親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

先分享我預期的行程
請各位給些意見我,今次行程是4曰

有一個老人家,我女兒13歲
(emoji)第 一天:
Day 1:(外圈)
.. 女王宫.. (banteay srey
蹦密列.. (beng mealea
.. 罗落士群(roluos gruop)
.. 神牛侍 .. (phrea ko)
.. 巴孔侍.. (ba kong)
.. 罗类寺.. (lolei)。

(emoji)第 二 天:

.. 小吴哥(Angkor Wat )看日出
.. 圣剑侍(preah khan)
.. 龙蟠水池 .. (neak pean)
.. 塔逊侍.. (ta som)
.. 东梅奔侍.. (East me bon)
.. 比粒侍 (变身塔)..  (pre rup)

珊瑚宮

第三天

.. 南城门进入.. (south gate)
.. 巴戎侍.. (bayon)
.. 巴芳侍.. (ba phuon)
.. 空中宫殿..  (phi meanakas)
.. 斗象台.. (terace elephant)
.. 胜利门离开.. (victory gate)
.. 周萨神庙.. (chau say thaevada)
.. 托玛侬神庙 .. thommanuon 
  .. 茶胶寺(ta kao)

Lunch at sras srong

.. 斑黛喀带 .. (ban teay kdei)
.. 皇家浴池.. Shra shrang)
.. 塔布茏侍.. (ta phrom)                 
.. 豆蔻侍.. (kra van)

公爵府

Happyhappylive 發表於 19-3-12 09:38
第三天

.. 南城门进入.. (south gate)

請問你是否已book這些tour?和那一間tour company book?大概什麼價錢?

珊瑚宮

danielboy 發表於 19-3-25 15:00
請問你是否已book這些tour?和那一間tour company book?大概什麼價錢?

未 book~我祗 book了車~外圍的行程

公爵府

Happyhappylive 發表於 19-3-25 18:55

你意思是book司機,不需要導遊講解歷史?請問司機什麼價錢?有沒有contact 可提供?是講英文的司機嗎?

男爵府

Happyhappylive 發表於 19-3-25 18:55

其實你日日都要車,同記得搵有冷氣。同埋唔係個個寺都係去到就睇到,有好多要行一段路的,你圈左你最想睇的,到時如果頂唔住就只去最想睇的。

公爵府

missvivi 發表於 19-3-25 22:34
其實你日日都要車,同記得搵有冷氣。同埋唔係個個寺都係去到就睇到,有好多要行一段路的,你圈左你最想睇 ...

請問去五天,頭尾兩日唔去sightseeing,淨係中間三日去,是否已經足夠?如果去六天又會唔會太長?唔夠野玩?

男爵府

danielboy 發表於 19-3-26 14:33
請問去五天,頭尾兩日唔去sightseeing,淨係中間三日去,是否已經足夠?如果去六天又會唔會太長?唔夠野玩 ...

夠唔夠睇你自己,吳哥可以睇的野係有好多的,同有影下相就算,有人爬得的都爬上去已經好唔同。咁講啦,三日,內圈外圈可以足夠睇晒重點,同行下市中心。

男爵府

回覆樓主:

建議減d行程,我前年又係復活節去,第一日玩左大半日後全家都輕微中暑頭痛,我地仲係平時行開山做運動。

男爵府

回覆樓主:

其中一可以睇phare circus,klook有票賣,我覺得幾精彩。

珊瑚宮

danielboy 發表於 19-3-25 21:37
你意思是book司機,不需要導遊講解歷史?請問司機什麼價錢?有沒有contact 可提供?是講英文的司機嗎?
...

普通話司機,150美金

珊瑚宮

女皇駕到 發表於 19-4-10 13:56
其中一可以睇phare circus,klook有票賣,我覺得幾精彩。

我望一望thx

珊瑚宮

女皇駕到 發表於 19-4-10 13:56

谢谢 己 book今晚

珊瑚宮

danielboy 發表於 19-3-26 14:33
請問去五天,頭尾兩日唔去sightseeing,淨係中間三日去,是否已經足夠?如果去六天又會唔會太長?唔夠野玩 ...

我覺得6天多了少少 看你和什麼年记去

男爵府

Happyhappylive 發表於 19-4-20 14:12
我覺得6天多了少少 看你和什麼年记去

我媽果時大約65歲,我地除左跟tour,仲安排左玩陶瓷,同埋學煮野食,所以8日唔算多。

珊瑚宮

女皇駕到 發表於 19-4-20 14:27
我媽果時大約65歲,我地除左跟tour,仲安排左玩陶瓷,同埋學煮野食,所以8日唔算多。
...

請問玩陶瓷在那(emoji)有沒有名

男爵府

Happyhappylive 發表於 19-4-20 14:32
請問玩陶瓷在那(emoji)有沒有名

klook

珊瑚宮

女皇駕到 發表於 19-4-20 14:43
klook

哦~好~谢谢

珊瑚宮

回覆樓主:

多谢 jm介紹~值得一看

首頁

尾頁

跳至