親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

買佐明年cny 大阪來回去8日。

暫時plan佐頭2日住京都,之後2日雄琴溫泉,最後3日住大阪。

暫時Plan 佐去京都, 美山燈廊 (25/01~01/02間舉行), 琵琶湖滑雪, 鈴鹿賽車場, USJ, 大阪逛逛.
新年或cny 或去滑雪既都歡迎入嚟齊齊傾

伯爵府

yuyu.c 發表於 19-3-2 17:28
買佐明年cny 大阪來回去8日。

機票永安買佐印航 $4078 / 位。

印航越來越貴了!
2a2c
2018 Easter $70xx
2019 Xmas $108xx

wcpcelia    發表於 19-3-4 12:05

水晶宮

claudialuk2011 發表於 19-3-2 17:58
印航越來越貴了!
2a2c
2018 Easter $70xx

係呀,我一路有留意佢d價錢,其實我買時mytrip買平d,不過回程得20kg,同埋冇得改機票,所以比貴少少買永安。

不過都唔止印航貴佐,好多間都貴佐,所以cny 出發我覺得價錢還可以,就即買了,依家買我既航班已經冇咁平啦,除非印航減價。

用戶要求終止服務

牛年勳章

我嚟加入,買咗港航初三出發,6日,由於早機回程,即係 5日5夜。

初步打算兩日京都,喺琵琶湖附近一晚溫泉旅館(唔知有無),大阪市內觀光。

由於有長者同行,打算自駕。

未經許可,請勿轉載

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-3-2 18:13
我嚟加入,買咗港航初三出發,6日,由於早機回程,即係 5日5夜。

初步打算兩日京都,喺琵琶湖附近 ...

歡迎

之前有jm 介紹雄琴溫泉,價錢唔太貴,如果我去琵琶湖滑雪,應該會揀雄琴溫泉住。

https://www.komolebi.jp/lg_tw/

我未試過自駕,都想了解吓。

伯爵府

yuyu.c 發表於 19-3-2 18:04
係呀,我一路有留意佢d價錢,其實我買時mytrip買平d,不過回程得20kg,同埋冇得改機票,所以比貴少少買永 ...

我19cny 北海道回程也用不到4x20kg !不過個個不同!
因工人Xmas 放假回一回菲,見$108xx 已肉痛!之後看返原來cny再貴D!

水晶宮

claudialuk2011 發表於 19-3-2 18:56
我19cny 北海道回程也用不到4x20kg !不過個個不同!
因工人Xmas 放假回一回菲,見$108xx 已肉痛!之後看返 ...

你Xmas 都已經平過我cny好多啦。

大宅

回覆樓主:

多謝樓主指導,我都買到永安印航機票,衣家買真系貴左$1千多一張,暫未plan玩嘜,不過見剛剛開了新溫泉樂園,可能plan去下,如果唔系,就去和歌山個邊。

大家一齊傾傾,開心share。

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

4000去到日本算好啦! 我睇東京機票 最平都六千以上. 今年開始啲機票好貴,. 聽聞香港旅行社接內地客,經 大橋嚟香港join團, 唔知係咪因為咁 貴曬!

侯爵府

畀面勳章

sorere 發表於 19-3-2 19:29
如果 HX 真係執左, CX 壟斷市場, 又可以重現日本淡季 $5,000 / 旺季 $8,000 起步 + Tax 的好日子了.

到時 ...

到時大家可能要考慮返星加坡

水晶宮

sorere 發表於 19-3-2 19:29
如果 HX 真係執左, CX 壟斷市場, 又可以重現日本淡季 $5,000 / 旺季 $8,000 起步 + Tax 的好日子了.

到時 ...

到時去歐洲囉,隔離post cny去布拉格仲平過日本,不過我頂唔順咁長途機,我去返韓國算了

水晶宮

daisy17772 發表於 19-3-2 19:33
4000去到日本算好啦! 我睇東京機票 最平都六千以上. 今年開始啲機票好貴,. 聽聞香港旅行社接內地客,經 大橋 ...

唔係大陸飛日本仲平咩?其實舊年我見過大陸轉機去日本$2xxx咋,不過老公唔鍾意轉機。

水晶宮

daisy17772 發表於 19-3-2 19:33
到時大家可能要考慮返星加坡

我要返韓機國

水晶宮

SSKwny 發表於 19-3-2 19:20
多謝樓主指導,我都買到永安印航機票,衣家買真系貴左$1千多一張,暫未plan玩嘜,不過見剛剛開了新溫泉樂園 ...

個溫泉樂園好似好好玩咁,不過我冇時間去,直接book有溫泉酒店。

用戶要求終止服務

牛年勳章

yuyu.c 發表於 19-3-2 18:18

歡迎

多謝介紹,會慢慢睇。

自駕只要有香港牌就可以去運輸署申請國際牌,喺日本揸車。日本揸車容易過香港,當然路部分路牌同規制唔一樣,有中文嘅租車公司例如豐田有講解。

車上導航入 mapcode 或電話號碼就會帶你去目的地,我會開車前用 google map 搜尋一次,睇吓路線夾唔夾。

呢個網站有好多教學

https://www.travelclassroom.net/2016/10/mapion-map-code.html
未經許可,請勿轉載

水晶宮

大笨鐘 發表於 19-3-2 20:00
多謝介紹,會慢慢睇。

自駕只要有香港牌就可以去運輸署申請國際牌,喺日本揸車。日本揸車容易過香港,當 ...

我都得閒研究吓。

伯爵府

yuyu.c 發表於 19-3-2 19:41
我要返韓機國

韓國cny 也放大假!

大宅

SSKwny 發表於 19-3-2 19:20
多謝樓主指導,我都買到永安印航機票,衣家買真系貴左$1千多一張,暫未plan玩嘜,不過見剛剛開了新溫泉樂園 ...

溫泉樂園新開的嗎?去邊度黎架?thx

水晶宮

claudialuk2011 發表於 19-3-2 21:04
韓國cny 也放大假!

去雪場去樂園,我都連續去佐幾年,冇乜大問題。今年都有去呀。

首頁
12345...13

尾頁

跳至