帖子

學到嘢,下次會咁做,謝謝大家!

男爵府

回覆樓主:

我上年10月買CX,Sydney 入,Mel 走,3大,12k。上月再買一程Vrigin Aus由Sydney飛Mel.$1.7K,包一件23kg行理,在官網買,即時揀左位。加埋國際及内陸14K吾使,3個大人,我覺得可以接受的。内陸機靚時間糸貴D,但有時又平返D的,要有耐心睇。我買内陸係早上9時機,其實初期想買10時,但貴好多,只有早D出發。

首頁

尾頁

跳至