在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

winkho 發表於 19-3-13 22:50
回覆 heily123 的帖子

心理醫生都成千銀,我睇左一次,跟住有朋友介紹左一個輔導中心,我睇第一次係免費, ...

可否介紹輔導中心比我

男爵府

蘿蔔菜 發表於 19-3-21 11:10
想知邊間輔導中心,我有需要

大家好,我最近都有你們的問題,工作另到我非常困擾,工作後跟家人一起也失去興趣,覺得自己非常無用,對於前路更加迷失,不知怎算

別墅

心理醫生都成千銀,我睇左一次,跟住有朋友介紹左一個輔導中心,我睇第一次係免費, ...

可否介紹輔導中心

大宅

離職已經一個多星期,這星期情緒都很起伏,初時以為離開左公司冇咁多壓力 情緒應該會好好多,但原來唔係 ,每日都跌入谷底。
之前pass 左d資料比個job agent, 佢同我約左今日見工,我怕我應付唔到咁多task,所以講明只想做會計。
點知今日去見工,對方個hr串我上一份工做不足一年便走(我沒有說我有抑鬱症),我解釋係因為我想專注會計,hr 即答呢份工有你唔鐘意做既task 係hr 同 admin 。
我心諗又比人昆。見完後個job agent 打返比我,我同佢講我話我只想專注做會計,佢話宜家好多時都要multi task 唔會專做某件job,你要開放自己,否則好難搵工。我好堅決只做會計(因我怕我做唔黎),問佢有冇其他job, 佢即話冇。我好嬲,好唔開心,今日比兩個人咁話我,我仲down 好後悔resign 左, 原來我係market 係一文不值

大宅

winkho 發表於 19-4-16 20:52
離職已經一個多星期,這星期情緒都很起伏,初時以為離開左公司冇咁多壓力 情緒應該會好好多,但原來唔係 , ...

個 Agent想做成生意先咁講 ,搵個第間Agent,或者自已上Job Mkt 或Recruit搵,而家失業率好低,慢慢搵過。

別墅

請問可否pm 我輔導中心資料?朋友想要,謝謝

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lammi2012 發表於 19-3-15 10:29
回覆 winkho 的帖子

打份工啫~唔係同佢地過人世,做得唔開心好忍唔住就走啦!!

你新公司老闆真係好,亦講得好岩,返工佔人生咁多時間,返得開心真係好緊要

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

winkho 發表於 19-4-16 20:52
離職已經一個多星期,這星期情緒都很起伏,初時以為離開左公司冇咁多壓力 情緒應該會好好多,但原來唔係 , ...

樓主可以試下apply大公司,分工比較細,唔會好似細公司咁一腳踢

別墅

回覆 winkho 的帖子

你不如去搵D身心靈導師,比心理醫生更細仔的,去上下D堂,慢慢放下都唔係得把口講咁易,有好多時係自己過往的經歷拉扯.自己過唔到自己,人哋叫你放下係好易,但有苦自己知,另外放下都係有步驟的,呢D導師會幫到你的

洋房

你好各位,我岩岩先加入呢個group,一直想要小朋友,無奈工作包括開會,整ppt, marketing 要跑數令我好大壓力日日喊,人人叫我唔好認真但gloabl 日日問條數迫到落黎唔想做都要做....所以我自己辭職了,但又好後悔冇左收入咁....又怕搵唔到工作,上一年轉左幾次工唔敢寫係cv 太jumpy...

各位媽媽有冇見解幫到我?

子爵府

虎到金來勳章

Siufeibei 發表於 19-7-24 21:07
你好各位,我岩岩先加入呢個group,一直想要小朋友,無奈工作包括開會,整ppt, marketing 要跑數令我好大壓 ...

當放一個career break 。
有d公司會問長問短,怕你到時做唔長,唔會重心放公司。

人生唔同時候追求既野唔同。依個時勢,追數既工作壓力一定大。錢無左,可以再搵過,駛少d, 健康無左,很難追番。

別墅

可PM醫生資料俾我嗎?
四脚不到地

別墅

有無資料啊我都想去睇下

已刪除用户

洋房

可否分享/PM 有關資料. 謝謝!

男爵府

winkho 發表於 19-3-12 15:26
我是一個在職媽媽,小朋友小的時候也總算應得來。可能自我要求太高,很多時候都想做到100分,加上好介意人 ...

可否轉工,朋友情况一樣,轉工後也不時立刻好過來

大宅

vanlam8 發表於 19-5-18 16:42
個 Agent想做成生意先咁講 ,搵個第間Agent,或者自已上Job Mkt 或Recruit搵,而家失業率好低,慢 ...
我贊成搵大公司, 分工會好啲, 去JobsDB啦, 都好多架
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

大宅

heily123 發表於 19-3-14 09:40
可唔可以pm資料比我呀,thx

想要資料pls

別墅

可 PM 輔導中心資料給我嗎?

民房

介紹比我,我有需要

首頁

尾頁

跳至