自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

yankebe1314 發表於 19-3-10 21:38
gnc在萬寧有售?我試試唔該晒
我都好辛苦困擾。。成日都喺度痕 沖涼都痛
...

你試下屈臣sss , 買個隻 ts6 私密優菌 cranberry, ok架~
同埋佢有隻淨味止痕噴霧, 用埋佢, 我覺得ok。
有時period 來, 下面有點癢癢的, 我會去完we wee 用佢噴下。
加埋食個隻菌, 現在都沒有再發。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

瑪瑙宮

yankebe1314 發表於 19-3-10 21:03
睇了醫生食左藥和塞藥仲係有分泌物。。
有冇一個好嘅醫生可以介紹

身體免疫力差左,同埋精神唔夠,唔夠瞓,都有影響,增強身體健康,就會比較易好番。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

公爵府

yankebe1314 發表於 19-3-11 09:42
即係你食完活得二斷尾,好番就買咗black嗰隻食?

係呀~
我本身有腸胃問題,所以好番之後順勢keep住食probiotics,而家喺iherb 買 nature's bounty, 念珠菌好耐都冇返發過。Blackmores 同 nature's bounty 屈臣氏買到。

男爵府

美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

199707100304 發表於 19-3-11 10:34
你試下屈臣sss , 買個隻 ts6 私密優菌 cranberry, ok架~
同埋佢有隻淨味止痕噴霧, 用埋佢, 我覺得ok。
有 ...

你食咗優菌斷尾?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

yankebe1314 發表於 19-3-11 10:37
你食咗優菌斷尾?

前排有段日子, 唔多舒服, 覺得痕, 用了佢呢隻product &止痕噴霧。
之後沒事了。
但沒事之後又沒有keep住個個月食。
但一覺得有些少痕時, 就會再食咯。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

我之前都試過,睇普通科醫生睇極都無用
最後睇專科,個醫生開藥比我塞同揸藥膏加做測試睇下仲有除咗念珠菌仲有無其他問題
過咗兩日明顯好咗好多,之後都無再返發

大宅

陪月勳章

lemon2005 發表於 19-3-11 08:58
回覆 babyhk 的帖子

要食幾耐中藥?藥粉定煲藥?

睇左一次,3日藥,藥粉,好驚訝已經無痕少左好多分秘,再睇覆診多一次已經好返了。無諗過咁神奇,因為之前一直困擾,西醫門診,再專科睇幾次都不能冶本。

wcpcelia    發表於 19-3-12 17:03

大宅

可否pm我那個中醫, 非常感謝。

大宅

lemon2005 發表於 19-3-11 11:50

可否pm我那個中醫, 非常感謝。

可pm 嗎
謝謝

大宅

有時好難斷尾
睇一次醫生都唔夠

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

mymarigold 發表於 19-3-11 07:00
我試過連續9個月有念珠菌,換曬一批新純cotton底底都無用,後來每次手洗完底底吹乾後用熨斗熨, 又食益生菌( ...

請問你blackmores隻益生菌喺邊買?因我揾左好多間萬寧屈臣都無

公爵府

cherrywong05 發表於 19-3-12 16:00
請問你blackmores隻益生菌喺邊買?因我揾左好多間萬寧屈臣都無

我之前喺屈臣氏買

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 cherrywong05 的帖子

BLACKMORES個隻專門店話唔再出LA..我都未搵到第2隻岩我食既....

大宅

回覆 Shirleyfhl 的帖子

不要洗了脚再洗下面,如有香港脚会传染

男爵府

回覆樓主:

你有冇check是否糖水病?
我自己當年 陰道痕, 以為 念珠菌,之後睇健康院抽血,先知道自己有糖尿病

大宅

日本成 發表於 19-3-11 11:03
我之前都試過,睇普通科醫生睇極都無用
最後睇專科,個醫生開藥比我塞同揸藥膏加做測試睇下仲有除咗念珠菌 ...

請問你睇那個專科可介紹嗎?謝謝

大宅

yankebe1314 發表於 19-3-11 10:37
你食咗優菌斷尾?

樓主唔好夜訓,夜訓會好難斷尾....
同埋底底一定唔好係洗衣機洗,因為socks係有機會有念珠菌的

你去萬寧買即棄底底著到好返為止,同埋千其唔著得牛仔褲長褲,我個時一著就返發因爲太焗,牛仔短褲就得

我之前一年內不停發唔斷尾,去左睇中醫都有幫助,中醫開藥就無塞藥咁快,佢叫我唔好食熱氣野,唔好食甜品,特別係蛋糕面包,因為面包個d會幫助隻菌發, 你發作緊時一定要介口,最尾當然係益生菌斷尾,keep住食,活得易或者萬寧c字頭個隻都得,落雨天都好易發,因為濕,得閒去下濕飲涼茶,同真係唔食得面包同蛋糕,咁會好得快d

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mama01 發表於 19-3-10 21:18
我自從換左即棄底底,每日換,就無左發作,之前不停塞藥又發作,戒甜咩都唔得。
...

男爵府

美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

deer123 發表於 19-3-14 19:58
樓主唔好夜訓,夜訓會好難斷尾....
同埋底底一定唔好係洗衣機洗,因為socks係有機會有念珠菌的

c字頭係咩??全名係?。。

大宅

yankebe1314 發表於 19-3-14 22:43
c字頭係咩??全名係?。。

康萃樂定樂康萃

首頁
23456...7

尾頁

跳至