自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

熱狗媽 發表於 19-3-7 15:38
明白.

小朋友就無咩特別想去嘅景點. 我就天真d, 想去果個獅頭魚尾像

第一晚去到可以去Night Safari,或者Garden by the Bay.
我贊成聖淘沙好玩過Univeral Studio, 又或者快快手2個都玩。不過U.S. 入場唔平。

珍珠宮

beebee1234 發表於 19-3-7 18:28

動物園都好遠,離機場起碼個幾鐘地鐵。仲要轉巴士

可以搭的士,市中心去半小時,的士同香港差不多,可以省下時間和腳力。
動物園裏面亦有小朋友玩水區

侯爵府

熱狗媽 發表於 19-3-7 14:53
各位JM, 復活節會同小朋友快閃去3日, 下午5:00到隔日早上10:00就要走啦.

知道係好趕同埋貴, 但能夠同小朋 ...

去三日已經少啦,時間仲要不好,第一日要下午5點先到,第三日又一早走,可唔可以時間改一改早上機晚下先返呀。

男爵府

住聖淘沙,環球影城在聖淘沙裡面。可以玩大半天,之後可以參觀下水族館之類,又或者在酒店游水。

你5點先去到,去食餐飯,海南雞或者辣蟹,之後已經要返酒店了。新加坡店舖比較早關門。

男爵府

聖淘沙公園的Ludge car 和吊索都好玩。可以第二天去。

珍珠宮

Sentosa裏面有間seafood republic 可以食pepper and chilli crab 環境好,質素好。您可以check 下Singapore groupon 有沒有做discount. 我上次check 到有,在sentosa 可以食到,食完出去睇夜晚show 剛好
肉骨茶和La sa可以出到機場才吃

水族館對面有間海防博物館

科學館上次去都玩一日
Garden by the bay 溫室亦好正

動物園又可以

我個囡5歲第一次帶佢去universal 都可以玩足一日。

你時間有限,可以問小朋友最喜歡玩甚麼活動

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

咁少時間唔好去樂園啦,jm提議嘅景點已夠哂玩
請勿打招呼~

珍珠宮

各位JM, 復活節會同小朋友快閃去3日, 下午5:00到隔日早上10:00就要走啦.

小朋友幾大?去legoland 來回足一日,你個trip冇左大半。。若8歳以下去legoland仲可以,大d會覺幼稚。
聖淘沙多活動選擇d,但年太細個就不要入universal Studio了,哂$哂時間

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

熱狗媽 發表於 19-3-7 15:28
睇過台灣一d旅遊分享, 講去LEGOLAND係新加坡坐巴士去程要個半鐘.

坦白講我暑假無咁多Annual Leave. 暑假去 ...

但你揀左晚机去早机返。下次訂早在去晚机返。去遊行至少四日。洗左幾千,玩得一日....

你去universal studio singapore的 website,睇下d野啱唔啱玩。大部份過山車都好刺擊,有min高度先玩得。但有個兒童樂园區。

大宅

如果住兩晚,我建議住聖淘沙,淨係係聖淘沙玩小朋友一定都樂開心,又可以去環球影城,係貴小小但值得

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

當然去USS啦,最好住埋聖淘沙裏面,啱小朋友玩

水晶宮

Mrs.Jay 發表於 19-3-7 19:46
如果住兩晚,我建議住聖淘沙,淨係係聖淘沙玩小朋友一定都樂開心,又可以去環球影城,係貴小小但值得
...

如果早機到、晚機返, 住 sentosa就抵。
现在樓主Day 1 after 5pm 才到星加坡, Day 3 又早機走, 住市區化算好多。
市區都有泳池酒店。

男爵府

回覆 熱狗媽 的帖子

好辛苦。太太太趕

子爵府

睇下小朋友幾大,USS有好多都要夠高度先玩到,如小朋友細的話會唔會去zoo?又或者喺聖陶沙hea下
legoland就好似太趕,又要特登過去馬來西亞

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我係你我會stay @ sentosa.
五點到,即飛去vivo city. 先食蟹,
趕得切就睇個wings of time,趕吾切就第二晚

全日stay 個朝,先去整pan cake(餐廳,可以比小朋友自己整)
之後去kidzania / luge / 到黃昏,就去沙灘玩下,如果吾去沙灘,kidzania 好似有夜場

第二朝,一早去機場

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

jacky1666_hk 發表於 19-3-7 20:09
我係你我會stay @ sentosa.
五點到,即飛去vivo city. 先食蟹,
趕得切就睇個wings of time,趕吾切就 ...

蟹我推 dancing crab @ vivo city
pancake 間野叫 slappy cakes 係美食街隔離。

熱狗媽    發表於 19-4-4 15:05

珍珠宮

吾建議去zoo. 或者garden by the bay
更加吾好去legoland. 因為呢d 全部主題公園要stay at least 大半日,一來一回真係好浪費時間,成個trip 做過乜只記得搭車。

甘趕又吾怕chur. 一定瘋狂地chur 一次。哈

公爵府

Kate111 發表於 19-3-7 19:00
聖淘沙公園的Ludge car 和吊索都好玩。可以第二天去。
係呀,我地決定全日果日就去玩呢d.

小試牛刀吧,下次儲夠錢請多兩日假同小朋友再去

珍珠宮

玩得開心D!

男爵府

appledai 發表於 19-3-7 15:05
我都是去新加坡自由行,我五日都覺得不夠。我在淘寶上訂了新加坡機場去logoland的七人車人民幣390舖頭優惠 ...

me tok,我上年都係5日,淨係新加坡都唔夠玩,冇時間去lego land

wcpcelia    發表於 19-4-8 14:49

首頁
34567...11

尾頁

跳至