母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。我剛有左1個月﹐仲餵緊BB(差吾多17個月)﹐醫生叫停﹐但BB好悽慘

有無媽媽試過﹖

男爵府

原帖由 erida 於 09-4-27 22:49 發表
如題。我剛有左1個月﹐仲餵緊BB(差吾多17個月)﹐醫生叫停﹐但BB好悽慘

有無媽媽試過﹖

我當年同你一樣, 但每個媽咪的情況唔同, 我都聽過有個媽咪有咗都餵到個細出世, 但有些真係覺得餵時個肚會痛就唔好喇! 我那時相信奶量急跌, 個女自然離乳了. 歲半就冇要了.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

原帖由 erida 於 09-4-27 22:49 發表

有無媽媽試過﹖

其實每個case 都不同. 我相信冇人可以給你一個答案, 要看你自已的實際情況.

在bk 我曾聽過我ma ma 說自已有左後繼續餵奶, 令到第二胎輕磅, 身體差等, 自已好後悔.

我當年試過一次小產, 醫生說是因為我我在餵奶令第二胎的eggs 不好, 叫我一定要停奶後才好再大肚, 但當時因為我大仔好鐘意ma ma 奶, 我不忍心, 沒有介, 大約3個月後我再大肚, 一直餵到臨生前3個月, 大仔自動離乳, 在大肚其間餵奶我都有feel 到宮縮, 但沒有見紅見啡, 好好彩, bb 出世一切順利, 磅數亦ok.

我覺得如果你自已身體一向ok, 沒有見紅和見啡, 而大bb 又很想食, 你咪繼續餵下law.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊