婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

你個99都傻既...
叫你自己的囝俾左你大嫂...
好在你c6係正常既...
唔似得佢地一家都係痴痴地嫁!!!
唉...天下間咩野怪99都有...
要check一check你99個腦有冇問題先...

大宅

原帖由 牛精仔 於 09-5-17 00:55 發表

早期子宮頸癌唔可以去政府做手術架咩 ? 冇錢就要馬c落地行架啦! 如一定要去c+, 6299, even 樓主大嫂老豆阿媽都可以比錢, why一定要個叔仔出錢 ? 真唔明....

人地有得生就要比個b冇得生嘅....佢去保良 ...

係囉...無$就學人地做手術...
仲話要生仔女...
同天馬行空真係無咩分別...

複式洋房

病上腦!!!甘ge野都俾佢想到

別墅

係今時今日,真係聞所未聞羅,

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

1. 你阿嫂做手術,關你同c6乜事?
2. 你去政府定私家生,關你99乜事?
3. 個仔係你同c6,關你99/大哥/大嫂乜事? 點解可以商量好再通知你?
4. 你大嫂後生唔生,而家冇得生,關你同c6乜事?

大宅

回覆 1# princessash 的文章

你個99個腦入水呀!睇到都把幾火,好彩你c6都似人.

大宅

你99 痴線o架!!! 咁都講得出!!!

大宅

我出世既時候, 大佰想要我, 因為佢三個都係仔, 好恨生女. 我老豆當年已經有一個女(我家姐),再生左我 (又係女),雖然有少少唔高興, 不過都唔肯啦. 何況而家呢個年代. 樓主既99都幾搞笑

我諗我算係幾好彩,老豆唔將我比人. 我一個好朋友,佢就真係比左人.
背景:在國內,一個家庭有二個仔,大仔娶左老婆,不過小產後傷了身體,確認不可再有.而二仔剛生左一個女(大陸有一孩政策),不過好想生他.期後,大仔申請去香港批核左,於是呢兩兄弟的媽咪(即係我朋友既grandmother)就決定將我朋友(即係佢個孫)比大仔去香港.
我朋友十歲左右知道,好傷心,面對唔到佢香港既父母,大陸既父母.所以佢既童年好唔開心,對佢既人生影響好大. 

伯爵府

你奶奶無野呀?咁都得,叫個大仔去領養/收養啦!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至